Yandex
МЕНЮ
Кошница

Цинк таблетки

42.00 лв.
Купи
15.96 лв. 19.95 лв.
Купи
64.80 лв. 81.00 лв.
Купи
9.23 лв.
Купи
10.55 лв.
Купи
40.00 лв.
Купи
14.84 лв.
Купи
21.95 лв.
Купи
14.83 лв.
Купи
18.45 лв.
Купи
13.19 лв.
Купи
19.55 лв. 23.00 лв.
Купи
28.47 лв. 33.49 лв.
Купи
ZmaPRO
ZmaPRO
-20 %
24.00 лв. 30.00 лв.
Купи
Показва 1 до 18 от 18 (1 страници)

В портфолиото на Workout.bg ще намерите незаменими суперпомощници, които да допринесат за поддържането на добро здравословно състояние. В многото категории в нашия онлайн магазин ще намерите качествени хранителни добавки, чрез които да си набавите важни за организма витамини, минерали и хранителни вещества.

В текущата страница ви представяме суплементи със съдържанието на цинк. Този минерал допринася за създаването на силна защита на организма срещу бактерии и инфекции. Доставянето на цинк към тялото чрез приема на хранителни добавки има и важно значение за активно трениращите.

Как точно цинкът допринася за здравето ни и подобрява представянето във фитнес залата – следва да разберем.

Ползи за здравето и тренировките от приема на цинк

Цинкът е от онези важни елементи, които са от ключово значение за преборване на грипове и вируси. Минералът взима участие в изграждането на по-добра защита на имунната система. Приемът му е препоръчителен особено през студените месеци, когато организмът ни е отслабен и често става жертва на настинки и грипове.

Едно от най-ценните свойства на цинка е мощното му антиоксидантно действие. Това свойство се отразява по много важен начин на здравословното състояние на хора в по-напреднала възраст. Способността на цинка да поддържа здравословно клетъчно деление допринася за поддържане на здравословно клетъчно деление.

Цинкът също има роля в поддържането на хормоналното здраве и плодовитостта. Минералът участва в производството на хормони и естествено повишава нивата на тестостерон. Цинкът осигурява подкрепа за репродуктивното здраве, защото е необходим в производството на естроген и прогестерон.

След като знаем това, може да се определи, че ниските нива на полови хормони може да се свързани с дефицита на цинк в организма. Най-честите симптоми за липса на достатъчно цинк са проблеми с менструацията, понижено настроение, проблеми с репродуктивното здраве, лесно разболяване.

Както споменахме, минералът има особено значение за активно спортуващите и трениращи хора. Цинкът има роля в протеиновия синтез и участва в използването на аминокиселините. Елементът помага за разграждане на въглехидратите, което увеличава енергийните нива.

Богат избор от цинк таблетки в портфолиото на Workout.bg

Убедихте ли се вече защо приемът на цинк е толкова важен за вашето здраве? Минералът има изключително значение за протичането на редица процеси в човешкия организъм. Ние от Workout.bg събрахме на едно място най-добрите продукти със съдържание на цинк в сферата на хранителните добавки.

Представяме ви Ostrovit mgzb ultra zma, който предлага комбинация от магнезий, цинк и витамин B6. Продуктът е предназначен главно за мъже, защото увеличава потентността и тестостерония синтез в тялото.

Bioherba zinc citrate 30 mg е суплемент с чисто съдържание на цинк и има силен антиоксидантен ефект. Holland and barrett calcium magnesium & zinc е съчетание между два минерала с мощно действие – цинк и магнезий.

Специално за активно спортуващите ни клиенти препоръчваме Genius nutrition zinc sport. Формулата на продукта е предназначена за хора посветили се на активния начин на живот, които имат нужда от допълнителна подкрепа и енергия.

Може да намерите всички изброени продукти и още много качествени суплемени със съдържанието на цинк в онлайн магазина на Workout.bg. Стараем се да предложим достъпни цени, защото знаем, че подкрепата за здравословното състояние е нещо важно за всеки човек.

Дефицитът на цинк е често срещан. Симптомите включват ниски нива на инсулин, загуба на апетит, раздразнителност, суха кожа, бавно зарастване на рани и други.

Цинкът играе ключова роля за поддържане на добро зрение. Дефицитът на цинк се отразява на зрението и може да причини промени в ретината на окото. Освен за зрението, цинкът е необходим и за други сетива като вкус и мирис.

Цинкът е хранително вещество, което играе жизненоважни роли в тялото. Тялото не може да го произвежда и трябва да си го набавяме чрез храна или добавки. Цинкът е необходим за много процеси в тялото, включително синтез на протеини, синтез на ДНК, растеж и развитие, ензимни и имунни функции.

Храните, които естествено съдържат цинк са зърнените храни. Има много добавки с цинк, с които също можете да осигурите на тялото си необходимите дози.

Акнето е често срещано заболяване на кожата, което засяга около 10 % от световното население. Изследвания показват, че както локалните, така и пероралните лечения с цинк са много ефективни при лечение на акне.

4.44 / 217