МЕНЮ
Кошница

Л-карнитин

27.71 лв.
Купи
59.60 лв.
Купи
48.45 лв. 57.00 лв.
Купи
3.28 лв.
Купи
47.00 лв.
Купи
67.00 лв.
Купи
89.00 лв.
Купи
27.95 лв.
Купи
44.99 лв.
Купи
41.95 лв.
Купи
34.95 лв.
Купи
38.25 лв. 45.00 лв.
Купи
4.00 лв.
Купи
65.00 лв.
Купи
31.00 лв.
Купи
21.95 лв.
Купи
58.00 лв.
Купи
36.95 лв.
Купи
Показва 1 до 24 от 86 (4 страници)

Наднорменото тегло се превърна в световен проблем и справянето с него става все по-трудно и по-трудно. Няма спор, че повечето хора не обръщат внимание на подобен вид казуси докато положението не стане супер напрегнато и ножът не опре до кокала.

Няма как да се скрие и това, че тренирането не е сред основните приоритети на българина в частност. Да стане с един час по-рано за работа, да излезе да тича в парка, да се набере на лост или пък да излезе след работа да отиде до фитнес залата също не са сред любимите занимания на масовия човек в България.

Вместо това той предпочита да заседне пред компютъра, да поработи допълнително, за да изкара повече пари, предпочита, да играе видео игри с приятели докато пийва бира и яде пържени ястия, които са адски калорични.

Кога българинът ще разбере, че трябва да бъде максимално отдаден на себе си, за да започне да изпитва наслада от живота, който води? Увереността в себе си идва с работата, която се върши в посока на външния вид на тялото.

Защо да приемаме л-карнитин

L-карнитинът е абсолютно натурална аминокиселина, която влиза в списъка на добавките с непротеинова основа. Произходът ѝ води началото си от месото, а по-късно идва и наименованието на хранителния продукт от латинската дума carnis, което е думата за месо.

Основното действие на L-карнитина в човешкия организъм се отразява върху между клетъчните мембрани – мястото, където тялото избира кое вещество да приеме и кое – не. Това допринася изключително много за процеса, свързан с производството на чиста енергия за човешкия организъм – т.е. взима се само онова, от което има нужда.

Мастните киселини са друг един основен източник на енергия, която се включва в жизненоважните органи (мускулите и сърдечния мускул). L-карнитинът прави точно това – подпомага производството на мастни киселини (енергия директно за важните места).

Най-много количество L-карнитин в естествен вид в човешкото тяло може да се срещне във вътреклетъчното пространство и в основните човешки органи. Черният дроб също е място, където може да се намери от разглежданото днес вещество.

През годините тази хранителна добавка придобива все по-голяма популярност и сред младите, активни и сериозно спортуващи хора. От своя страна науката свършва своята работа и отделя сериозно внимание на L-карнитина и благодарение на това се разбира дали той няма някакви странични ефекти за масовото население.

Дефицитът на L-карнитин не се среща често при здрави хора, което е добра новина. Най-често тези, при които е регистрирана някаква липса на това вещество, страдат от сериозни бъбречни или чернодробни заболявания.

L-карнитинът оказва благоприятен ефект в битката с регулиране на умората при възрастни, активно спортуващи хора. Това важи за онези, които страдат от сериозна мускулна издръжливост.

От изследванията на суплемента се разбира, че аминокиселината има много сериозна заслужа в борбата за подобряване на инсулиновата чувствителност на организма. Тези резултати поставят солидна подкрепа на тезата, че L-карнитинът е нещо, от което се нуждае всеки спортуващ.

Каквото и да се говори, L-карнитинът си остава една от най-познатите и употребявани хранителни добавки в световен мащаб. Това не е случайно, защото над 80% от много активно спортуващите хора споделят, че са използвали, използват или ще използват в бъдеще от чудотворната добавка.

Workout.bg – хората, които разбират от здраве

Кое е по-хубаво от това клиентите ти да са едновременно и щастливи, и здравословно отлични? На практика, няма нищо по-добро от това, така че ние сме може би най-доволният търговец в България.

Като заговорихме за държавата ни, според последните статистики от експертни проучвания, проведени в Европа, държавата ни е сред последните нации на стария континент по здравословни показатели на населението.

Повечето българи са страстни пушачи, а само малък процент от населението тренира сериозно повече от три пъти седмично. Това води до сериозни проблеми с наднорменото тегло особено сред подрастващите, което вече е сериозен проблем.

Каквото и да правим с тази ситуация при децата с проблеми с теглото, колкото и здравословни кампании да се провеждат в училищата, в голямото междучасие всяко хлапе предпочита закуска пред плод. Изведнъж идва пубертетът и децата разбират грешките, които са допускали системно в дълбокото си детство.

Така де, задачата е на родителите, които в семейна обстановка трябва да влияят на децата си активно да приемат повече полезни храни и да проявяват интерес към някакъв определен спорт. Ако родителското тяло не си свърши работата още в основата, тогава няма какво да спаси децата от проблеми със здравето в по-голяма възраст.

L-карнитинът е хранителна добавка, която има много важна роля за производството на енергия. Има няколко различни вида L-карнитин, които се използват при различни състояния.

Малко вероятно е тези добавки да предизвикат значителна загуба на тегло. L-карнитинът може да подпомогне отслабването при хора с наднормено тегло, но той е ефективен само, когато приема е съчетан с тренировки и здравословно хранене.

Добавките са безопасни и страничните ефекти са доста рядко срещани. Тялото ни произвежда L-карнитин от аминокиселините метионин и лизин. При допълнителен прием на добавки, може да имате леки странични ефекти като гадене и стомашен дискомфорт.

L-карнитинът е популярна добавка за спортисти, тъй като подобрява издръжливостта. Той е ключов за създаването на енергия за клетките. Според производителите на добавки, L-карнитинът подобрява възстановяването на мускулите, намалява натрупването на млечна киселина в мускулите и увеличава издръжливостта.

L-карнитинът може да се произвежда от тялото, когато се храним с храни богати на метионин и лизин, тъй като те са градивните му елементи. Храните, богати на лизин са млечните продукти, месото и робата. Храните с високо съдържание на метионин са ядките, месото, яйцата, млечните продукти и бобовите растения.

4.46 / 302