Високо интензивни тренировки срещу бавните и монотонни упражнения. Този спор владее света на фитнеса от години насам и се явява като основен проблем за липсата на напредък на много хора, които тренират редовно и не виждат резултати от труда си.

Ето защо е важно да погледнете от по-високо и да видите грешката си. Невинаги приемът на хранителни добавки е разковничето - понякога те дори е добре да изчакат, а по-скоро е ред да обърнете внимание на своя хранителен режим и НАЧИН на трениране.

Очевидно е, че ако само с кардио и хранителни ограничения (да си го наречем чист глад в някои случаи) не става, то ти трябва да обърнеш поглед към друг стил на трениране - високо интензивните тренировъчни програми.

На първо време можеш да използваш някоя универсална като след това е почти задължително да ти се изготви индивидуална.

Ако видиш, че високо интензивните работят - действай смело и се фокусирай в този начин на трениране. Можеш да постигнеш доста повече, отколкото си мислиш, ако само промениш нещо съвсем леко.

Няма страшно - ние сме до теб дори и в промените от толкова важно естество. За да ти е по-лесно ти даваме тези 6 бързи съвета.


1. Как да изгаряте повече калории за по-малко време

Ами... дано не си шокиран, но с бързи, интензивни тренировки ще постигнеш много повече, но за по-кратки срокове. Защо?

Високо интензивните тренировки са с едно основно предимство и то е свързано с времето, което отнемат - по-малко са. Това ги прави повече от идеални за хора, които нямат нужното време да стоят във фитнеса с часове преди или след работа. Как ти звучат 500+ калории само за около 20 минути?


2. Как да нямате нужда от оборудване

Оборудването е нещо, чиято липса може да се окаже сериозен проблем. За високо интензивните тренировки не е нужно да имате каквито и да е било уреди.

Достатъчно е собственото ти тегло и основно краката ви. Ако решиш, за спринтови отсечки в парка са ти нужни само и единствено удобни маратонки. Обувай се и действай още сега!


3. Как да ви е по-лесно да ги изпълнявате

Това, че са по-кратки като продължителност, далеч не трябва да те подвеждат, че този тип тренировки са елементарни. Идеята е за 20 минути да направиш това, което хората правят за час.

Как да ти е по-лесно? Направи всичко от един път, без да се спираш, без да се замисляш.


4. Как да свикнете с трудността по-бързо

Да, те са за напреднали, но това не трябва да те притеснява. В продължение от предната точка ще ти кажем, че този вид тренировки не са невъзможни и ще ти го кажем още веднъж, но този път от другата страна - от страната на напредналия аматьор-атлет.

Основният плюс е, че бързите тренировки дават по-бързи резултати във времето. Това означава, че ще свикнеш изключително бързо с този тип трениране и въздухът ще ти стига доста бързо след като си започнал да ги практикуваш.


5. Как да е по-бързо възстановяването ви

Възстановяването е също толкова важно във фитнес подготовката ти, колкото и самото натоварване. Ето защо не е лоша идея да практикуваш този тип тренировки, защото макар и да са на принципа "много натоварване за малко време" в крайна сметка не се натоварваш час или два.

Ето защо бързата тренировка води до бързо възстановяване.


6. Ще запазиш ли ставите си посредством тези тренировки

Логиката при запазването на ставите на трениращия е в това да се натоварва колкото се може по-малко като време, но заедно с това да запази и самото натоварване като интензитет. Ето защо времето е от значение (припомняме и основния плюс на HIIT тренировките, а именно времето).

Логиката от последното, което ти споделихме е, че заради късото натоварване вие използвате ставите си по-малко и следователно самото изхабяване е по-малко. Честито, имате здраво тяло и свежи стави!


В заключение

Вече знаеш, че съществува разлика между високо интензивна тренировка и монотонната такава. С помощта на тези 6 бързи съвета, които ти дадохме, ние се стремяхме да ти покажем, че може и да допускаш някакви грешки в тренировъчния ти план и спазването на хранителен режим.

Можем да ти дадем и още, но свикни да прилагаш тези - основните, а след това сам ще предпочетеш да сложиш край и на останалите грешки, които допускаш заради гореизброените. Кардиото е прекрасно, ако желанието ти е единствено да поддържаш здраво и прибрано тяло, и тонус.

Ако искаш, обаче да отслабнеш и да стегнеш мускулатурата си, ти трябва да заложиш на комбинация между по-горните стратегии за бързи, интензивни тренировки и здравословно хранене със супер храни, богати на витамини и минерали.

Нашата работа като онлайн магазин за хранителни добавки на топ цени е да ти дадем останалия тласък.

Ние сме Workout.bg - онлайн магазин, който винаги е насреща, за да ти помогне в ситуация, в която си попаднал в тренировъчно плато. Разбира се, можеш да ни потърсиш и при липса на проблеми, а просто за съвет относно даден продукт, предлаган от нас.

Очакваме те в нашето спортно семейство!