Yandex
МЕНЮ
Кошница

Канела

Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)

За някои спортисти вкусът не е всичко. За други, вкусът безусловно е най-важното качество, което трябва да притежава едно ястие.

Друго важно нещо е въпросното ястие да има и красив вид – нещо, което невинаги може да бъде спазено. Както и да е – дали ще има вкус или не, дали ще има търговски вид, или не, наистина понякога няма значение.

Истински важното за едно ястие е това то да притежава основните вещества, от които се нуждае организмът ви. Не е приятно да ядете нещо и в същото време да ви тежи на съвестта, че нещо не е наред с това, което правите.

Тогава започват онези вътрешни терзания, че нещата не са правилни, ще качите известни килограми, които после ще се чудите как да свалите. Забавянето на прогреса доста често бива причинено именно от това, че самите ние не спазваме дисциплината, от която се нуждае тялото ни.

Даваме му какво ли не и то рязко започва да губи уменията си при изграждането на здрави връзки между веществата в себе си. Ние от Workout.bg се стремим да променим това още откакто се помним.

С какво помага билката канела на организма

Днес ще ви запознаем с едно много приятно на вкус изделие. Това е билката наречена канела.

Всички знаем какво е канела, освен невероятна подправка, тя е и страхотен ароматизатор, който ще превърне всеки десерт в истинска мозайка от аромати. Ако целите храната ви да се превърне в полезна бомба, но едновременно с това да прикриете дадена миризма, или да допринесете за друга – това е вашето решение.

Ние знаем, че повечето от спортистите си мислят, че в канелата има добавена захар – е, не е така, но все още се съмнявате, използвайте канелени пръчици за разбъркване на напитката си, например.

При тях съдържанието дори и на естествена захар е много по-малко. Ако търсите здравословната сладка подправка – то изберете канела понеже тя ще е ваш първи приятел.

Workout.bg – вашето място

След като ви споменахме с какво би ви помогнало веществото, което разгледахме днес, ще ви покажем и това, с което бихме могли и ние да подпомогнем вашето развитие. Знаем, че информацията би ви дошла малко в повече, но все пак това е типично в наш стил, а ние обичаме да ви засипваме с адекватна информация.

Стига сме си губили времето в напразни приказки, защото ще развалим репутацията си, че мразим празнодумието. Каквото и да казваме, обичаме то да има покритие, а най-доброто доказателство на нашите думи се крие в това да видите сами сайта ни.

Там се намират всички видове оферти, на всякакви продукти от наистина различни аспекти. Няма значение дали става дума за гейнъри, стимуланти на енергия, билки, дрехи и т.н.

Достъпните цени важат за всеки един продукт и ние уважаваме желанието ви да изглеждате добре. Разбира се, качеството струва значително повече средства от обикновено, но нас не ни блазни да се храним от вашата наивност, а от вашите успехи.

Важното е наистина да бъдем достатъчно добри в това което правим, а то е хубаво, защото ви развива така, както трябва – здрави, успешни и наистина красиви и блестящи. Красотата вътре веднага си намира път навън и ние знаем това.

Именно поради тази причина правим всичко по силите си да правим нещата така, както трябва – заради нашите клиенти, заради вашето спокойствие, че се доверявате винаги на най-доброто, на най-качественото.

Браншът, в който се намираме има и лоша репутация, която вериги като нас се опитват да изчистят, за да може всеки клиент да пазарува без предразсъдъци. Те са в основата на пораждането на безпочвени притеснения и стесняването идва оттам.

Нещо, което не одобряваме е именно това да изпитвате притеснения за неща, от които няма смисъл да бягате. Ще ви попитаме следния въпрос – кой бяга от здраве?

Каним ви да станете част от нашето огромно семейство и да бъдете една по-добра версия на себе си. Заслужавате го!

Канелата се използва от векове в традиционната медицина. Смята се, че помага при настинки, гадене, диария, болезнена менструация, подобрява лошо храносмилане и се използва и за лечение на диабет.

Характерният аромат на канела идва от съединение в етеричното масло, наречено цинамалдехид. Известно е, че цинамалдехидът проявява антимикробни и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за лечение на определени метаболитни, инфекциозни, храносмилателни или респираторни нарушения.

Ако се консумира във високи дози, канелата може да причини киселини, лошо храносмилане и леко изпотяване. С течение на времето натрупването на кумарин в организма може да попречи на съсирването на кръвта и да доведе до увреждане на черния дроб. При някои хора канелата може да предизвика алергични реакции като обрив, замаяност и гадене.

Има изследвания, които показват, че канелата понижава кръвното налягане. Ако искате в домашна обстановка бързо да понижите кръвното налягане може да разбъркате малко канела с топла вода или мляко. Бъдете внимателни с добавките с канела, ако имате ниско кръвно налягане.

Маслото от канела помага за лечение на някои видове гъбични инфекции. Това се дължи на антимикобните свойства на канелата.

4.47 / 283