Yandex
МЕНЮ
Кошница

Глутамин

23.16 лв. 28.95 лв.
Купи
17.96 лв. 22.45 лв.
Купи
61.20 лв. 72.00 лв.
Купи
38.25 лв. 45.00 лв.
Купи
69.00 лв.
Купи
60.80 лв. 76.00 лв.
Купи
37.07 лв. 52.95 лв.
Купи
49.56 лв. 61.95 лв.
Купи
20.00 лв.
Купи
52.00 лв.
Купи
90.00 лв.
Купи
22.36 лв. 27.95 лв.
Купи
41.95 лв.
Купи
49.95 лв.
Купи
57.95 лв.
Купи
91.99 лв.
Купи
34.97 лв. 49.95 лв.
Купи
19.92 лв. 24.90 лв.
Купи
Показва 1 до 22 от 22 (1 страници)

Глутамин е заменима аминокиселина, която се отличава като най-малката такава, но включена в основни функции на човешкото тяло с висока значимост. Той е от групата на протеиногенните, което означава, че участва в синтеза на белтъчини и е енергиен източник за чревните клетки. Особено популярен е и с ефекта му върху имунната система.

Workout.bg разгръща пред вас онлайн каталог с висококачествени добавки с L-глутамин, отличаващи се с чист състав и страхотна цена. Изберете пазаруването с лекота и заложете на нас като сигурен и доверен доставчик на качество директно до вратата на вашия дом.

Какво е способен да направи Л глутамин за теб

Изследвания показват, че в състояния на болест, стрес или интензивна физическа активност, нуждата на тялото от глутамин може да надхвърли естествената способност на организма да го произвежда и така да го превърне в условно есенциален. Това означава, че в такъв случай добавките с Л-глутамин стават наистина потребни и то с оглед запазване на доброто здравословно състояние. Ето и за какво му е необходим глутамин на човека.

Тъй като глутамин участва в синтезирането на белтъчини, това го прави съставка от решаващо значение за растежа и възстановяването на тъканите, в това число и мускулите.

Както вече загатнахме, той е ключов хранителен елемент за имунните клетки и поддържа правилното функциониране на имунната система.

Интерес представлява проучване, което показва, че спортистите, които подлагат себе си на продължителни активности, като например маратонско бягане, могат да изпитат намаляване на глутамина в тялото при подготовка за спортни състезания. Експерти смятат, че това често довежда до намаляване на имунитета и разболяване след състезанието. Затова приемане на дубавки с аминокиселината в тези случаи показва ефективност в намаляване на риска от инфекции.

Когато говорим за Л глутамин ползите обаче съвсем не се заключават само до това. Оказва се, че той помага за поддържане целостта на чревната лигавица и поддържа цялостното храносмилателно здраве.

Също така в тялото той може да се превърне в глюкоза, която е важен източник на енергия, особено в период на глад или интензивно натоварване. Участва в транспортирането на азот между органите и тъканите и подпомага поддръжката на неговия баланс в тялото. В мозъка се използва като прекурсор на някои невротрансмитери.

Как се приемат добавки с Л-глутамин

Приемайте глутамин със студени течности или такива на стайна температура. Съставката не трябва да се смесва с горещи напитки, защото топлината разрушава глутамина.

Важно е да спазвате препоръките на производителя относно дозировката, тъй като консумацията на завишени количества от аминокиселината може да увеличи амоняка в тялото.

Глутаминът е незаменима аминокиселина, която се произвежда в мускулите и се разпределя от кръвта до органите. Нашето тяло произвежда глутамин, за да задоволи метаболитните си нужди, но при спортистите често е необходим допълнителен прием. При интензивни упражнения глутаминът се изчерпва и спортистите често приемат добавки с глутамин, за да компенсират загубите.

Глутаминът доставя азот на мускулите, за да синтензира протеини. Глутаминът подпомага функцията на червата, имунната система и други процеси в организма. Често се използва след операции за възтановяване на рани.

Тъй като нашето тяло произвежда глутамин и допълнително си го доставяме чрез храна, рядко приемът му води до отрицателни странични ефекти. Спазвайте препоръчителните дози и няма да усетите нежелани ефекти.

Глутаминът е една от най-важните аминокиселини, за поддържане на здравето на храносмилателния тракт. Ако страдате от безпокойство, стомашни проблеми, лоша имунна система и бавно заздравяване на рани, добавките с глутамин могат да ви бъдат от полза.

Ако искате да повишите своя глутамин, започенете да хапвате повече пиле, риба, зеле, спанак, боб, грах и цвекло. Ако приемате и добавки с глутамин, спазвайте препоръчителните дози, за да нямате неблагоприятни странични ефекти.

4.55 / 315