МЕНЮ
Кошница

Сминдух

35.00 лв.
Купи
20.00 лв. 25.00 лв.
Купи
20.00 лв.
Купи
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)

Лошо храносмилане, захарен диабет, болести с кожата, проблеми с черния дроб, супер динамичен холестерол, чести заболявания на дихателните пътища – все проблеми, които са до болка известни на съвременния човек.

Знаехте ли, че лошата миризма на тялото също може да е повлияна и от нередовно и некачествено хранене? Да, може и да не ви шокираме с това, но вие правилно ли се храните?

Чувствате ли, че понякога прекалявате с мазните храни, ами с въглехидратите как сте? Тялото всекидневно ни дава шансове да поправим нещата.

Стига просто да направим правилния избор при покупката на храната, с която ще закусим. Не звучи толкова сложно, нали?

Ако нямате близък, с когото да се посъветвате за това какво, кога и как да похапвате – ние сме насреща, за да сме вашето рамо тогава, когато никой друг не е там.

Смисълът от това да използвате сминдух

Сминдух, чимен – както и да наречете това едногодишно растение от семейство Бобови, вие няма да сгрешите. Всъщност, независимо от името му, вие ще можете да се насладите на невероятните му ползи за тялото.

Организмът ви ще почувства като огромен комплимент това, че се опитвате да подобрите състоянието му като го черпите от време на време със супер храни като сминдух. Знаехте ли, че в Китай древните хора, занимаващи се с масово лечение, са предлагали това растение на мъже с репродуктивни проблеми, както и с ниско либидо.

Лечебните му свойства продължават да се употребяват и в периода на Средновековието, но сега, за разлика от тогава, е известен и фактът, че сминдухът съдържа триптофан, холин, аскорбинова киселина, нацин и невероятно ценния калий.

Да се лекуваш с подправка е действие, което може да се опише с максимата, че с един куршум улавяш два заека. Всъщност, египтяните са се възползвали и от невероятните вкусови, и от здравословните качества на добавката сминдух.

Те, заедно с гърци и римляни едновременно и украсявали вкуса на ястията си, и правили блюдата си невероятно здравословни. Тогава не се е знаело, обаче, че бременните жени може да си докарат излишни контракции ако превишат препоръчителното количество на сминдух.

Ако приемате лекарства за понижаване на кръвната захар, то вие не е зле да се консултирате с лекар преди да правите каквито и да е било промени, свързани с хранителния си режим.

Workout.bg – всичко, което трябва да знаете за спорта

Спортуване. От малки знаем значението на тази дума, а за някои тя е синоним на нещо много любимо.

Да тичаш до самозабрава, да гониш топката по улиците в родния си квартал, да си целодневно изпотен през топлите летни дни, да забравиш дори да ядеш заради поредния мач между четирите плочки, имитиращи футболна врата – безценно.

След години нещата да се обърнат към желание за развитие на мускулатурата на тялото. Компанията от терените, се премества на кварталните лостове в близкото училище.

Там някои откриват тютюнопушенето и приключват със спорта, докато преоткриват себе си и бавно започват да се превръщат в едни по-добри версии на себе си. След това тренировките се преместват в залата и става ясно, че организмът има нужда от по-добро възстановяване, което да допринесе за невероятните резултати, които чакаме вече с години.

Така стигаме до дните, в които супер подготовката на супер отдадените на идеята за постигане на перфектното тяло биват възнаградени със същите супер резултати. Дали постиженията са обвързани с употребата на мощни стимуланти на неанаболна основа, или хранителните добавки са били от висок ценови клас – няма значение.

Тези доскоро млади момчета се превръщат в мъже изцяло заради собствената си дисциплина. Отдадеността е най-добрата хранителна добавка и не е случайно това, че постоянството е онова, което трябва да се възпита първо у подрастващите спортисти.

Спортът през различните години може и да заема различно време и да е с динамична приоритетност, но важното е той никога да не изчезва цялостно. Това може да доведе до безвъзвратна заседналост в начина на живот и изведнъж да се окажете в режим на тотален регрес и загуба на мускулна памет.

Дори и да четете този текст в такъв момент – не се притеснявайте, защото ние сме до вас и в това. Имаме решението за всяко нещо, което искате да постигнете с тялото си.

Workout.bg е мястото, в което толкова много хора намират утеха и усещат подкрепа за тренировъчните си плата. С времето ние се превърнахме в нещо, което много наподобява на някакво общество, в което се споделят опит, знания и целият този обем от информация е изпитан и работи за почти всеки, който се намира в определен етап на развитие.

Сминдухът забавя абсорбирането на захари в стомаха и стимулира инсулина. Това води до понижаване на кръвната захар при хора, които имат диабет. Сминдухът подобрява нивата на тестостерон и естроген.

Ако приемате добавките в количества по-високи от препоръчителните, може да имате стомашни проблеми, главоболие, замайване и да получите алергични реакции. Сминдухът може да понижи нивата на кръвната захар, затова хора с диабет трябва да следят внимателно кръвната си захар.

Често пъти добавките със сминдух се използват за стимулиране на производството на кърма. Според проучвания, приема на чай със семена от сминдух увеличава кърмата на майките и помага на бебетата да наддават повече тегло.

Сминдухът е силен антиоксидант. Той съдържа холин, инозитол, биотин, витамин А, В витамин, витамин D, желязо и фибри. Затова хората го използват при лечение на широк спектър от заболявания като диабет, артрит, язви, високо кръвно налягане, затлъстяване, болезнена менструация и храносмилателни проблеми.

Сминдухът се препоръчва при диабет, тъй като съдържа съединения, които имат антидиабетни свойства. Добавките подобряват инсолиновата чувствителност и действие и намаляват чревната абсорбация на глюкоза.

4.50 / 233