МЕНЮ
Кошница

Бета блокери

Няма добавени продукти в тази категория.

Едно от най-големите желания на човека като същество е това да бъде спокойно, уравновесено и напълно адекватно мислещо. Това, което дават като преимущества тези характеристики, е вероятността в победа при лов, например.

Преди хилядолетия най-спокойният и едновременно най-безстрашният е печелил тогава, когато ситуацията е била на живот и смърт. Именно заради това, дори и в наши дни, когато човешкото същество подобрява своята физика (тренира във фитнеса) му се иска да е максимално спокойно, за да може да поеме пълния капацитет на усилията си.

Естествено, след това, наградата е по-качествено и по-устойчиво във времето развитие. Ние знаем болката от това да тренираш, да даваш всичко в името на успеха, да живееш с желанието да се превърнеш в една много по-добра версия на себе си, но това невинаги е толкова лесно, колкото звучи.

Някои хора така и не успяват да завършат целите си, защото просто нещата не стават така, както си ги представят – понякога не им достига мотивация, друг път – сили, а трети път развиват хронични контузии, което ги изкарва от тренировъчния процес за много дълго време.

Запознати ли сте достатъчно с ефекта на всички бета-блокери

Когато, обаче тренираме спокойно и не бързаме за абсолютно никъде (нещо, което ни позволява да се концентрираме изцяло върху тренировката), ние повишаваме шанса си да успеем да вземем максималното от тренировката.

Заради това е важно да потиснем адреналина, който естествено се синтезира в нас докато тренираме. Казваме естествено, защото, когато напрегнем мускулатурата си, направим нещо силово или просто бягаме прекалено дълго, ние вкарваме тялото си в стресов режим.

Това е зона, която организмът ни не познава, не е бил там и с една дума – хващаме го неподготвен. Тогава се образува адреналин, който ни спасява и поддържа сетивата на организма изострени.

Ако приемаме повече бета-блокери, ние реално потискаме адреналина и това ни прави напълно уравновесени и спокойни, не се уморяваме бързо, което в някои спортове дава огромно предимство.

Заради това статутът на всички бета-блокери му е на допинг вещество и е забранен в някои спортни среди. С Workout.bg вие си давате възможност да достигнете лесно до този продукт, така че – какво чакате?

Workout.bg – винаги безопасността на първо място

Като професионални, а дори и непрофесионални спортисти, трябва винаги да знаете, че най-важното нещо, което е добре да правите и да поддържате като навик, е да се предпазвате от претоварвания. Те най-често могат да доведат до проблеми, свързани с някакви контузии, проблеми в кондицията, липса на спокойствие в организма и т.н.

Проблемите с тялото могат да започнат от всичко и от всякъде. Всъщност, основните проблеми са свързани най-вече с износване на стави, с различни счупвания, натъртвания и изкълчвания.

Ако едното е моментна травма (счупване), то изнасянето на хрущялите може да се развива с години и да продължи още повече години. Всъщност, точно това е и основният проблем – хората не знаят за развитието на възпалението у себе си докато не стане така, че в един момент не могат да изкачат стълби, да станат от леглото безболезнено или още по-зле – изобщо да се придвижват.

Точно, за да нямате такива проблеми, трябва методично да се разчита на медикаменти или други вещества, които да забавят или насищането им да лекува проблеми от различен характер. Подобен вид лекарствени продукти биват сериозно подценявани, но все пак са достатъчно сериозни тогава, когато се наситят в организма.

Нека да затворим темата с медикаментите за днес и да обърнем внимание на здравото човешко тяло. Помнете, че ако наистина не чувствате някакви особени проблеми, които да налагат приема на лекарствени продукти, по-добре е да не прибягвате до този тип генерално лечение.

Имайте едно наум, че винаги с приема на лекарствен продукт се засягат и други органи, други процеси освен този, заради който приемате лекарството. По този начин можете съвсем да объркате тялото си и това да доведе до различни проблеми, които да са много по-сериозни от това, което реално сте имали преди това.

Това, което искаме да ви кажем преди да края на настоящото четиво, е да посетите категорията с по-лекарствено ориентирани стоки. Там всичко, което присъства пред погледа ви, е преминало щателна проверка за качество и съдържание.

Очакваме ви сред нашите страници!

Бета блокерите са лекарства, които понижават кръвното налягане и се използват за лечение на сърдечна недостатъчност и нарушения на сърдечния ритъм, понижаване на кръвното налягане, намаляване на безпокойството и при мигрена. Те се изписват за хора, които са прекарали инфаркти, защото намаляват риска от последващи.

Бета блокерите блокират освобождаването на стресови хормони в определени части от тялото. Това забавя сърдечния ритъм, намалява нуждата от кислород на сърцето и намалява пристъпите на стенокардия.

Бета блокерите не се препоръчват при хора, които страдат от ниско кръвно налягане, белодробни заболявания и астма. Те рядко причиняват странични ефекти, но при някои хора се забелязва повече изстиване на ръцете и краката.

Вашият лекар ще ви даде насочи как да приемате бета блокерите. Най-често се започва с ниска доза, която се увеличава с времето. Продължителността на лечението също е според специфичното ви състояние.

Примери за често използвани бета блокери са атенолол, бисопролол, карведилол, метопролол, небиволол и пропранолол.

4.29 / 254