МЕНЮ
Кошница

Цинк

19.95 лв.
Купи
81.00 лв.
Купи
9.23 лв.
Купи
23.00 лв.
Купи
18.45 лв.
Купи
13.19 лв.
Купи
10.55 лв.
Купи
30.00 лв.
Купи
Показва 1 до 11 от 11 (1 страници)

В наши дни все повече хора хапват на крак пред офиса, в офиса, около офиса… хапват нездравословна храна, рядко прясна. Изобщо, хранителният режим на съвременния човек е изключителен хаос.

От казаното дотук, вече става ясно защо все по-голяма част от населението страда от стомашни проблеми, оплаква се от проблеми с жлъчката и т.н. За да не ставате част от тях, има варианти, чрез които да предотвратите тези видове проблеми.

В настоящия текст ще разберете повече за това какви видове хранителни добавки да приемате, за да преборите проблемите, които още не са се появили. Превенцията е по-ценна дори и от лекуването, така че нека се залавяме за работа и дано това четиво ви даде всичко, което ви е необходимо като знания.

Естествено, ако все пак нещо не ви е ясно, обърнете се към Workout.bg, за да получите максимално индивидуална информация по вашия въпрос. Ние сме винаги до вас, за да сте сигурни, че не пазарувате със затворени очи.

Защо да приемаме цинк

Цинкът е един от онези минерали, които всеки иска, но никой не приема. Това е една от най-големите загадки, пред които са се изправяли учените.

Въпросът е, че благоприятните ефекти на цинка (за които ще прочетете след малко) са толкова много, че дори едно дълго описание на продуктите, съдържащи веществото, няма да стигне, за да ги изброим от до. Е, стига, обаче, въвеждащи изречения, нека се потопим в конкретика.

Ако човешкият организъм не се радва на достатъчно ниво от ценния минерал, тялото малко по малко започва да изпитва конкретни трудности при синтез на вещества от различни, други групи, които от своя страна са изключително важни.

Освен тази функция, цинкът има и антиоксидантен ефект, който позволява на мозъка ни да запаметява в пъти по-добре от обикновено. Цинкът, също така, има и способност да влияе благоприятно на протеиновия синтез в тялото, което е едно от нещата, които са най-много уважавани от всеки, трениращ активно човек.

Заради цинка Вие усещате вкус и аромат от храната и течностите, които приемате ежедневно. Освен това има и доказан положителен ефект върху добрия вид на косата и кожата, за това, дами, стига сте отлагали неговия прием.

За пушачите също е добре да приемат цинк. Всеизвестен факт е, че никотинът от цигарите полепва по рецепторите и по този начин намалява чувството на вкус от всеки вид храни и напитки.

При мъжете, тестостероновият синтез се понижава значително ако в тялото не се намира достатъчно цинк – а това ако не е важно. Между тези две основни съставки на организма ни, съществува правопропорционална връзка – колкото повече цинк има мъжът в тялото си, толкова по-високи са нивата на тестостерон в него и обратно.

Тъй като цинкът става все по-желана съставка от масовия потребител, учени и изследователи все повече се съсредоточават върху явно важното вещество. Изключително важно е всяка една хранителна добавка да бъде добре изследвана преди да се пусне за масова употреба.

Според експертите, които са провеждали много проучвания върху цинка и неговото влияние върху човешкия организъм, жените трябва да приемат около 8 мг цинк, а мъжете 11 мг. като тук става въпрос на дневна база. Естествено, причината в по-голямата доза за мъже е както телесната им маса, така и горепосочените причини (тестостерон).

Цинкът стимулира и подобряването на човешката имунна система, наред с всичко, казано дотук. Медицински доказано е, че ако се приема достатъчно цинк при първи симптоми на настинка, то вие категорично ще съкратите многократно периода на възстановяване от болестта.

Въпреки че е най-добре да се приема естествено, чрез храната, не винаги човек има необходимото време, през което да приготвя сам храната си. Тъй като не винаги има начин навсякъде със себе си да носим един солиден източник на цинк (кутия с храна) може би тук е много подходящ момент да посочим най-добрите от тях – хранителна добавка с цинк.

Сега остава да разрешим случая с кои са най-добрите източници на цинк. Нека проверим.

Някои риби също имат солидни съдържания на цинк в себе си. Например, раците и омара са много богати на ценния минерал и ще останете доволни ако ги приемате редовно. Видове риба като сардина, сьомга и камбала са сред тоталните първенци на добри и полезни източници на цинк.

Ако не сте вегетарианец, то чрез приема на месо ще си набавите предостатъчно цинк – много повече, отколкото се нуждаете. Птичето и телешкото месо са сред вашите основни цели, така че не забравяйте да ги включите в диетата си.

Каквото и да си говорим, стридите си остават първите в класацията на добри източници на цинк. Дори според някои проучвания, една средна по големина стрида осигурява цялата дневна дажба на цинк, от която тялото на възрастен човек се нуждае, за да функционира нормално.

Защо да пазаруваме от Workout.bg

Онова, което повечето онлайн търговци на хранителни добавки, не ви казват в голяма част от случаите, е това, че не знаят коя добавка за какво точно се използва. Всичко е на база интереси, в по-голямата част от ситуациите – за пари.

Какво да направим ние като клиенти, когато нито един магазин за спортни стоки и суплементи не среща изискванията ни за компетентност, бави се с доставката на стоките или не ни изпраща онова качество, за което сме платили с парите си? Тогава, най-доброто решение е да потърсите надежден източник на информация.

Ние от Workout.bg можем единствено да ви посъветваме да направите правилния избор като посетите нашия сайт. Защо?

Още със създаването си, ние решихме, че при нас хората не трябва просто да пазаруват. Да влизат в сайта, да поръчват със затворени очи и да дават парите си за нещо неизвестно.

Нашите клиенти трябва да правят информиран избор за кое да похарчат известна сума пари и за кое – не. Естествено, не трябва да се забравя, че за този информиран избор ние инвестираме огромна част от времето си, за да прочетем няколко глави от старите книги и изследвания, да смелим прочетеното и да ви го поднесем във вида, в който го виждате на нашите страници.

Всяка една хранителна добавка, която купувате от нас има своето подробно описание, за да знаете с какво точно се сдобивате след като натиснете бутона „Поръчай“. Споделяме мнението, че за да е здрав един човек, той първо трябва да познава себе си и своята анатомия.

Това не е лесно и цената е доста висока – става въпрос за време, за нерви и за много четене на проверени източници. Бъдете здрави и смели по пътя към перфектното представяне в залата и извън нея.

Дефицитът на цинк е често срещан. Симптомите включват ниски нива на инсулин, загуба на апетит, раздразнителност, суха кожа, бавно зарастване на рани и други.

Цинкът играе ключова роля за поддържане на добро зрение. Дефицитът на цинк се отразява на зрението и може да причини промени в ретината на окото. Освен за зрението, цинкът е необходим и за други сетива като вкус и мирис.

Цинкът е хранително вещество, което играе жизненоважни роли в тялото. Тялото не може да го произвежда и трябва да си го набавяме чрез храна или добавки. Цинкът е необходим за много процеси в тялото, включително синтез на протеини, синтез на ДНК, растеж и развитие, ензимни и имунни функции.

Храните, които естествено съдържат цинк са зърнените храни. Има много добавки с цинк, с които също можете да осигурите на тялото си необходимите дози.

Акнето е често срещано заболяване на кожата, което засяга около 10 % от световното население. Изследвания показват, че както локалните, така и пероралните лечения с цинк са много ефективни при лечение на акне.

4.44 / 217