МЕНЮ
Кошница

Креатин за маса - топ марки на супер цени

Показва 1 до 24 от 29 (2 страници)

Стане ли въпрос за креатин мненията на всички, които са го опитали звучат в един глас – той е добавката за мускулна маса, която показва най-съществени резултати. И това е потвърдено не само от фитнес ентусиастите, но и от науката. Всъщност креатинът е сред най-добре изследваните съставки от съвременния свят на хранителните добавки. И изводите от научните тестове се оказват особено положителни за фитнес гилдията.

Ако си на етап, в който акцентираш върху мускулите и искаш да изградиш чиста мускулна маса, хубав релеф и силова издръжливост, това е компонентът, който трябва да добавиш в дневното си меню. А WorkOut.bg е точното място, защото ти предлага топ креатин цена.

Видове хранителни добавки с креатин – ползи и действие

Креатин се предлага в най-различни форми. Няма хармонично мнение кой е най-добрият креатин, тъй като всяка форма предлага предимства, които трябва да бъдат отчетени според индивидуалните нужди и особености на субекта, както и търсения ефект.

Креатин монохидрат е най-популярната форма, тъй като тя е и най-изследваната такава. Отличителното тук е, че основният елемент е комбиниран с водна молекула, което го прави високоефективен и добре приеман от повечето консумиращи. Може да се намери на капсули и в прахообразен продукт.

Малатът е съединение с ябълчена киселина, което се предлага като по-щадяща стомаха алтернатива с по-добра стабилност и разтворимост. Освен това неговите привърженици смятат, че употребата му е свързана и с по-малко задържане на вода.

Микронизираният креатин е с по-малки частици, което улеснява максимално смесването му в течност.

Кре алкалинът е буфериран креатин, който е с коригирано pH. Той е по-малко киселинен и по-стабилен от други форми. Това допринася за предотвратяване конверсията на креатин в креатинин – отпаден киселинен продукт. Идеята е да се достигне по-добро усвояване на съставката.

Ето и накратко какви са ползите от приема на креатин:

  • Повишаване на мускулната маса;
  • Увеличаване на силата в мускулите;
  • Подобряване на мускулната ефективност;
  • Забързване на мускулното възстановяване.

Направено с креатин изследване показва, че консумацията му увеличава съдържанието на вътреклетъчна вода в мускулите, което води до тяхната хипертрофия или иначе казано – мускулен растеж. Употребата му увеличава силата и помага за вдигане на по-големи тежести и осъществяване на повече повторения. Позволява повишаването интензитета на експлозивни тренировки.

Какво е креатин

Той е натурална съставка, изградена от 3 аминокиселини – аргинин, глицин и метионин. Основно се съхранява в мускулите, където служи като бърз източник за производство на енергия и експлозивна сила. Спомага за регенерацията на АТФ и позволява бързото му преобразуване при мускулни контракции. Увеличава протеиновия синтез в мускулите, което води до тяхното уголемяване с времето.

Как се приема креатин

За постигане на резултати е важно да се премине през две фази на приема – зареждаща (натрупваща) и поддържаща. През първата фаза се пие по-голямо количество за кратък период, за да се осигури бързо значима доза на мускулите. Започва се с около 20 гр. на ден, разделени на 4 равни дози за около 5-7 дни.

През фазата на поддържане се вземат по 3-5 гр. дневно наведнъж или на 2 по-малки дози. Някои видове креатинови добавки нямат нужда от зареждаща фаза.

Как се пие креатин трябва да си отговорите конкретно с оглед самата добавка, която сте избрали. Винаги четете препоръките на производителя относно приема и се информирайте за възможните странични ефекти.

Креатинът е много популярен, защото помага на спортистите да увеличават мускулната си маса, повишава силата и помага на мускулите да се възстановят по-бързо след тренировка.

Креатинът се образува от три аминокиселини: L-аргинин, глицин и L-метионин. Около 95 % от креатина в човешкото тяло се съхраняват в скелетните мускули, а 5 % - в мозъка. Транспортира се през кръвта и се използва от части на тялото, които имат високи енергийни нужди, като скелетните мускули и мозъка. В добавките се използват различни форми на креатин, включително креатин монохидрат и креатин нитрат.

Ако просто приемате креатин и не тренирате няма да усетите ефект. Креатинът не съдържа калории и не влияе върху метаболизма на мазнините. Ако тренирате обаче креатинът ще помогне на тялото ви да произвежда енергия бързо и ще подхранва мускулите. Много е вероятно да напълнеете, като това вероятно ще се дължи от части и на задържане на повече вода.

Нашите тела произвеждат креатин и можем да си добавим допълни количества ако се храним с говеждо, свинско месо и сьомга.

Креатинът е една от най-изследваните спортни добавки. Той е безопасен за здрави хора, когато се приема в препоръчителните дози. Не се препоръчва прием при хора, които имат проблеми с бъбреците, както и от хора под 18 години.

4.48 / 185