Yandex
МЕНЮ
Кошница

Анемия

52.00 лв. 65.00 лв.
Купи
24.80 лв. 31.00 лв.
Купи
7.16 лв. 8.95 лв.
Купи
8.95 лв.
Купи
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)

Все по-динамичният живот идва със своите последствия. Да, хората изкарват повече и имат повече възможности, но здравето им често бива поставено на втори план.

Появяват се разстройства като мигрена, анемия и болести на храносмилателната система заради недоспиването, например. В настоящото четиво ще разберете какво представлява анемията и какво се крие зад нея.

Анемията сама по себе не е нещо опасно, но ако на нея не се гледа сериозно, може да бъде доста лоша компания. Тя представлява недостиг на червени кръвни телца или хемоглобин в състава на кръвта.

Последствията, както лесно може би ще се досетите, са свързани с намалена работоспособност на кръвта да пренася кислород до клетките, а това причинява тъканна хипоксия. Хемоглобинът е нещо изключително сложно, но същевременно е много важно за нормалната функция на тялото.

Това е съставната част на червените кръвни клетки, които по друг начин можете да ги срещнете под наименованието еритроцити. Стига, обаче, сурова наука и термини.

Нека се обърнем към по-важният въпрос и да разберем как да се предпазим от анемия. Основната причина, поради която може да ни застигне тази болест, е да нямаме достатъчно кислород до важните органи за тялото.

От това недооросяване може да се получи единствено и само хипоксия. Ако тя се развие, то следващите изброени симптоми могат да се проявят в съвсем кратки срокове.

Бледност, лесно уморяване или тоталната липса на физически сили са едни от най-често срещаните симптоми. Рядко болестта продължава развитието си, тъй като повечето хора се усещат да потърсят професионална помощ още тогава.

За онези, които продължават да неглижират проблемите, следват наистина големи мъки. Сухота на устните и на очите са част от следващата стъпка, през която ще минете.

За някои от най-напредналите може да следва нещастието да имат изключително тънки, а дори и вдлъбнати нокти. Това вече е сериозно нещо, на което сериозно трябва да се обърне внимание.

Ако вие страдате от изстиване на крайниците дори в топло време, учестено дишане, тахикардия и т.н., то вие вече имате хронифицирана анемия. Ако частта от тялото ви, която не се оросява често, е главата, то вие сте под риск да получите инсулт поради различните възможни проблеми с мозъка.

Добавките, които ще ни избавят от анемията

Ако сметнем, че приемът на хранителни добавки е вид лечение, то нека приемем, че навременното лечение е най-добро. Естествено, всеки обича да е взел мерки предварително, но това често е невъзможно по ред причини.

Най-добрият начин, по който можете да лекувате анемия, е този да знаете от какво точно е причинена тя. Ако не сте сигурни за произхода на болестта, най-разумното и сигурното нещо е да се консултирате с лекар.

Добри хранителни добавки, които можете да закупите от Workout.bg, за да лекувате анемия, биха били онези суплементи, които са особено богати на желязо. То влиза в състава на кръвта и ще я захрани и подкрепи по начин, който не може да направи нито едно друго вещество.

Естествено, възможно най-доброто лекарство е свързано с превенцията и чувството на отговорност към тялото ни. Това да бъдете отговорни не трябва да се проявява само и единствено тогава, когато ножът опре до кокала.

Всекидневно се вслушвайте в тялото си и помнете, че именно кръвта е онова, което ви движи живи и здрави. Бъдете признателни и се отблагодарявайте на нещата, които тя прави за вас.

Workout.bg – доверете ни се за едно по-добро утре

По-доброто утре винаги е граничело с по-здравото утре. Всъщност, това на един човек да му е хубаво и приятно зависи основно от това колко е здрав.

Повечето от нас, младите, често не си даваме ясна сметка за какво даваме парите си, за какво губим времето си и особено не се вълнуваме от това за какво влагаме времето си. Това е така, защото не си представяме, че времето си има край, животът е нещо временно и има своята точка.

Ако човек започне да мисли в посока на това, че един ден ще си отиде от този свят и трябва да бъде по-ясен в желанията си, то той ще бъде доста по-успешен. Истината се крие в това, че независимо какво прави, ако знае, че има времеви лимит, всеки ще се опитва да свърши повече за по-малко време.

Е, в живота всеки ще се опитва да постигне максимално много за възможно най-малък период от време ако знае колко време има за всяко начинание. Е, за жалост, обаче, няма как да знаем колко време имаме докато то просто не секне за миг, от който няма връщане.

Време е за малко оптимизъм и светли чувства. Заради това най-добре ще е да се потопим в бъдещето и да не мислим колко време ни остава, а да вложим времето си в ползотворни неща.

Бъдете сигурни, че ние от Workout.bg знаем вашите искания в тренировъчен аспект и сме готови да дадем всичко от себе си, за да успеем да ги задоволим. Бъдете сигурни, че можете да ни се доверите – гласувайте ни необходимото доверие и ние ще се справим в целта си да го оправдаем.

Дефицитът на желязо е най-честата причина за анемия. Когато имате анемията, тялото ви няма достатъчно желязо, за да произвежда червени кръвни клетки. Желязото е важно, защото ви помага да получавате достатъчно кислород. Тялото ви използва желязо, за да произвежда хемоглобин.

Анемията се развива бавно и симптомите са незабележими в началото. Най-често се чувствате слаби, замаяни, имате главоболие, шум в ушите, косопад и проблеми с концентрацията.

Можете да предодвратите анемия, като взимате витамини и се храните с богати на желязо храни. Това са месото, птиците, морските дарове, листните зеленчуци, фасулът, ядките и семената.

Трудно е да получите достатъчно желязо само чрез храната и затова ако имате анемия се консултирайте с лекар, за да ви предложи добавки.

Ако искате да подобрите усвояването на желязо не яжте храни с високо съдържание на калций, както и не препоръчваме прием на кафе и чай, тъй като те блокират усвояването на желязо. Полезно за усвояването е да ядете храни, богати на витамин С и витамин В12.

4.43 / 316