МЕНЮ
Кошница

Кости

4.40 лв. 5.50 лв.
Купи
28.42 лв.
Купи
56.92 лв. 84.95 лв.
Купи
21.16 лв. 26.45 лв.
Купи
30.40 лв. 38.00 лв.
Купи
40.95 лв.
Купи
25.60 лв. 32.00 лв.
Купи
11.87 лв.
Купи
Мнения за ефекта от Beauty Elixir / Caviar Collagen - Shot
Beauty Elixir / Caviar Collagen - Shot
НАЙ-ПРОДАВАН -20 %
3.96 лв. 4.95 лв.
Купи
29.95 лв.
Купи
42.18 лв. 62.95 лв.
Купи
26.40 лв. 33.00 лв.
Купи
31.88 лв. 37.50 лв.
Купи
30.56 лв. 35.95 лв.
Купи
18.47 лв.
Купи
32.00 лв. 40.00 лв.
Купи
35.96 лв. 44.95 лв.
Купи
42.36 лв. 52.95 лв.
Купи
33.60 лв. 42.00 лв.
Купи
14.36 лв. 17.95 лв.
Купи
2.20 лв. 2.75 лв.
Купи
21.56 лв. 26.95 лв.
Купи
Показва 1 до 24 от 114 (5 страници)

Разликата между трениращия и мислещия човек е голяма. Да, не е необходимо мислещият да изглежда зле, но докато тренира, той мисли и подлага всяко свое упражнение на здрав разум и след това на изпълнение.

Това, което искаме да ви кажем с донякъде обърканото ни първо изречение, е да следвате разума в своята тренировъчна програма, защото това ще ви даде невероятен тласък в развитието ви. Ще напреднете много повече, отколкото очаквате, така че не бъдете песимистични, че малко мисъл в тренировките ще ви докара проблеми.

Бъдете сигурни в успеха си, защото ние сме, а ние не се убеждаваме лесно в нещата, които ни заобикалят. Днешният текст ще бъде посветен на нещата, които трябва да правим, за да може една много важна част от тялото ни да бъде здрава.

Днес ще се занимаваме с една структура, система, цяла империя от различни части, които оформят тялото ни на най-първоначално и първостепенно ниво и това за изненада на всички не са клетките ни. Днес ще поговорим за нашата костна система.

За да не се разпаднем и да не бъдем леки като перце, ние сме дарени с плътни по строеж кости, които ни дават стабилност при движение, сила при изтласкване и поемане на тежести и най-важното – крепят ни и ни превръщат освен в силни, но и в устойчиви машини.

Не е важно колко си силен, а колко си здрав – казват треньорите от по-старата школа. Те изповядват тази философия, защото знаят много добре, че дори и да си много мускулест, прекършването, което е от най-голямо значение, ни прави изключително податливи на хронични контузии.

Не е лесно да поддържаш здрава мускулатура, но в никакъв случай не е лесно да си със здрави кости. Ето заради това ще посветим както този текст, така и цяла категория с неща, които ще ви помогнат да изградите здрава костна система без това да навреди на вътрешните ви органи.

Кое е важно за това нашите кости да са здрави

Още от рекламите, които сме гледали, когато бяхме малки, можем да се сетим колко много ни казваха, че калцият е най-важната съставка, която играе огромна роля във формирането и заздравяването на нашите кости. Донякъде, те бяха прави, но все пак да помислим за маркетинга и рекламата на зърнените закуски и другите продукти, носещи ни калций.

За да продават продуктите си, те използваха идеята за здравето и растежа, които, обаче нямаше да водят до затлъстяване ако нямаше куп излишни въглехидрати в тези продукти. Е, в един момент детето се сеща, че костите му са здрави, но пък не може да се помръдне заради излишните килограми, които е натрупало в процеса на израстване.

Всъщност, за да сме напълно честни, нашата мисия е да направим не децата здрави (има си отделни продукти за това), а да заздравим костите на възрастен човек, което според науката е в пъти по-трудно. Според медицината и изследванията, които тя е правила в хода на човешкото развитие, става ясно, че един път стигнали своя максимум, костите вече са неконтролируеми.

Workout.bg, обаче не смята така. Ние имаме томно онези суплементи, които ще заздравят вашите кости и стави и ще ви направят истински устойчиви на външни влияния. Просто ни се доверете!

Workout.bg – само качествените добавки

Когато говорим за качество в бранша с хранителни добавки, ние трябва да сметнем куп променливи. Производител, опаковка, съхранение, примеси, надписа „следи от“, както и съотношението цена-качество.

Балансирането на всички тези променливи и неизвестни в уравнението е адски трудна задача дори и да онези, които са специалисти в това нещо. Заради това, ние сме се заели още от влизането си на пазара да правим точно онова, което е важно за вас – да подбираме само качественото.

Можем го, правим го, получава ни се – заради вас и вашето здраве!

За здравето на костите се нуждаете от множество хранителни вещества. Много важни са витамин D, витамин К, калций, магнезий, цинк и колаген.

Около 50% от костите са направени от протеини. Ако не приемате достатъчно протеини, намалява усвояването на калцият, което може да доведе до загуба на костна маса. Избягвайте нискокалоричните диети. Те причиняват загуба на мускулна маса и увреждат на здравето на костите.

Затлъстяването увеличава риска от фрактури. Като цяло честите промени в теглото като многократното отслабване и напълняване е вредно за костите. При отслабването има известна загуба на костна маса и намаляване на плътността на костите, което също е вредно.

Калцият е необходим, за да функционират правилно сърцето, мускулите и нервите ни и кръвта да се съсирва. Редовният прием на калций намалява честотата на фрактурите. Проучвания показват, че повечето хора не получават необходимия калций за поддържане на здрави кости от храната и е необходимо да приемат допълнително.

Редовните упражнения защитават здравето на костите. Препоръчва се носене на тежести по време на ходене, джогинг и тренировки с тежести. По-малко засегнати от болести на костите са физически активните хора.

4.51 / 217