МЕНЮ
Кошница

Глутамин

Показва 1 до 22 от 22 (1 страници)

Глутамин е заменима аминокиселина, която се отличава като най-малката такава, но включена в основни функции на човешкото тяло с висока значимост. Той е от групата на протеиногенните, което означава, че участва в синтеза на белтъчини и е енергиен източник за чревните клетки. Особено популярен е и с ефекта му върху имунната система.

Workout.bg разгръща пред вас онлайн каталог с висококачествени добавки с L-глутамин, отличаващи се с чист състав и страхотна цена. Изберете пазаруването с лекота и заложете на нас като сигурен и доверен доставчик на качество директно до вратата на вашия дом.

Какво е способен да направи Л глутамин за теб

Изследвания показват, че в състояния на болест, стрес или интензивна физическа активност, нуждата на тялото от глутамин може да надхвърли естествената способност на организма да го произвежда и така да го превърне в условно есенциален. Това означава, че в такъв случай добавките с Л-глутамин стават наистина потребни и то с оглед запазване на доброто здравословно състояние. Ето и за какво му е необходим глутамин на човека.

Тъй като глутамин участва в синтезирането на белтъчини, това го прави съставка от решаващо значение за растежа и възстановяването на тъканите, в това число и мускулите.

Както вече загатнахме, той е ключов хранителен елемент за имунните клетки и поддържа правилното функциониране на имунната система.

Интерес представлява проучване, което показва, че спортистите, които подлагат себе си на продължителни активности, като например маратонско бягане, могат да изпитат намаляване на глутамина в тялото при подготовка за спортни състезания. Експерти смятат, че това често довежда до намаляване на имунитета и разболяване след състезанието. Затова приемане на дубавки с аминокиселината в тези случаи показва ефективност в намаляване на риска от инфекции.

Когато говорим за Л глутамин ползите обаче съвсем не се заключават само до това. Оказва се, че той помага за поддържане целостта на чревната лигавица и поддържа цялостното храносмилателно здраве.

Също така в тялото той може да се превърне в глюкоза, която е важен източник на енергия, особено в период на глад или интензивно натоварване. Участва в транспортирането на азот между органите и тъканите и подпомага поддръжката на неговия баланс в тялото. В мозъка се използва като прекурсор на някои невротрансмитери.

Как се приемат добавки с Л-глутамин

Приемайте глутамин със студени течности или такива на стайна температура. Съставката не трябва да се смесва с горещи напитки, защото топлината разрушава глутамина.

Важно е да спазвате препоръките на производителя относно дозировката, тъй като консумацията на завишени количества от аминокиселината може да увеличи амоняка в тялото.

Глутаминът е незаменима аминокиселина, която се произвежда в мускулите и се разпределя от кръвта до органите. Нашето тяло произвежда глутамин, за да задоволи метаболитните си нужди, но при спортистите често е необходим допълнителен прием. При интензивни упражнения глутаминът се изчерпва и спортистите често приемат добавки с глутамин, за да компенсират загубите.

Глутаминът доставя азот на мускулите, за да синтензира протеини. Глутаминът подпомага функцията на червата, имунната система и други процеси в организма. Често се използва след операции за възтановяване на рани.

Тъй като нашето тяло произвежда глутамин и допълнително си го доставяме чрез храна, рядко приемът му води до отрицателни странични ефекти. Спазвайте препоръчителните дози и няма да усетите нежелани ефекти.

Глутаминът е една от най-важните аминокиселини, за поддържане на здравето на храносмилателния тракт. Ако страдате от безпокойство, стомашни проблеми, лоша имунна система и бавно заздравяване на рани, добавките с глутамин могат да ви бъдат от полза.

Ако искате да повишите своя глутамин, започенете да хапвате повече пиле, риба, зеле, спанак, боб, грах и цвекло. Ако приемате и добавки с глутамин, спазвайте препоръчителните дози, за да нямате неблагоприятни странични ефекти.

4.55 / 315