МЕНЮ
Кошница

Витамин D

29.49 лв.
Купи
17.95 лв.
Купи
47.00 лв.
Купи
12.99 лв.
Купи
12.99 лв.
Купи
11.49 лв.
Купи
16.99 лв.
Купи
22.99 лв.
Купи
27.95 лв.
Купи
34.00 лв.
Купи
45.00 лв.
Купи
17.95 лв.
Купи
10.45 лв.
Купи
19.95 лв.
Купи
38.99 лв.
Купи
Показва 1 до 21 от 21 (1 страници)

В тази категория ви даваме възможност да се запознаете с висококачествени хранителни добавки със съдържание на витамин D. Това е един от най-важните елементи, с ключово значение за здравето.

Сигурни сме, че тук са се събрали само хора, които полагат грижи за своето здравословно състояние. Вие добре знаете, че витамин D се набавя най-лесно чрез излагането на слънчева светлина. Това обаче в много от случаите не е достатъчно и се налага набавяне чрез други източници.

Освен някои вкусни храни, които да богати на витамин D към хранителния си режим може да включите и хранителни добавки. Нашите експерти внимателно подбраха най-качествените суплементи, с които може да обогатите вашия хранителен режим и да си набавите нужните количества от този важен витамин.

Екипът на Wotkout.bg препоръчва избраните продукти и дори ги използва в своята грижа за здравето. Суплементите със съдържание на витамин D са особено важни за прием през зимата, когато слънчевите лъчи са слаби и не доставят на организма достатъчно количество от витамина.

Как приема на витамин D ще подобри здравето ви

Още от новородени бебета ние имаме огромна нужда от витамин D. Този елемент е много важен за малкото бебе, на което му е нужно да си набави важни хранителни вещества. Това продължава през целия човешки живот като след време се натрупва по-голямо количество от витамина.

Навярно сте запознати, че една от основните функции на витамин D е да поддържа здравето на костите. Този витамин подпомага абсорбцията на калций и фосфор от храната в червените кръвни клетки. Това допринася за заздравяване структура на костите и зъбите и може да намали риска от остеопороза и други болести на костната система.

Друга функция на витамин D е ролята му във връзка с регулирането на имунната система и борбата с инфекциите и възпаленията. Поддържането на оптимални нива на този витамин в тялото допринася за по-добрия имунен отговор на организма.

Това има значение и за осигуряването на защита от определени заболявания и растеж на тумори.

Разлика между витамин д и д3

Витамин D се среща в няколко форми. Най-важните от тях са D2 и D3. Основната разлика между тези разновидности на витамина е в техния произход и биологична активност. Витамин D3 се приема като по-предпочитан източник на витамин D особено, когато става въпрос за приема на хранителни добавки.

Неговата роля се изразява в по-добро повишаване на нивата на витамин D в организма. Чрез храна може да се набави при консумацията на риба и рибено масло.

Какъв витамин D да си купя

Много от нашите клиенти се свързват с нас с този въпрос. Изборът на витамин D, който трябва да закупите, зависи от няколко фактора, включително вашите индивидуални нужди, диета, стил на живот и здравословни условия.

В нашето портфолио сме подбрали висококачествени продукти, които предлагат лесен и удобен прием на витамин D. Важно е да се обърне внимание на усвояемостта на витамин D. Някои добавки с витамин D съдържат форми, които се усвояват по-добре от организма, което може да бъде по-ефективно при покриване на нуждите ви от този важен за здравето елемент.

При тежък дефицит на витамин д и при проблеми с костите се консултирайте с вашия личен лекар.

Експертите на Workout.bg се грижат за вашето здраве

Ние избираме продуктите, които предлагаме в нашия онлайн магазин с много внимание и отношение. Знаем, че тези суплементи могат да имат изключително важна роля за подобряване на вашето здравословно състояние, затова залагаме само на доказани хранителни добавки произведени от лидери в бранша.

Нашата цел е да предлагаме такива продукти на достъпни за пазара цени, за да можем да осигурим на всеки човек равен шанс да се докосне до ползите на качествени суплементи.

Разгледайте категорията ни с продукти със съдържание на витамин D и направете вашият избор.

Витамин D е известен още като слънчев витамин. Той се произвежда в тялото когато сме изложени на слънце. Необходим е на организма ни за регулирането на минералите калций и фосфор. Витамин D е важен за поддържане на костната структура. Липсата му може да доведе до костни деформации и болки в костите.

Голяма част от хората не живеят на слънчев климат, прекарват повече време на закрито и използват слънцезащитни кремове. При този начин на живот, те не получават достатъчно витамин D. Освен това възрастните хора над 65 години, по-трудно усвояват витамина и по-често са изложени на риск от дефицит.

Не са много храните, които са източник на витамин D. Това са мазните риби като сьомга, херинга и скумрия, червеното месо и яйчените жълтъци.

Дозите витамин D зависят от възрастта ви. Препоръчителният прием за възрастни е 10 микрограма на ден. От края на месец Март до края на Септември можем да получим цялото количество, което ни е необходимо от слънчевата светлина.

Ако твърде дълго време приемате добавки с витамин D това може да доведе до натрупване на твърде много калций в тялото. Това от своя страна отслабва костите и може да увреди бъбреците и сърцето. Ако приемате витамин D само чрез излагане на слънчева светлина, няма опасност от предозиране.

4.51 / 273