Yandex
МЕНЮ
Кошница

Орнитин

35.96 лв. 44.95 лв.
Купи
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)

Орнитинът като хранителна добавка може да подобри спортните постижения чрез намаляване повишените нива на амоняк. Това е съставка, която може да се открие в естествени форми в природата. По същността си представлява непротеиногенна аминокиселина, която заедно с аргинин и цитрулин участва като основен компонент в цикъла на уреята.

Макар да не е от групата на протеиногенните аминокиселини, т. е. на тези, които структурно изграждат различни протеини в тялото, нейната значимост за човешкия организъм е голяма.

Името на аминокиселината се спряга заедно с някои от най-популярните фитнес цели като отслабване, по-бързо възстановяване след изтощителна тренировка, повишаване на аеробния капацитет, мускулна сила и прочие. Има значима роля за поддържане здравето, красотата и физиката и затова намира своето достойно място и в асортимента на Workout.bg

Каква е ролята на орнитина в човешкия организъм

Нашето тяло се нуждае от орнитин, тъй като това е елемент, който се използва от организма за производството на полиамини и пролин. Полиамините от своя страна са компоненти, които имат ключова роля в растежа на клетките и тяхната полиферация. Пролинът пък е аминокиселина, която се използва от тялото за произвеждането на колаген.

Както вече беше споменато, орнитинът играе важна роля в цикъла на уреята. Уреята се получава в резултат от обмена на белтъчини. Това е безцветно съединение, което е основният азотен продукт, получен при преработването на протеините в организмите на бозайниците и се изхвърля чрез урината.

Орнитинът е незаменима аминокиселина, което означава, че човешкият организъм може да я синтезира самостоятелно.

Проучване сочи, че когато орнитинът е комбиниран с аргинин това води до подобряване на чистата мускулна маса и силовата мощ при хора, занимаващи се с вдигане на тежести. Освен това при регулярен прием на орнитин се забелязва повишаване нивата на хормона на растежа, подобно на повишението, което се наблюдава при приема на аргинин.

Обобщено, орнитинът има потенциала да допринесе за намаляване концентрацията на амоняк в кръвта и по този начин да доведе до повишаване на ефективността при продължително физическо натоварване (над 45 минути).

Във връзка с основната му роля в организма, той може да допринесе и за нормалното пречистване на организма чрез естествената му детоксикация и предпазване на черния дроб от увреждане поради високи нива на амоняк. При недостиг на аминокиселината пък, суплементацията с хранителни добавки, съдържащи съставката подпомага намаляването на стреса и отпадналостта.

Потенциални ползи от приема на орнитин:

  • Подпомагане мускулния растеж;
  • Намаляване нивата на амоняк;
  • Принос към ефективността на продължителните тренировки;
  • Нормален детокс на организма.

Орнитин на Workout - с какво можем да ви впечатлим

В тази продуктова категория на Workout.bg с качествени продукти на отлична цена събираме класически хранителни добавки с орнитин, познати на всеки опитен любител на редовните тренировки. Попълваме асортиментите ни и с нови предложения от сцената на суплементите за активни хора, с нови подобрени формули и иновативен подход, които да ви държат заинтригувани.

Разнообразие, качество и съразмерност на цените - тук намирате всичко онова, от което бихте имали нужда.

5.00 / 1