МЕНЮ
Кошница

Котешки нокът

25.00 лв.
Купи
27.40 лв.
Купи
29.09 лв.
Купи
15.83 лв.
Купи
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)

В 21-ви век нещата с липсата на полезни вещества в организма на съвременниците ескалираха рязко. Изведнъж статистиките излязоха с невероятни данни за това, че много хора страдат от сериозен недостиг на някои от най-важните вещества от типа аминокиселини, ензими и антиоксиданти.

Продължителният недостиг на тези елементи в организма са изключително вредни за човека и последствията от него може да се окажат пагубни за безпроблемното протичане на основни жизненоважни процеси в тялото. За да прекъснем тази безбожна тенденция, ние от Workout.bg приехме като лична мисия да подобрим общото здравословно състояние на обществото в България.

Защо да изберем котешки нокът

Омръзна ли ви да чувате по новините, че България е една от страните в Европа, която е с най-болното население. Здравословното състояние на българския гражданин е под едно от ниските граници, така че нямаме избор освен да погледнем към върха на статистиката.

За да стигнем до там една от стъпките е да започнем да приемаме малко по-адекватна храна. Всеки човек трябва малко по малко да промени своите хранителни навици и да сложи на трапезата си свежи продукти, които да правят живота му доста по-лесен. Как ли?

Енергичният човек има сили да променя живота си и да постига цели, към които другите просто гледат и мечтаят. Енергичният човек живее здравословно и прави нещата да изглеждат лесни, макар, че не са.

Едно от веществата, с които можете да подсилите организма си, е котешкият нокът. Това е вид лиана, която расте главно в тропическите райони на Южна и Централна Америка.

Котешкият нокът се увива около дърветата и така дължината му може да достигне до около 30 метра. Реално, интересното му име идва от това, че шиповете, които са със завита форма, се забиват в кората на дървото докато расте по него.

Разнообразието от терапевтични свойства на това растение идва главно от това, че има две основни разновидности - Uncaria tomentosa и Uncaria guianensis. Всеки от двата вида има своите плюсове и може да ви помогне в различни аспекти на здравословното състояние.

Разбира се, все един от двата вида трябва да има по-добри показатели и това е Uncaria guianensis. Още от далечното минало, хората са използвали кората на това растение, за да лекуват симптомите на проблеми като артрит, различни възпаления, дизинтерия, треска, язва на стомаха и т.н.

Съвременните, по-нови проучвания сочат, че котешкият нокът е един от най-мощните имуностимуланти, които могат да помогнат за отпускане на гладките мускули като червата. Това растение разширява кръвоносните съдове и по този начин може да понижи кръвното налягане.

Каотешкият нокът може да бъде и перфектен антиоксидант, благодарение на който може да се изведат свободните радикали от тялото. Излишъкът на свободните радикали може да доведе до рак, сърдечно-съдови заболявания и други заболявания, от които човечеството все още се плаши.

Ако имате силни, нетърпими болежки в колената, котешкият нокът може сериозно да ви помогне и да обърне нещата във ваша полза. Растението е богат източник на растителни химикали, танини, гликозиди, стероли и много други полезни съставки.

Workout.bg – мястото за страхотни цени

Да горим като огън в съзнанията на своите потребители е нашата цел и задача номер едно. Няма да спорим, че в началото, когато прохождахме в бизнеса с продажбата на хранителни добавки и аксесоари за спортна активност като облекла и други уреди за домашен фитнес, си мислехме, че нещата изведнъж ще просперират.

Да, но това не се случи точно така – работата вървеше бавно, мудно и за изненада на всички критици това по никакъв начин не ни отказа, а дори напротив – мотивира ни по невероятен начин. Това за нас бе основната движеща сила – да успеем да преодолеем трудностите и да се превърнем в мисъл номер едно за потребителите, когато чуят за нещо, свързано със спорт.

Процесът по израстване не беше само в бизнес аспект, а и в ментален. Обичахме да виждаме всеки доволен клиент и настръхвахме в моментите, когато получим поредния положителен коментар за нашите стоки.

Разбирателството между търговец и потребител се превърна в основната ни движеща сила. Това ни превърна в търговци, които знаят интереса си, но все пак поставят този на потребителите на първо място.

Не искаме да се хвалим само на думи, защото докато потребителят сам не види нещата, които предлагаме и цените, които сме поставили срещу артикулите, не може да разбере за колко апетитни оферти става дума. Заповядайте в нашия онлайн магазин и бъдете готови за офертите на живота си.

Растението котешки нокът се използва от векове за поддържане на имунната система и лечение на възпаления и инфекции. Добавките се приемат много често за подпомагане на лечението на хора, които страдат от ревматоиден артрит, алергии, вирусни инфекции и стомашни разтройства.

Има проучвания според, които при продължителен прием на добавките, намаляват болките и сковаността в ставите. Облекчението се дължи на противовъзпалителните свойства на котешкия нокът.

Много рядко се съобщава за странични ефекти от котешки нокът. Не се препоръчва прием от бременни и кърмещи жени и хора, които приемат лекарства за кръвно налягане, холестерол и съсирване на кръвта. Ако се консумират добавките в количества по-големи от препоръчителните, могат да причинят гадене и стомашни разтройства.

Няма достатъчно изследвания за безопасността на добавките при прием от деца, затова ви препоръчваме да не ги давате, освен ако те не са изписани от лекар и се приемат под негово наблюдение.

Има един по-специален вид котешки нокът, известен като samento, който помага при лечение на лаймска болест. Смята се, че той е по-ефективен от обикновения котешки нокът.

4.47 / 233