Yandex
МЕНЮ
Кошница

Теанин

54.40 лв. 64.00 лв.
Купи
15.96 лв. 19.95 лв.
Купи
45.36 лв. 56.70 лв.
Купи
53.12 лв. 62.49 лв.
Купи
21.56 лв. 26.95 лв.
Купи
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)

Чували ли сте за аминокиселините? Знаете ли, че те имат важно значение за изграждането на мускулна маса и постигането на спортни цели? Предполагаме, че ако сте фитнес ентусиасти от много време сте добре запознати с ролята на аминокиселината теанин. Разбира се, сред нашите клиенти има и новобранци в постигането на спортни цели и създаването на мечтаното релефно тяло.

Без значение от кои сте, със сигурност трябва да сте запознати с ролята на различните аминокиселини и да се стараете да си набавяте нужното количество чрез приема на качествени хранителни добавки.

Как теанинът подпомага психическото и физическото здраве

Аминокиселината е известна сред спортистите, а и не само като естествен начин за подобряване на настроението. Доказано е, че набавянето на тази аминокиселина чрез храната или суплементи значително подобрява фокуса и концентрацията. Наличието на теанин повишава нивата на гама-аминобутирична киселина (GABA) и сератонина в мозъка, което действа в благоприятна посока за намаляване на стреса и подобряване на настроението.

Много хора споделят за положителни промени в ежедневието си след като са започнали приема на хранителни добавки със съдържание на теанин. Това се дължи основно на ролята на аминокиселината да стимулира продукцията на алфа вълните в мозъка, което подпомага по-добрата релаксация и мозъчна готовност.

Именно поради релаксиращите свойства, тази аминокиселина е известна като добро средство за намаляване на стреса. Допълните количества от аминокиселината в организма също подобряват борбата с тревожността и осигуряват по-добра защита на имунната система.

Аминокиселината също има доказано действие в успокояване на състоянието на хиперкативност и превъзбуда, които често са причина за проблеми с качеството на съня. Редовният и продължителен прием на хранителни добавки със съдържание на теанин подобрява качеството на съня и скъсява времето за заспиване.

Суплементи със съдържание на теанин от Workout.bg

В нашето портфолио от хранителни добавки съдържащи аминокиселини ще намерите чудесни помощници, които ще ви осигурят подкрепа за справяне с тревожността и стреса. Ние избрахме суплементи, които са част от асортимента на световно известни марки в бранша на хранителните добавки, които се славят със своето отлично качество.

Суплементите предлагат теанин в чист вид или с примеси с други аминокиселини. Комбинацията между аминокиселини предоставят подкрепа за цялостното здравословно състояние. Представяме ви някои от най-добрите продукти, които ще намерите в категорията „Теанин“.

  • Jarrow formulas gaba soothe

Ако искате всеки ден да се събуждате в позитивно настроение, отпочинали и без следа от тревожност, ви предлагаме да включите в дневния си режим прием на една капсула от този суплемент. Добавката съдържа гама-аминомаслена киселина обогатена с теанин.

  • Ostrovit l-theanine + l-tyrosine / vege

Този суплемент предлага лесен прием на комбинация между теанин и тирозин. И двете аминокиселини допринасят за по-добрата концентрация и стимулират фокуса и мозъчната дейност.

Приемът на хранителната добавка ще осигури по-добър сън, което ще ви помогне да забравите чувството на умора и тревожност.

  • Ostrovit l-theanine 200 mg

Предлагаме и суплементи, които съдържат чиста форма на теанин. Приемът им е подходящ за учащи, лекари, шофьори и всеки, който иска да подобри концентрацията си и да подсили мозъчната дейност.

Разгледайте и другите продукти в категорията и направете подходящ избор, който да отговаря на вашите нужди. Ние от Workout.bg се стараем да предлагаме най-качествените хранителни добавки на пазара на достъпни цени, за да могат повече хора да си осигурят нужната подкрепа за здравето.

Теанинът е аминокиселина, която се съдържа в зеления чай и в някои гъби. Той се приема за понижаване на кръвното налягане, намаляване на тревожността и стреса, при хиперактивност и за подобряване на мозъчната дейност и настроението.

Има проучвания, които са установили, че при редовен и продължителен прием на теанин се подобрява качеството на съня. Това се дължи на успокояващия ефект на добавките, които намаляват нивата на стрес. Ако нарушенията в съня се дължат на депресии и тревожност ще усетите подобрение от добавките.

Страничните ефекти от предозиране с добавки могат да включват главоболие, раздразнителност и стомашни неразположения. Добавките не бива да се приемат от бременни, кърмещи жени и от деца.

Добавките с теанин помагат за стимулиране на различни конгнитивни умения. Когато се комбинира теанин с кофеин се подобрява концентрацията и паметта.

Теанинът повишава нивата на мозъчни химикали, които имат успокояващ ефект. Това насърчава релаксацията, помага за по-добър сън, регулира емоциите и увеличава концентрацията. Добавките с теанин намаляват нивата на химикалите, които имат възбуждащ ефект и предпазват мозъчните клетки от стрес и увреждания.

4.48 / 162