Yandex
МЕНЮ
Кошница

Депресия

36.01 лв.
Купи
16.95 лв.
Купи
29.95 лв.
Купи
70.00 лв.
Купи
65.00 лв.
Купи
70.00 лв.
Купи
28.00 лв.
Купи
17.95 лв.
Купи
16.10 лв.
Купи
25.00 лв.
Купи
28.49 лв.
Купи
19.95 лв.
Купи
37.95 лв.
Купи
45.58 лв.
Купи
75.00 лв.
Купи
24.30 лв.
Купи
45.00 лв.
Купи
22.44 лв.
Купи
62.49 лв.
Купи
41.95 лв.
Купи
Показва 1 до 24 от 33 (2 страници)

Обикновено в нашия сайт си говорим за неща, които са ориентирани най-вече към спорта, към организираността на деня, към фитнес залата, към бягането, към движението като цяло. Днес, обаче решихме да променим репертоара си и поехме към друга посока.

Днес ще поговорим за едно от най-разпространените заболявания, които мъчат обществата по света вече стотици, а ако не и хиляди години. Днес основната ни тема ще бъде депресията.

Тя води началото си още от древността, когато според летописците това здравословно явление е било водеща причина много хора сами да слагат край на живота си. Естествено, можете да си направите сметка дали и колко са можели да я лекуват в миналото хората.

С напредването на медицината до наши дни, вече ясно може да се каже, че ако не се взимат адекватни мерки срещу депресията, тя е се превръща в явление, което може да ни изяде отвътре навън. Това, разбира се, не е никак желателно за никого.

В настоящия текст ще разберете до какво може да доведе депресията, а също ще обърнем внимание и на най-важното – нейното лечение. Предотвратяването на това по-скоро психическо разстройство отколкото чиста доза болест си е цяла битка, която много хора за съжаление губят безвъзвратно.

Депресията води до нарушаване на цялостното качество на живот. Тук говорим за аспекти като значителни нарушения на количеството и качеството на съня (от трудно заспиване до пълно безсъние).

Депресията много често е виновна и за едно от най-опасните неща – създаване на пълна невъзможност за завързване на нови социални контакти. Трудно се поддържат и вече направените поради няколко основни причини.

Говорът често става много труден – кратки, напълно неясни изречения и доста често непълни и несъстоятелни. Логиката на мисленето се нарушава драстично до степен, в която можете да станете доста смешни за аудиторията си.

Интимните контакти съвсем изчезват, от което много бързо могат да се появят и огромни комплекси, оставящи вечен белег в историята и съзнанието на човек. Приятелите ни изоставят, оставяме съвсем сами и тук следва един от най-опасните моменти – осъзнаване на пълната самота.

Проблемите в работата често не закъсняват заради това, че концентрацията е на нулево ниво. Според статистика, правена неотдавна, именно загубата на работата е едно от най-първоначалните неща, които са се случвали на хора в напреднала фаза на депресивно състояние.

Чувството на празнота и загубата на смисъл и посока в живота също е доста характерна черта за хората, които имат някакво подобно психическо разстройство. Липсата на интерес във всяко нещо, с което се занимават, е едно от онези явления, които поостават малко по-скрити във времето на развитие на разстройството.

Няма спор, че най-накрая идва и моментът, в който се появяват мислите за евентуално отнемане на живота. Това е и един от последните моменти, в които на човек в подобно състояние може да му бъде помогнато.

Как да предотвратим депресията в зародиш

Едно от основните лечения, които се препоръчват на хора в подобни състояния, е чисто терапевтично. Посещаване на различни групи по взаимопомощ, за да види пациентът, че не е единствен в тази ситуация, а всъщност има и други хора, на които им е трудно.

Медикаментите са за далеч по-тежките състояния и стадии на депресията. Все пак, сме спортен сайт и ще ви препоръчваме да прилагате леки физически упражнения при симптоми на депресия у вас.

Тренировките ще ви помогнат да изкарате всичко негативно от себе си и ще ви дадат свеж старт всеки ден.

Защо да пазаруваме от Workout.bg

През годините понякога сме се сблъсквали с това да не знаем някои неща за определени болести, явления при хората и други негативни ситуации, които биха могли да се проявят. Факт е, че това никога не ни е карало да се откажем да правим онова, което обичаме, а именно да помагаме на потребителите си.

Още си спомняме миговете, в които тепърва замисляхме бъдещето на Workout.bg – велики моменти, за които се усмихваме в момента на припомняне. В съзнанието си пазим и всички онези градивни критики, които сте ни отправяли, когато нещо не е било свършвано така, както сте очаквали.

Няма да скрием, че към днешна дата вече сме си взели поука за всяко едно подобно прегрешение и пропуск и вече смеем да твърдим, че знаем как се прави правилно. Умеем да се справяме с проблемите и можем да правим промените плавно, защото резките промени никога не са давали качествени плодове.

Като заговорихме за плодове и качество, знаете ли кое е онова нещо, което ни кара всеки ден да ставаме с идеята за усъвършенстване? Отговорът стои в огледалото пред вас.

Вие сте нашия стимул да продължаваме да творим, да търсим, да намираме и да показваме как всъщност трябва да стават нещата на пазара за хранителни добавки в България. Единственото, което можем да кажем като завършек на този текст е огромното „Благодарим ви!“.

Без вас нямаше да преминем през всичко, което направихме от началото до днес – денят, в който четете този текст. Елате при нас и изберете нещата, които са ви нужни, за да подобрите и себе си така, както подобрихте нас.

Някои билки могат да направят по-малко ефективни лекарствата и затова не бива да се комбинират. Освен това ако приемате антидепресанти и билкови добавки против депресия, в организма може да се натрупа опасно за живота количество серотонин.

Жълтият кантарион се използва в билковата медицина от векове. Няма изследвания, които да доказват ефективността му при тежки депресии или дългосрочно лечение. Добавките с него помагат за подобряване на настроението и намаляване на нивата на стрес в организма.

5-хидрокситриптофана може да промени нивата на серотонин в мозъка, подобно на някои антидепресанти. Малък брой проучвания предполагат, че може да облекчи симптомите на депресия, но няма достатъчно доказателства за това.

Естествени средства против депресии са лайка, женшен, шафран, ашваганда, жълт кантарион, витамин D3 и витамини В комплекс.

Всяко лекарство и натурална добавка може да причини нежелани реакции. Страничните ефекти включват алергични реакции, влошаване на симптомите на депресия и други, в зависимост от състава на добавките.

4.45 / 254