Yandex
МЕНЮ
Кошница

Ашваганда

Показва 1 до 19 от 19 (1 страници)

Да си бърз, да си повратлив, да си безкомпромисен срещу опонента, да си във върхова форма, да скачаш най-високо – все неща, които по-спортно устроените искат от малки. Постепенно с растежа, в който се сформират основните еволюции в тялото (костни, мускулни и силови) се появява и нуждата от издръжливост и здраве.

Точно тази издръжливост е нещото, което всеки желае и тя определя кое как и колко добре ще правите, когато спортувате. Представете си, че играете футболен мач.

Не е лесно да бъдете напълно съсредоточени от първия до последния си досег до топката, нали? В един момент започва да се усеща едно невероятно разсейване и то не е породено от липса на концентрация, а е изцяло заради натрупаната умора.

Тя пречи да се съсредоточим напълно върху играта, а мускулите ни някак си не издържат в един момент и ние ги усещаме готови да ни предадат по всяко едно време от мача. Естествено, в конкретния случай става въпрос за мускулите на краката.

Ако трябва да сменим примера и да поставим нашия герой във фитнес залата, то тогава нещата опират до умора в областта на мускулната група, чийто ред е днес. При фитнеса, обаче основните движения са свързани с множество съкращения и това товари мускула по различен начин.

Когато говорим за спечелване на допълнителна доза издръжливост трябва да говорим и за хранителни добавки, които да ни помагат с възстановяването на организма след положени тежки усилия на терена, в залата или на лостовете сутрин.

Днес ще ви запознаем именно с един такъв продукт, който прави тялото ни истински терминатор що се отнася до издръжливост и увеличаване на постижения още след кратък период на засилен прием.

В настоящото четиво ще ви разкажем повече за ашвагандата или с други думи индийски женшен – вещество от природата за онези, които искат да живеят в по-голям унисон с нея. След като разбрахте с какво ще ви позанимаваме днес, следва да си зададете и най-логичният въпрос.

Защо ни е нужно да използваш ашваганда

Всъщност, наистина логично е да ви наречем старомодни, ако не знаете какви са основните свойства на Индийския женшен. Позволяваме си да ви го кажем, защото от хилядолетия насам благоприятните свойства на този продукт са били изследвани и наблюдавани под лупа и за него са изградени множество мнения, които показват положителното му въздействие.

Толкова много епохи, хора, раси и религии са изследвали положителните ефекти на ашвангандата, че до наши дни трудно можем да определим точните ползи. Ние от Workout.bg все пак се опитваме да даваме точно обяснение на всичко и днес ще ви дадем няколко точни хубави ефекта, които ще получите от хранителната добавка ашваганда.

Усещате ли се напоследък по-остарели на външен вид? Вашите близки и приятели правят ли си шеги на ваш гръб, че вече не сте също толкова добре изглеждащи както преди?

Ако е така, то нашето мнение е, че ашвангандата е специално за вас!

Няма билка, която да има такъв подмладяващ ефект, какъвто има ашваганда или т.нар. Индийски женшен.

Много изследователи дори я наричат и стряскащо действаща в този аспект по отношение на получените ползи. Изглаждане на бръчките, регенериране на проблемните участъци на кожата и все такива невероятни ползи в посока младоликост.

Нервни ли сте напоследък? Имате ли значително по-голяма чувствителност отколкото е била тя преди?

Ако е така, то това означава, че ви трябва по-голям баланс между нервната система и ендокринните жлези. Чрез този баланс ще укрепне значително и вашата имунна система.

Доверете ни се, че можем да ви дадем точно онова, от което имате нужда в момент, когато на тялото ви му трябват истински сили, а не просто заместители на пълноценното хранене. Ето защо засилен прием на ашваганда ще ви свърши невероятна работа.

Workout.bg – любовта към спорта е движеща сила

Настоящото четиво започнахме с изброяване на основни движения в спорта – бягане, скачане, повратливост и други такива, които определят един човек колко напреднал е в спорта, който практикува. Всъщност, идеята е да се тренира умно, а не до изчерпване на силите.

Защо е такова нашето мнение?

Ние съветваме всички, които се занимават със спорт, които имат някакви надежди в един момент да се занимават професионално с нещо, да не тренират като обезумели. Винаги помнете, че умните тренировки дават възможност да се възстановявате изключително бързо.

Реално, на следващия ден след тежката тренировка или бягане, или скачане, или вдигане на тежести, се случва магията увеличаване на мускулната маса или повишаване на издръжливостта – все неща, от които имате нужда.

Напълно нормален процес е всичко, което се случва с телата на трениращите – те харчат вещества и сили, за да изпълнят стриктно тренировките си, а след това бързо трябва да си набавят веществата, които са дали в името на стилната фигура.

Така де, ние от Workout.bg можем да бъдем тяхната основна движеща сила в спорта, така че те да могат да скачат най-високо, да бягат най-бързо и да са възможно най-подвижните на терена, в залата и т.н.

Лечебната билка ашваганда се използва за облекчаване на стреса, повишаване на енергията и подобряване на концентрацията. Ползите за здравето се дължат високата концентрация на витанолиди, за които е доказано, че се борят с възпаления.

Има проучвания, които са установили, че ашвагандата повишава секрецията на инсулин и подобрява чувствителността към него. Ашвагандата намалява нивата на кръвната захар както при здрави хора, така и при страдащи от диабет.

Добавките с ашваганда помагат за намаляване на нивата на кортизол, който е известен като хормон на стреса. Те ще ви помогнат да намалите стреса и безпокойството в ежедневието си. Освен, че помагат при стрес добавките са ефективни и за облекчаване на депресии.

Добавките с ашваганда увеличават мускулната маса и помагат за намаляване на телесните мазнини. Те са ефективни, ако тренирате и се храните здравословно. Самостоятелният прием на добавки, без усилия от ваша страна няма да има ефект.

Добавките с ашваганда са безопасни за повечето хора, но не бива да се приемат от бременни и кърмещи жени. Не бива да се вземат и в комбинация с лекарства за заболявания на щитовидната жлеза. Винаги приемайте добавките съобразно дозите описани на етикета. Те са различни в зависимост от вида на добавката.

4.52 / 225