МЕНЮ
Кошница

Калий добавки

17.60 лв. 22.00 лв.
Купи
15.95 лв.
Купи
14.03 лв.
Купи
16.45 лв.
Купи
19.49 лв.
Купи
11.96 лв. 14.95 лв.
Купи
22.36 лв. 27.95 лв.
Купи
18.32 лв. 22.90 лв.
Купи
15.16 лв. 18.95 лв.
Купи
15.16 лв. 18.95 лв.
Купи
11.16 лв. 13.95 лв.
Купи
5.56 лв. 6.95 лв.
Купи
Показва 1 до 13 от 13 (1 страници)

В съвременните общества, с изключение на онези, които сами произвеждат храната си, има огромен дефицит на важни хранителни вещества. Някои от тях отговарят за костната ни система, други за мускулната организация в тялото.

Трети, обаче, се грижат за комплексното ни здраве и по-точно за доброто състояние на важните ни органи и системите, от които зависи нормалния ни начин на живот. Такива органи и системи са мозъка, сърцето и най-вече храносмилателната и отделителните системи.

Няма спор, че когато всекидневно човек се храни балансирано (тук не включваме сериозните диети и стриктните режими), следи на око всичко, което приема, да е сравнително качествено и с висока хранителна стойност, тогава резултатите не закъсняват. Тогава клетките в организма се развиват нормално, стават далеч по-устойчиви и вършат стриктно своята работа.

Когато, обаче, човек започне да се храни изключително непълноценно, вредните храни за организма вземат превес над полезните, ние започваме бавно да навлизаме в една спирала на постоянното ненабавяне на основни хранителни вещества. С едно от онези едновременно и важни, и едновременно често липсващи в човешкото тяло вещества, ще се позанимаваме днес.

В сайта на Workout.bg ще намерите много подобна информация за по-голяма част от предлаганите от нас продукти. Наше задължение е да ви даваме качествена информация за това какво купувате.

Това води до все по-ценния информиран избор на клиента, което прави нещата далеч по-добри и за търговец като нас, чийто стремеж не е само и единствено в името на това да вземе пари от потребителите. Тъй като ние се занимаваме с продажба на хранителни добавки и артикули за спорта, за нас е важно клиентите ни да са здрави.

Днес ще поговорим за калия и неговото благоприятно действие върху организма. Няма да губим вашето време с още напразни въведения, а ще се концентрираме върху важната конкретика, която ви интересува.

Защо да приемаме калий на хранителна добавка

Калият е една от най-желаните хранителни добавки, но едновременно с това е една и от най-пренебрегваните такива. Причината се крие в това, че заради сходното си наименование с калция (друго известно вещество) сякаш остава в сянката на този продукт.

Ако трябва да сме честни, дефицитът на калий дава супер разностранни отражения спрямо всеки организъм, но това не спира хората да пренебрегват всеки от тях и рядко го отдават на недостиг на именно това вещество.

Един от най-първите и абсолютно сигурни симптоми за липсата на калий е болката, крампите и необичайната слабост на мускулите. Лошото е, че мускулите на човека не се намират единствено и само по крайниците и лицето ви, има мускули и в дихателната система, които също се повлияват от липса на калий.

Когато проблемите влязат във вътрешността на тялото, сякаш хората започват да изпитват някакво безсилие от чувство на това, че не могат да контролират това, което се случва отвътре. Ниските нива на калий могат да предизвикат сериозни мускулни спазми, както и т.нар. „мравучкане“.

Ако усетите и най-малък проблем в мускулната ви система, то съветът на Workout.bg е да се посъветвате с лекар, който да ви предпише нужните добавки или лекарства на билкова основа.

Рядко си даваме сметка колко сериозно е положението ни докато последиците не застигнат органи като сърце, мозък, бъбреци и т.н. Е, ако имате занижени нива на калий, най-вероятно сърцето ви (като вид мускул) ще бъде засегнато.

Ако сърцето ви започне да бие аритмично, получи се забавяне или прекалено забързване, то последиците биха се изразили в тотален световъртеж и загуба на каквато и да е ориентация.

Ако тези проблеми продължат, задълбочат се и въпреки това не предприемете действия, вие рискувате да развиете хронична аритмия, която да се изрази с различни симптоми – болка в гърдите, задух и спонтанно изпотяване.

Ако дефицитът ви на калий се задържи твърде дълго във времето, проблемите с бъбреците ви няма да закъснеят. Ако недостигът е дори по-значителен от обикновено, вие можете да получите тежки, функционални изменения в бъбреците.

Високото кръвно налягане също е сред основните последствия от недостигът на калий. Всъщност, тук има и интересен феномен – както ниското, така и твърде високото съдържание на калий в организма могат да повлияят на това да имате резки промени в кръвното си налягане.

Workout.bg – мястото, където има всичко

Още от встъпването ни на пазара, наша основна цел е да ви поддържаме едновременно и здрави, и информирани. Много голяма част от нашия екип е съставена от хора, които в един период от живота си са се занимавали професионално или полупрофесионално със спортни активности.

В тези свои периоди, те са използвали всякакви по вид и произход хранителни добавки и спортни уреди, които са им дали различни влияния. Някои са подействали перфектно при едни, но същите тези суплементи, при други са дали колебливи отражения.

Тъй като ние вярваме в това, че винаги истината е някъде по средата, наше задължение е да се позовем на надеждните източници, а не на субективни мнения по темата. Именно заради това решихме да създадем онлайн магазина за спортни стоки и суплементи Workout.bg, за да направим възможно много повече хора да тренират с мозъка си, а не със сила.

Да, силата е важна и не е за подценяване, но по-бързите резултати не идват с масово пробване на целия магазин с хранителни добавки, а с мислене по време на тренировка, както и с постоянство. Заради това, най-важното нещо в тренирането е какво правите по време на почивка, как регенерирате, четете ли достатъчно истински факти за тялото си, или се заравяте по форуми с неясен произход.

Е, ако сте от вторите, имате късмет, защото това, което четете в момента, е написано от хора, които са били отчаяни в един момент от живота си, че се намират в етап на застой. След това, обаче, са решили да вземат нещата в свои ръце и са започнали да препрочитат надеждни научни изследвания на различни хранителни добавки.

Така са разбрали къде бъркат. Ние събрахме тези спортни гении и решихме да вложим техните знания и нашия импулс, за да направим нещо, което ще е в помощ на всички, включително и на вас.

Бъдете здрави и никога не се отказвайте по пътя към перфектно изваяното тяло, защото всеки може да го направи, но малко ще го направят както трябва. Вашият надежден помощник в лицето на Workout.bg е винаги тук, за да се отзове на нуждата ви от помощ.

Калият участва в различни процеси в организма ни. Той е важен за управлението на водния баланс, за сърцето и мускулните контракции. Много изследвания показват, че богатата на калий диета намалява риска от инсулт, остеопороза и високо кръвно налягане.

Ежедневните нужди от калий зависят от различни фактори, като вашето здравословно състояние и активност. Препоръчва се консумация от поне 3500 mg на ден чрез храна. По-високи количества трябва да приемат спортистите и хората, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане.

Винаги се придържайте към препоръчителните количества от хранителните добавки. За здравия възрастен човек е трудно да предозира калий от храни. Но ако системно приемате твърде много добавки от този минерал, това може да доведе до натрупване на излишни количества в кръвта, което може да е причина за сърдечна аритмия и неравномерен пулс.

Признаците на дефицит на калий включват мускулни спазми, умора и слабост, високо кръвно налягане, безсъние, сърцебиене и проблеми с концентрацията. Това разбира се могат да бъдат симптоми и на други неразположения, така че винаги се консултирайте с лекар.

Препоръчително е да се приемат с храна. Калиевите добавки могат да причинят стомашен дискомфорт, като гадене, което се облекчава, когато добавките се приемат с храна, много вода или друга напитка.

4.49 / 298