Yandex
МЕНЮ
Кошница

Креатин на ниска цена

51.95 лв.
Купи
31.96 лв. 39.95 лв.
Купи
73.00 лв.
Купи
55.96 лв. 69.95 лв.
Купи
51.96 лв. 64.95 лв.
Купи
43.16 лв. 53.95 лв.
Купи
51.96 лв. 64.95 лв.
Купи
51.00 лв. 60.00 лв.
Купи
106.21 лв. 124.95 лв.
Купи
67.00 лв.
Купи
49.95 лв.
Купи
78.40 лв. 98.00 лв.
Купи
24.40 лв. 30.50 лв.
Купи
25.56 лв. 31.95 лв.
Купи
29.95 лв.
Купи
34.95 лв.
Купи
29.49 лв.
Купи
Показва 1 до 24 от 28 (2 страници)

Стане ли въпрос за креатин мненията на всички, които са го опитали звучат в един глас – той е добавката за мускулна маса, която показва най-съществени резултати. И това е потвърдено не само от фитнес ентусиастите, но и от науката. Всъщност креатинът е сред най-добре изследваните съставки от съвременния свят на хранителните добавки. И изводите от научните тестове се оказват особено положителни за фитнес гилдията.

Ако си на етап, в който акцентираш върху мускулите и искаш да изградиш чиста мускулна маса, хубав релеф и силова издръжливост, това е компонентът, който трябва да добавиш в дневното си меню. А WorkOut.bg е точното място, защото ти предлага топ креатин цена.

Видове хранителни добавки с креатин – ползи и действие

Креатин се предлага в най-различни форми. Няма хармонично мнение кой е най-добрият креатин, тъй като всяка форма предлага предимства, които трябва да бъдат отчетени според индивидуалните нужди и особености на субекта, както и търсения ефект.

Креатин монохидрат е най-популярната форма, тъй като тя е и най-изследваната такава. Отличителното тук е, че основният елемент е комбиниран с водна молекула, което го прави високоефективен и добре приеман от повечето консумиращи. Може да се намери на капсули и в прахообразен продукт.

Малатът е съединение с ябълчена киселина, което се предлага като по-щадяща стомаха алтернатива с по-добра стабилност и разтворимост. Освен това неговите привърженици смятат, че употребата му е свързана и с по-малко задържане на вода.

Микронизираният креатин е с по-малки частици, което улеснява максимално смесването му в течност.

Кре алкалинът е буфериран креатин, който е с коригирано pH. Той е по-малко киселинен и по-стабилен от други форми. Това допринася за предотвратяване конверсията на креатин в креатинин – отпаден киселинен продукт. Идеята е да се достигне по-добро усвояване на съставката.

Ето и накратко какви са ползите от приема на креатин:

  • Повишаване на мускулната маса;
  • Увеличаване на силата в мускулите;
  • Подобряване на мускулната ефективност;
  • Забързване на мускулното възстановяване.

Направено с креатин изследване показва, че консумацията му увеличава съдържанието на вътреклетъчна вода в мускулите, което води до тяхната хипертрофия или иначе казано – мускулен растеж. Употребата му увеличава силата и помага за вдигане на по-големи тежести и осъществяване на повече повторения. Позволява повишаването интензитета на експлозивни тренировки.

Какво е креатин

Той е натурална съставка, изградена от 3 аминокиселини – аргинин, глицин и метионин. Основно се съхранява в мускулите, където служи като бърз източник за производство на енергия и експлозивна сила. Спомага за регенерацията на АТФ и позволява бързото му преобразуване при мускулни контракции. Увеличава протеиновия синтез в мускулите, което води до тяхното уголемяване с времето.

Как се приема креатин

За постигане на резултати е важно да се премине през две фази на приема – зареждаща (натрупваща) и поддържаща. През първата фаза се пие по-голямо количество за кратък период, за да се осигури бързо значима доза на мускулите. Започва се с около 20 гр. на ден, разделени на 4 равни дози за около 5-7 дни.

През фазата на поддържане се вземат по 3-5 гр. дневно наведнъж или на 2 по-малки дози. Някои видове креатинови добавки нямат нужда от зареждаща фаза.

Как се пие креатин трябва да си отговорите конкретно с оглед самата добавка, която сте избрали. Винаги четете препоръките на производителя относно приема и се информирайте за възможните странични ефекти.

Креатинът е много популярен, защото помага на спортистите да увеличават мускулната си маса, повишава силата и помага на мускулите да се възстановят по-бързо след тренировка.

Креатинът се образува от три аминокиселини: L-аргинин, глицин и L-метионин. Около 95 % от креатина в човешкото тяло се съхраняват в скелетните мускули, а 5 % - в мозъка. Транспортира се през кръвта и се използва от части на тялото, които имат високи енергийни нужди, като скелетните мускули и мозъка. В добавките се използват различни форми на креатин, включително креатин монохидрат и креатин нитрат.

Ако просто приемате креатин и не тренирате няма да усетите ефект. Креатинът не съдържа калории и не влияе върху метаболизма на мазнините. Ако тренирате обаче креатинът ще помогне на тялото ви да произвежда енергия бързо и ще подхранва мускулите. Много е вероятно да напълнеете, като това вероятно ще се дължи от части и на задържане на повече вода.

Нашите тела произвеждат креатин и можем да си добавим допълни количества ако се храним с говеждо, свинско месо и сьомга.

Креатинът е една от най-изследваните спортни добавки. Той е безопасен за здрави хора, когато се приема в препоръчителните дози. Не се препоръчва прием при хора, които имат проблеми с бъбреците, както и от хора под 18 години.

4.48 / 185