МЕНЮ
Кошница

Гъби

Няма добавени продукти в тази категория.

Все повече и повече се наблюдава това, че хората страдат от недостиг на основни хранителни вещества като някои витамини или дори важни ензими и антиоксиданти. Това повлиява нивото на тяхното възстановяване, както и понякога може да е причина за забавяне на резултатите във времето напред.

Демотивацията е много страшно явление, особено при хората, които тепърва започват да правят промени по тялото си. Не е приятно да усещаш как влагаш всичко от себе си, а насреща ефективността да отсъства почти изцяло.

Тогава няма как да продължаваш да правиш всичко точно така, както ти го казват, защото губиш увереността си и сякаш целта идва при всички, а при теб нещата или се забавят, или генерално отсъстват и изобщо ги няма.

За какво помагат гъбите

Когато човек чуе ястието гъби, той си представя някаква висококалорийна гозба, която ще го върне обратно в началото, когато всичко постигнато го няма. Така изчезва цялото желание на трениращия активен човек да продължи да прави нещата правилно.

Съвсем скоро след това се връща към това да хапва високовъглехидратни храни, които да го превърнат в не чак толкова привлекателна фигура за противоположния пол. Това е доста болезнен процес (надебеляването).

Именно, за да няма подобни недоразумения, ние създадохме този текст, в който ще ви обясним защо гъбите са полезна храна и защо не е лоша идея да се замислите за някакъв по-редовен прием на това ястие.

Гъбите са една от най-познатите храни на хората още от древното им съществуване. Именно заради това, че всеки ги познава от достатъчно дълго време, знанията ни за това нито животно, нито растение са достатъчно много, за да можем да твърдим, че донякъде знаем тайните, които крият живите организми с мицел в себе си.

Гъбите несъмнено, обаче притежават и чудодейни лечебни сили, което ги е правило предпочитан лек още от миналото. Тогава хората са се лекували съвсем активно с различни видове гъби.

Не се знае, обаче дали този метод за изцерение е достатъчно и надежден, и безопасен. Не забравяйте това, че някои гъби са смъртоносно отровни и ако не са гледани в оранжерия, която е специално обособена за такъв тип дейности, тогава не е зле да прегледате произхода на гъбата преди да я консумирате.

На пазара най-често се предлага или маринована гъба в буркан, или такива във възможно най-сурово състояние. За да сготвите една гъба добре трябва да я измиете наистина добре и след това да я разрежете във формата, която желаете да я приготвите.

Тези две операции не изискват време, но няма да е зле да се подготвите за време ако искате да поставите в гъбите и други продукти като топено сирене, кашкавал или сирене – тогава си трябва малко повече печене.

Workout.bg – вашето място за мускули и здраве

Чудели ли сте се някога дали в България има магазин (физически обект или онлайн каталог), който да предлага всичко, което е необходимо, за да постигнем перфектното тяло? Представете си, че откриете магазин, който предлага всичко това, което ви трябва, но тогава ще дойде и друг проблем – цената на продуктите.

Обикновено в магазините, които се предлага на практика всичко за всичко, цените са високи, защото са лесни за работа, а и струват доста, за да се докара цялата тази стока, която виждате всеки път, в който се заравяте в сайта. Именно на тези места е почти невъзможно да намерите нещо достъпно.

Тук, в онлайн магазина на Workout.bg сме разгледали този проблем и можем да ви заявим най-отговорно, че цените ни са възможно най-ниските и достъпните в България. В нито един друг магазин няма да намерите също толкова качествени стоки на толкова ниска цена.

Бъдете сигурни, че познаваме момента, в който човек иска да тренира и да се развива физически и ментално, но няма възможността да го прави правилно (хранителен режим или прием на сериозни хранителни добавки). Всеки един от екипа на нашия магазин е минал през този период на липса на възможности.

Е, в такива моменти това, което можем да направим, е това да ви препоръчаме в началото да тренирате внимателно, да научите техниката на упражненията, да не пришпорвате нещата още в първите крачки. Тогава е важно да настроите мускула чисто нервно – т.е., той да свикне да изпълнява някакви съкращения.

Ако можете да направите това през първите няколко месеца от тренировъчния си режим, то тогава мускулната ви маса ще стане много по-устойчива, а през това време ще развиете и чувството си на дисциплина. Тя, от своя страна е много важна в последващите месеци.

Гъбите имат безброй ползи за здравето. Те са богати на антиоксиданти, увеличават енергията и издръжливостта, подпомагат имунната и нервната система и имат противовъзпалително действие.

Тези гъби са едни от най-популярните гъби в света. Те се отглеждат в Япония от векове и се използват като храна и добавки. Гъбата Шийтаке е чудесна за подсилване на имунитета, подобряване на функцията на черния дроб и поддържане на сърдечно-съдовата система.

Добавките с гъби Рейши са често използвани от хора, които искат да укрепят имунната си система. Те имат и други полезни действия и спомагат за понижаване на кръвната захар, подобряване на сърдечно съдовите функции и защитават черния дроб от увреждане.

Има проучвания, които подкрепят теорията, че някои гъби като Рейши са ефективни при борба с рака. Често хората ги използват в допълнение към стандартните лечения. Необходимо е да бъдат направени повече проучвания, за да се докаже ползата на добавките с гъби при борба с рака.

Както при приема на всеки вид добавки е възможно да усетите странични ефекти. Затова винаги следвайте инструкциите за дозиране. Страничните ефекти могат да бъдат умора, стомашен дискомфорт, кожни алергии, главоболие и безпокойство.

4.49 / 305