МЕНЮ
Кошница

Накитници

Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)

В категорията на с фитнес аксесоари на Workout.bg ви предлагаме накитници, които са предназначени да осигурят подкрепа и защита на китките по време на физическо натоварване. Използването на накитници е задължителна част от рутината на активни атлети, които извършват силови тренировки. Те са най-често използвани от спортисти, които се занимават с вдигнане на тежести, кросфит, гимнастика и други спортни активности, изискващи интензивно натоварване на китките.

Много от атлетите посветени на силовите натоварвания смятат, че преглъщането на болката в китките от прекомерно натоварване е нормално. Това е пълна заблуда и всеки, който пренебрегва болката вреди на тялото си.

Използването на накитници за ръце ще предпази китките ви като създаде полезни пристягане в тази област. Тези фитнес аксесоари предоставят допълнителна стабилност на китките и намаляват риска от наранявания и прекомерно натоварване.

Накитници за фитнес – какво ще намерите при нас

В нашия онлайн магазин за хранителни добавки и спортни пособия ви предлагаме няколко вида накитници изработени от висококачествени материали. Нека ви представим някои от любимите артикули на нашите клиенти.

  • Armageddon boxing hand wraps 4.5 m - camouflage/ камуфлажен боксови бинтове 4.5 м;
  • Ostrovit men's training gloves with wristwraps / мъжки тренировъчни ръкавици с накитници;
  • Armageddon еластични накитници с палец wrist wraps;
  • Armageddon накитници с метална кука;
  • Power system hardcore hooks / накитници с метални куки.

Някои от накитниците, които предлагаме са предназначени за определни спортове, а други са универсални и могат да се използват всекидневно във фитнес залата.

Преди да направите избор на накитници за фитнес ви съветваме да определите нуждите си. Това най-вече зависи от типа тренировки, които изпълнявате и нивото на подкрепа, което търсите да получите.

Ние предлагаме широк избор от различни по дизайн накитници. Някои от моделите могат да се регулират лесно, което гарантира персонализирането им според нуждите на спортуващия.

В какви тренировки е препоръчително да използвате накитници

Експертите и треньорите на Workout.bg отчитат важността от използване на накитници особено в практикуването на някои определени спортове. Те са абсолютно задължителни аксесоари в арсеналата на силовите спортисти, които се занимават с вдигане на тежести. Ако правите упражнения от мъртва тяга или клекове с тежести е важно да осигурите стабилност на китките си.

Кросфитът е друг вид физическо натоварване, при което атлетите имат нужда от защита на китките. Понякога никитници за ръка се използват и в практикуването на йога упражнения или гимнастика.

С какъвто и спорт да се занимавате в нашето портфолио ще откриете спортни аксесоари и уреди, с които да подобрите представянето си във фитнес залата или на терена.

Важно е да се грижим за китките си, за да избегнем наранявания. Има много упражнения, при които се оказва голям натиск върху китките и при натоварване лесно можем да увредим костите и мускулните тъкани. Освен това когато китките ни получават адекватна подкрепа, не само се намалява натоварването, но и имате по-добро сцепление, при вдигане на тежести.

Накитниците подобряват цялостното ви представяне по време на тренировките. Носенето им ще ви помогне да вдигате по-големи тежести. Те могат да ви свършат чудесна работа, когато се използват умерено. Имайте предвид, че зависимостта от тях може да повлияе на здравината на китките и предмишниците ви.

Има различни видове накитници. Някои са изработени от памук, други са кожени. В зависимост от материята някои модели са по-твърди и са подходящи за професионални тренировки, докато други модели са по-универсални и подходящи за начинаещи. Какво ще изберете зависи от вашите предпочитания и способности.

Накитниците са много важни за възстановяването. За щастие китката е еластична става и след като си дадете необходимото време за почивка, ще се възстановите бързо. Добрите накитници ще подобрят стабилността на китката и ще намалят напрежението.

Най-добрият вариант е да се използват умерено. Аксесоари като колани за вдигане на тежести и накитници могат да бъдат изключително полезни в определени ситуации, като същевременно възпрепятстват развитието в други. Освен ако не тренирате с тях след контузия, не е необходимо да ги носите при всяка тренировка.

4.55 / 152