МЕНЮ
Кошница

Казеин

Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)

Ако се занимаваш сериозно със фитнес и искаш да оптимизираш растежа и поддръжката на здравата физика, то казеинът е хранителна добавка, която определено заслужава твоето внимание.

Това е висококачественият протеин на прах, който заема 80% от протеиновия състав на млякото. Често е засенчван от суроватъчния протеин, който пък реално обхваща останалите 20 на сто от млечното белтъчинно съдържание. Казеин обаче предлага отличаващи се на фона на суроватката свойства, които го правят ценно допълнение към рутинната грижа за добрата тренировка и здравата форма.

Разкрий магията на казеина – каква е неговата суперсила

Основната уникална отлика на качествения казеинов протеин е характерното му бавно усвояване, в сравнение със суроватката. При консумация на казеини, протеинът образува гелообразна структура в стомаха, от която започва постепенно, бавно и продължително освобождаване на аминокиселини в кръвния поток.

Това удължено освобождаване на веществата осигурява на мускулите един постоянен запас от градивни елементи в рамките на няколко часа, дори и през това време организмът да е в състояние на сън и покой.

Действие на казеина и отличаващи се ползи

Както уточнихме, магията на казеина е заключена в неговото бавно усвояване. Продължителното снабдяване с аминокиселини способства за поддържане на растежа на мускулите по време на и след тренировка.

Казеинът стимулира синтеза на мускулен протеин, в който процес тялото изгражда нова мускулна тъкан. Това е от съществено значение за възстановяването и продължаване на растежа и след тренировка. Удълженото освобождаване гарантира, че синтезът ще продължи по-дълго, а това подпомага мускулната адаптация и регенерацията на мускулите след тренировка.

Също така намалява риска от разграждане на мускулите при катаболизъм и носи по-дълго усещане за ситост, след консумация. Осигурява запас срещу изчерпване на енергията и работи за редуциране на мускулната болезненост.

Консумацията му преди лягане е регулярна практика сред фитнес гурутата. В този период тялото остава без хранителни вещества, а бавното усвояване на казеина в него гарантира, че мускулите продължават да получават необходимите аминокиселини. Така се насърчава възстановяването и през нощта.

Изберете висококачествен казеинов протеин от Workout.bg

В Workout.bg изграждаме специална селекция от добавки, съдържащи класически казеин, мицеларен казеин и комплексни протеинови бленди с казеин.

Мицеларният казеин се отличава по метода на обработка. Обикновено се произвежда чрез процес на студена филтрация, който запазва естествената мицеларна структура на протеина. При него се избягва използването на агресивни химикали или прекомерна топлинна обработка, които могат да денатурират или разградят протеина. Специфичната получена структура се разгражда дори по-бавно от класическия казеин, което означава, че носи още по-продължително усвояване на протеини.

Оборудвайте арсенала си с добавка на изгодна цена, съдържаща качествен казеин ползите от който ще ви донесат подобрено представяне в залата и оптимална грижа за тялото и в период на покой.

Дозирането на добавките зависи от целите, които сте си поставили и колко протеини приемате от други източници. Дозировката се определя и от начина ви на живот и дали спортувате активно или водите заседнал начин на живот. Няма общо ръководство и трябва да спазвате дозите, върху етикета на добавката, която сте избрали.

Най-добре е да приемате казеин преди лягане. По този начин осигурявате аминокиселини за възстановяване на мускулите и ги предпазвате през нощта, когато не получавате протеини от храна. Сънят е чудесен за възстановяване и растеж на мускулите и приемът на казеин ще ви помогне да поддържате мускулите си.

И двата протеина са получени от мляко, но имат съществени разлики. Сурватъчният протеин се абсорбира по-бързо. Той стимулира процеса на изграждане на мускули повече от казеина. Казеинът и сурватъчния протеин съдържат различни биоактивни съединение и са много полезни за здравето по множество начини. Не е необходимо да избирате между тях, може да приемате и двата вида.

Казеинът се абсорбира бавно от организма и ви кара да се чувствате сити дълго време. Той съдържа всички основни аминокиселини. Много е полезен за имунната и храносмилателната система. Бавното му усвояване е основната причина, за да бъде препоръчван при диети.

Казеинът е протеин направен от мляко. Той съдържа калций и фосфор, които са важни за здравето на костите и зъбите. Добавките с казеин са чудесен начин, за да останат здрави зъбите ни.

4.49 / 270