МЕНЮ
Кошница

Селен

24.95 лв.
Купи
39.99 лв.
Купи
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)

Да си успешен в работата и в личния си живот сякаш се е превърнало в задача номер едно на хората. За сметка на това, обаче, личното здраве, е минало сякаш на втори план и проблемите с него растат в световен мащаб.

Поради тази причина няма как да не се допитаме до здравните експерти, които по някакъв начин да се опитат да обяснят възможните причини, поради които се случва това явление.

Сигурността на здравето на хората е заложено на карта и ако в тези времена, в които си мислим, че сме достатъчно напреднали, не измислим някакъв достатъчно резонен отговор, който да служи като решение на здравните ни проблеми – нещата ще се задълбочават.

В настоящия текст ще се запознаете с хранителното вещество селен, което винаги е било леко позабравяно въпреки многобройните си ползи за човешкото здраве. Нещо повече – освен много ползи, то няма и странични ефекти, което трябва да ни служи като стимул за неговото редовно и дисциплинирано приемане.

С какво ще ни помогне тази добавка

Селенът е едно от онези вещества, които не се срещат в изобилие в човешкото тяло. Той, обаче, участва в строежа на много голяма част от ензимите, които се сформират в тялото на хората.

Задачата на тези въпросни ензими се свежда до това да изграждат антиоксидантна защита на тялото ни и ограничава вредното действие на свободните радикали у нас. Както се опитваме да ви казваме най-редовно, модерният човек е длъжен да се справя с множество проблеми в динамичния и пълен с източници на вредни вещества свят.

Ние сме изложени всеки ден на непрестанното действие на различни токсични фактори. Дори да не сте активни пушачи, вие най-вероятно имате поне един или двама близки приятели, с които често прекарвате свободното си време, които пушат около вас.

Този тютюнев дим, който те изпускат около себе си, вреди и на вас, а това не би било така ако приемате нормални дневни дози селен. Замърсители на околната среда са и автомобилите.

Неотдавна е доказано, че ако се разходите само около 350 метра в близост до автомобилен трафик, вие поемате невъобразими нива на токсични газове, които сериозно вредят на дробовете ви. Тези факти стряскат повечето хора и те бързо се преустройват в това да променят дневната си диета.

Бързо започва паническо търсене на витамини и минерали, извлечени под формата на хранителни добавки. Те, както селенът, влизат в устройството на ензимите, които ни пазят.

Ензимите, обаче, които съдържат селен в своята структура, науката ги е кръстила глутатион. Те играят изключително важна роля в името на това да обезоръжават вредните за тялото ни вещества.

Козметиката също си сътрудничи много активно със селена. Той се интегрира успешно в кремовете против стареене и други продукти, които изпъват бръчките и носят на тялото по-млад и свеж вид.

По-интересното е, че селенът добре си взаимодейства с някои много полезни витамини, какъвто е витамин Е. Тази успешна синергия позволява на организмът на един човек да се бори успешно с оксидативния стрес и да изгражда сериозни защити срещу рака на простата при мъжете и срещу рак на дебелото черво и при двата пола.

Много специалисти подкрепят тезата, че селенът има огромен принос в това да намалява рисковете от сърдечно-съдови заболявания. Недостигът на този минерал подпомага развитието на сърдечна недостатъчност и процесите на артеросклерозата се забързват плашещо много.

Щитовидната жлеза става все по-проблемна за сегашното поколение хора, населяващи земното кълбо. Дефицитът на селен в тялото ни вреди на работата на щитовидната жлеза, което е доказано от цял куп проучвания.

Т.е., ако нямаме достатъчно селен в своето тяло, съвсем възможно е да получим различни проблеми в ежедневни функции на организма.

В това число влизат липса на какъвто и да е апетит за вкусна, полезна, питателна храна, висока температура, загуба на значително тегло, понижена енергия, а оттам и ниска работоспособност и невъзможност за набавяне на необходимия здравословен сън.

Симптомите на раздразнителност, пораждаща се внезапно от почти всяко нещо и ниско КПД в мускулите на тялото ни, стават неразделна част от ежедневието ни. От подобни явления страдат и социалните ни контакти.

Ако страдате от астма, селенът е вашето спасение, защото е доказано наскоро, че този минерал спасява и от тази страшна хронична болест. Дихателните ви пътища ще оценят вашето старание, проличаващо си в това, че приемате редовно селен и ще ви се отблагодарят с това, че ще ви мъчат по-малко пристъпи.

Селенът ще предотврати и постепенната загуба на памет, която се появява с годините. Тези моменти на липса на всякаква концентрация ще намалеят осезаемо ако повишите приема си на селен с нищожни проценти на месечна база.

Болестта на Алцхаймер би ви подминала без да се замисли ако нивата на селен в кръвта ви са достатъчни. Симптомите на болести като деменция или други психични и физически разстройства, включващи треперене в крайниците, ще намалеят драстично.

Как да приемаме селен правилно

Макар селенът да става все по-препоръчван продукт от здравни експерти и специалисти от различни други сфери, той става и един от големите проблеми на по-голямата част от обществото.

За жалост, много малко хора успяват да си набавят нужните количества от този продукт и да си осигурят необходимите високи нива на имунната им система срещу повечето видове болести.

Само една доза от хранителна добавка, съдържаща селен, ще ви даде всичко необходимо по отношение на постигането на крепко здраве. Приемайте селен разумно – така, както е съветвал производителят на вашата опаковка.

Защо да пазаруваме от Workout.bg

Дългогодишният ни опит е изградил устойчиви навици у нас и ни е водило в посока към правилното обслужване на клиенти. Онлайн пазаруването винаги е било интересно главно за групата на по-младите, която съвпада и с групата на сериозно трениращите и здравословно мислещите.

Възможностите в нашия онлайн магазин за хранителни добавки и всякакво друго фитнес оборудване са меко казано безгранични. Това винаги е било мечтата на онази част от обществото, която редовно се подлага на тежки тренировки.

Да можеш да избираш между стоки, които да се погрижат за удобството ти във всеки фитнес аспект си е революционно решение за държавата ни. Доверете ни се при първата поръчка, а след това оставете всичко на нас.

Най-много ни бива в това да доказваме на клиентите си, че сме номер едно по отношение на качество на продукти и стоки, опазване на лични данни и най-вече бързина на доставки.

Селенът е минерал, който играе важна роля в тялото ви. Той действа като мощен антиоксидант, предпазва от сърдечни заболявания, подсилва имунната система и подпомага функционирането на щитовидната жлеза.

Храните богати на селен са яйца, риба, ядки, гъби, пилешко, ориз, боб, пълнозърнести храни и други. Добавянето на богати на селен храни към вашата диета е отличен начин да поддържате тялото си в добро здраве.

Не бива да надвишавате препоръчителните дози на селен. Трудно можете да превишите дозите ако приемате селен само чрез храна. Ако надвишите дозите с добавки, може да се получи селенова токсичност. Симптомите са косопад, виене на свят, гадене и повръщане.

Дефицитът на селен е много рядко срещан. Най-често той води до мускулна слабост, умора, косопад, отслабване на имунната система и безплодие.

Някои лекарства могат да имат неблагоприятен ефект върху нивата на селен. Ако приемате лекарства, трябва да обсъдите приема с вашия лекар.

4.49 / 295