Ядките са източник на много хранителни вещества. Те имат високо съдържание на мазнини, ниско съдържание на въглехидрати и са богати на витамини, магнезий и селен. Ядките са богати на антиоксиданти и се борят с оксидативния стрес. Те намаляват нивата на лошия холестерол и намаляват рисковите от сърдечно съдови заболявания.
Биологичните продукти не са обработвани с пестициди. Както при останалите растения, така и при ядките се налага третиране с препарати против вредители. Някои препарати са изключително токсични и затова винаги е по-добре да избирате био ядки и сушени плодове. При тяхното отглеждане се използват естествени торове за подхранване на почвата и по –специфични техники за справяне с плевелите и вредителите.
Богати на протеини, витамини, минерали и диетични фибри, сушените плодове са вкусни и здравословни. Препоръчваме ви сухи плодове като кайсии, стафиди, ябълки и сливи, за да бъдете здрави.
Кайсиите осигуряват 47% от дневните ви нужди от витамин А в една порция и са добър източник на калий, витамин Е и мед. Витамин Е, както всички антиоксидантни витамини (А и С), е жизненоважен за защита на клетките от увреждане, причинено от свободните радикали. Това е особено важно през лятото, когато слънцето е най-силно. Сушените кайсии са полезни за кожата, очите и имунната система.
Сушените плодове съдържат много витамини, минерали, електролити и други фитонутриенти. Те осигуряват по-високо ниво на хранителни вещества, отколкото пресните. Сушените плодове също така са отличен източник на разтворими и неразтворими диетични фибри, които имат множество важни ползи за здравето.