МЕНЮ
Кошница

Селен добавка

39.99 лв.
Купи
24.95 лв.
Купи
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)

Ако сте си поставили много нови спортни цели, то със сигурност се нуждаете от подкрепа. В портфолиото на Workout.bg ви представяме качествени хранителни добавки, с които да си набавите нужните витамини и минерали, които да ви подкрепят в пътя ви към изпълнение на вашите цели.

В тази категория обръщаме внимание на селена. Въпреки многобройните си ползи за тялото, този минерал често е пренебрегван на фона на други елементи. Не казваме, че някои минерал е по-важен от друг, но много хора не са запознати с ползите на селена и не обръщат достатъчно внимание на неговия прием.

С какво помагат хранителните добавки със селен

Възможно е да не успявате да си набавите достатъчно количество селен чрез храната. Приемът на селен е много важен, тъй като този минерал не се среща в изобилен в човешкото тяло. Поради тази причина, ако усетите проява на симптоми, които са характерни за липсата на селен, трябва да включите в хранителния си режим приема на добавки.

Чрез тях ще увеличите количеството на селен в организма. А как това ще подобри здравословното ви състояние?

Селенът е минерал, който участва в строежа на много голяма част от ензимите в организма. Тяхната задача е да изграждат антиоксидантна защита на тялото. По този начин се ограничава вредното въздействие на свободните радикали, които се задържат в тялото в следствие на напрежението и стреса.

Селенът също участва в изграждането на добър имунен отговор и допринася за функциите на имунната система. Минералът има изключително важно значение за здравето на щитовидната жлеза. Елементът играе роля в синтеза на хормоните, които се произвеждат от щитовидната жлеза и приемът му е препоръчителен при хора, които страдат от автоимунни заболявания засягащи тази жлеза.

Поръчайте селен добавки от Workout.bg

Подкрепете здравето си и си осигурете важни витамини и минерали чрез приема на качествени хранителни добавки. В нашия онлайн магазин ще намерите суплементи със съдържанието на селен с логото на световно известни производители в бранша.

Jarrow formulas selenium synergy е един от най-поръчваните продукти, които допринасят за допълнителния прием на селен. Суплементът се предлага под формата на капсули, а ефектът му се изразява след натрупване на селен в тялото.

За по-продължителен прием на селен ви препоръчваме да направите поръчка на Holland and Barrett selenium 200 mcg. Продуктът съдържа 250 таблетки, които да доставят нужните количества от този ценен минерал на вашия организъм.

Препоръчителният дневен прием селен е от 400мкг. Селенът не се приема в точно определен час и не е задължително да е на гладен стомах. Все пак ако стомахът в е чувствително се препоръчително да приемате селена по време на едно от основните хранения.

Състояния, при които е препоръчително да приемате селен

Липсата на достатъчно количество селен в тялото се изразява чрез няколко признака. Най-често хората, които имат ниски нива на селен усещат мускулна слабост, умора и трудна концентрация. Честото боледуване и отслабената имунна система също са симптом, че трябва да започнете да си набавяте повече витамини и минерали включително и селен.

При наличието на тези признаци се постарайте да включите в менюто си повече храни богати на селен, а също така и хранителни добавки, които да осигурят селен в по-бърза форма на усвояване.

Селенът е минерал, който играе важна роля в тялото ви. Той действа като мощен антиоксидант, предпазва от сърдечни заболявания, подсилва имунната система и подпомага функционирането на щитовидната жлеза.

Храните богати на селен са яйца, риба, ядки, гъби, пилешко, ориз, боб, пълнозърнести храни и други. Добавянето на богати на селен храни към вашата диета е отличен начин да поддържате тялото си в добро здраве.

Не бива да надвишавате препоръчителните дози на селен. Трудно можете да превишите дозите ако приемате селен само чрез храна. Ако надвишите дозите с добавки, може да се получи селенова токсичност. Симптомите са косопад, виене на свят, гадене и повръщане.

Дефицитът на селен е много рядко срещан. Най-често той води до мускулна слабост, умора, косопад, отслабване на имунната система и безплодие.

Някои лекарства могат да имат неблагоприятен ефект върху нивата на селен. Ако приемате лекарства, трябва да обсъдите приема с вашия лекар.

4.49 / 295