МЕНЮ
Количка

Витамин B

Показва 1 до 15 от 15 (1 страници)

Витамините и минералите са изключително важни и съществени за развитието на човешкия организъм вещества, които играят наистина много сериозна роля в сформирането на благоприятни ефекти от някои процеси. Нещо повече – заради тези вещества ние можем да правим всичко, което си поставим като цел – акцентът в днешния текст.

Всеки, който приема важните и подходящи за него хранителни вещества, знае колко е важно тяхното присъствие в организма. За да е годен вашият организъм да прави нещата, които искате, то трябва да му давате подходящото гориво – готови ли сте?

Какви ползи ще ви донесе Витамин В

Говорейки за витамини, Витамив В е нещото, от което всеки човек има огромна нужна. Всеки знае, че този витамин ще му даде крепкото здраве, сериозния прилив на енергия и най-важното - сигурните успехи, от които всеки се храни изключително много ментално.

Ние, спортуващите хора, сме онези, които карат нещата да изглеждат лесни, но нека сме честни – в началото никога не е толкова елементарно, каквото е в последствие. Готови ли сте да бъдете наистина онази своя версия, за която винаги сте мечтали?

Ако сте готови – доверете се на Workout.bg, който ще ви изведе до върха без никакъв проблем. Това ни навежда на мисълта да проверите и другите ни налични витамини и минерали освен Витамин В!

Защо витамините са важни според Workout.bg

Експертите на нашия онлайн магазин твърдят, че витамините и минералите са едни от най-много подценяваните неща, които съществуват на планетата ни. Заедно с късмета да бъдем сътворени като вид, тези две групи вещества също са „виновни“ за това, че изобщо съществуваме.

Благодарение на тях ние сме това, което сме в момента. Можем да дишаме безпроблемно, можем да говорим свободно, да се движим динамично – можем бързо, можем бавно.

Можем ли, обаче да сме всичко онова, за което хората само мечтаят? Можем ли да станем супер хора, които не се съобразяват с ограниченията?

Разбира се, че можем да сме всичко, за което си мечтаем! Бързо правим нещата елементарни, бързо превръщаме целите в успехи и най-важното е, че го правим не само без да пречим, но и помагаме на себе си и повишаваме нивото на нашето здраве.

В състояние сме чрез приема на правилните витамини и минерали да постигаме нещата изключително бързо. Разбира се, трябва да дадем и от себе си, когато гоним цел, доста по-трудна от останалите, но трудът не е нищо в сравнение от сладостта, усещаща се от успеха.

Всеки човек, който е постигнал нещо, което преди е било просто цел, знае колко е приятна самата мисъл от успешното завършване на нещата. Ние сме тук – очакваме вас!

Съществуват 8 вида витамин В и всеки от тях има различна функция. Те са: тиамин (витамин В-1), рибофлавин (витамин В-2), ниацин (витамин В-3), пантотенова киселина (витамин В-5), витамин В-6, биотин (витамин В-7), фолат (витамин В-9), витамин В-12. Заедно те образуват витамин В комплекс.

Витамините от група В помагат при мигрена, депресии, безпокойство, кожни рани и предместруални симптоми.

Витамините от група В са много важни по време на бременност. Фолиевата киселина се препоръчва още в месеците преди забременяването, тъй като тя намалява риска от вродени дефекти. За бременните жени се препоръчва и прием на витамин В-12, тъй като дефицитът може да бъде причина за аборт и аномалии при бебето.

Рядко може да получите странични ефекти от прием на витамини от група В, тъй като те са водоразтворими и ако се получи предозиране, организмът ги отделя. Нежеланите странични реакции могат да бъдат висока кръвна захар, стомашни проблеми, главоболие и умора.

Животинските продукти са основен източник на витамини от група В. Хранителните източници са говеждо и свинско месо, риба, авокадо, ядки, млечни продукти, бобови растения, гъби и листни зеленчуци. Ако не се храните разнообразно може да доставите на организма си витамините като приемате добавки с В-комплекс.

4.46 / 243