МЕНЮ
Количка

Витамин D

Показва 1 до 13 от 13 (1 страници)

Имате ли нужда от това да сте на морето, да лежите спокойно на плажа, да правите пясъчни замъци с детето си, да играете на карти с приятели, да пийвате любимия си коктейл и т.н.? Най-вероятно ще отговорите положително на този въпрос.

Това означава, че душата ви има нужда от сериозна почивка и трябва да бъде максимално отпусната за определен набор от време, което е напълно нормално предвид това, че постоянно съвременният човек е напълно зает и тотално отвлечен от самия себе си. Душевността е отстъпила мястото си на жаждата за пари и системната преумора.

Всичко това, гарнирано и със заседнал начин на живот, прави хората изключително податливи на различни алергии и разболяване от всякакви сезонни болести. Не е приятно да се разболееш точно тогава, когато не трябва и не се чувстваш напълно сигурен, че можеш да се залежиш спокойно и да се излекуваш напълно.

Сякаш точно тогава идва и ред на самата настинка или грип. Рядко, обаче хората си дават една много проста равносметка – липсата на слънчева светлина е нещо изключително важно.

Въпросната липса може да доведе до това, че вие доста по-лесно можете да се разболеете и нещо повече – можете да стоите повече време затворени заради симптомите си. Ако приемате това вещество, за което днес ще си поговорим малко по-сериозно, тогава симптомите ви ще са по-слаби дори и във върховата си фаза, а продължителността им ще намалее драстично.

Какво ще промени Витамин D в живота ни

Витамин D е нещо изключително полезно като отделен и обособен витамин, той е адски важен, за да може всеки да си набавя важните хранителни вещества, от които се нуждае организмът му. Всъщност, ако трябва да се говори открито за Витамин D, той има и едно интересно име – казват му „бебешкия витамин“.

Това е така, защото всяко новородено има огромна нужда от него. Ето защо за децата е адски важно да бъдат излагани на слънце още от много ранна своя възраст.

Това помага на костите им да пораснат здрави и силни, а децата ви да бъдат с крепки дихателни пътища и носоглътка. Не ограничавайте подрастващите от достъп до слънчеви лъчи само защото на вас не ви се излиза.

Природно е заложено на мъниците да търсят слънцето именно заради този така важен за развитието им витамин. Ето защо е и противопоказно човек да разчита на слънцезащитни кремове – те спират свободния достъп на важния и полезен витамин до вътрешните слоеве на дермалното ни покритие.

Workout.bg – всяко нещо, което искаш е тук

Ако не търсите просто онлайн магазин, а искате да виждате решения за своите проблеми, заповядайте в нашия каталог в интернет. Там ще успеете да видите куп хранителни добавки за спортисти – както напреднали, така и такива в начална фаза на активност.

Не се притеснявайте това, което искате, го няма никъде на достъпна цена – вече знаете за нас, ние сме тук, за да служим като алтернатива на „важните“ търговци и скъпите им продукти, които, обаче не са достатъчно ценни и качествени, за да заслужат спокойно тази цена, обявена пред или зад името им.

Workout.bg е името на решението на вашите проблеми – заради това сме създадени. Коментирахме, анализирахме и вадихме изводи за проблемите в тренировъчен план на хората – така започнахме преди много време, а днес го правим за толкова много хора.

Заповядайте и вие!

Витамин D е известен още като слънчев витамин. Той се произвежда в тялото когато сме изложени на слънце. Необходим е на организма ни за регулирането на минералите калций и фосфор. Витамин D е важен за поддържане на костната структура. Липсата му може да доведе до костни деформации и болки в костите.

Голяма част от хората не живеят на слънчев климат, прекарват повече време на закрито и използват слънцезащитни кремове. При този начин на живот, те не получават достатъчно витамин D. Освен това възрастните хора над 65 години, по-трудно усвояват витамина и по-често са изложени на риск от дефицит.

Не са много храните, които са източник на витамин D. Това са мазните риби като сьомга, херинга и скумрия, червеното месо и яйчените жълтъци.

Дозите витамин D зависят от възрастта ви. Препоръчителният прием за възрастни е 10 микрограма на ден. От края на месец Март до края на Септември можем да получим цялото количество, което ни е необходимо от слънчевата светлина.

Ако твърде дълго време приемате добавки с витамин D това може да доведе до натрупване на твърде много калций в тялото. Това от своя страна отслабва костите и може да увреди бъбреците и сърцето. Ако приемате витамин D само чрез излагане на слънчева светлина, няма опасност от предозиране.

4.51 / 272