МЕНЮ
Кошница

Чесън

25.00 лв.
Купи
22.97 лв.
Купи
8.00 лв. 10.00 лв.
Купи
26.00 лв.
Купи
15.95 лв.
Купи
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)

Намирате се в напълно нормален ден, нали? Сутринта станахте свежи от сън, отидохте да бягате ежедневната си дистанция, тренирахте в залата или на близката тренировъчна площадка на открито, занимавахте се с някаква спортна активност и слънцето ви посрещна малко след приключване на тренировъчния процес.

След това пихте сутрешното си ароматно кафе, придружено с вкусна, питателна закуска, която да ви подготви за тежкия ден, който се готви да ви удари с поредната порция ангажименти като товарен влак. Протеините са в стомаха, въглехидратите вършат своята работа, а основната порция полезни мазнини ще дойдат с обяда, който е в кутията за офиса, нали?

Добре, дотук всичко е наред и по нищо не изглежда, че ще научите нещо невероятно, но ние от Workout.bg сме готови да ви изненадаме страшно силно. Днес ще ви занимаваме с чесън като хранителна добавка.

Край! Вече мисълта ви за днешния ден не ви насочва към онази нормална сутрин, в която всичко бе по план.

Готови или не, ние идваме с информация за един от най-сериозните фет-бърнъри, първоначално придобил слава на подправка, достойна за всяко ястие. В последствие нещата са се обърнали, или пък са се развили възходящо.

Или пък не – обърнали са се… не знаем, наистина, ние също сме все още шокирани.

Откога спортистите използват чесън като хранителна добавка

На този въпрос не може да се отговори ясно. Всъщност, причината изобщо да ви занимаваме с чесъна и да го преквалифицираме от приставка в хранителна добавка, са най-новите проучвания в сферата на хранително-вкусовата промишленост.

Знаете, там постоянно се провеждат задължителните тестове на храната, която се допуска за масово ползване. Именно едни такива напълно рутинни изследвания на билката, с която сме решили да ви занимаваме днес, учудват дори и най-добре запознатите в сферата.

Тогава се разбира, че чесънът съдържа сериозни количества на алицин и може да се използва за лекарства. Тук, обаче става ясно, че алицинът има възможността да дари организма и с невероятни стойности на тестостерон, което кара някои хора да започнат да поглъщат скилитка след скилитка от билката.

Намалянето на стресовия хормон кортизол също е една от много големите ползи на хранителната добавка чесън и заради това консумацията му вечер, преди сън, е много здравословен ход.

Workout.bg – непознатата страна на спорта

Ако чесънът привлече вашия интерес и искате други суплементи с подобно действие, то тогава сте на точното място. Само сега имате невероятния шанс да се окажете на печелившата страна - перфектно качество на хранителни добавки при това на изключително ниски цени.

Няма нищо по-хубаво от това човек да познава всяка страна на това, с което обича да се занимава. Това по никакъв начин не трябва да отказва онези спортуващи, които по някакъв начин са пропуснали теоритичната част на своята дисциплина.

Важното е да не спирате да се движите и по този начин да прогресирате постоянно. Постепенното покачване на показатели като издръжливост, сила и експлозивност е основното желание на много хора, които се занимават с каквато и да е спортна дейност.

Не се притеснявайте ако изпитвате затруднения или пък се намирате в лек застой в тренировките в залата – ние имаме решението на този ваш проблем, защото истинското лице на спорта е да решава проблемите на хората в останалата част от живота.

Не се колебайте да ни изпратите запитване, тъй като в онлайн магазина ни във всеки един момент има компетентен служител, който да отговори на вашите въпроси. Всеки един написан ред от наш клиент означава, че ни е гласувано доверие, че трябва нещо да се провери, че трябва да се отговори.

Тези запитвания са проверка за нашите реални знания за продуктите и артикулите, които продаваме, а това също е друго лице на спорта – да знаеш, да можеш и най-важното – да помагаш, тогава, когато е възможно.

Не забравяйте, че ние от Workout.bg знаем това колко е разнолик спортът, така че не се притеснявайте да ни се доверите тогава, когато всеки друг си е отишъл. Не е никак приятно да нямаш рамо, на което да се облегнеш, защото това означава, че си сам, а никой не обича да тренира, когато основна потребност от приятелство не е задоволена, нали?

Противно на много изследвания и експертни мнения, за нас приятелството между търговец и клиент не е проблем. Дори ни е адски приятно да знаем, че вие имате приятелско усещане към нас, защото спортът е преди всичко, за да сближава хората и да ги кара да бягат в една посока – постигането на по-доброто Аз.

Заповядайте в нашето огромно семейство, където всеки член ви чака с подробна, изпитана информация, която да ви е от помощ във всеки един момент. Лесен достъп, промоции и най-важното – активен начин на живот.

Добавките с чесън са много популярни, благодарение на разнообразните лечебни свойства на чесъна. Той се използва най-често при висок холестерол, високо кръвно налягане и настинки. Много от терапевтичните ефекти на чесъна се дължат на активната му съставка алицин. Това съединение придава на чесъна и неговата характерна остра миризма и вкус.

Съществуват изследвания, които се фокусират върху използването на чесъна за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Според тях това негово действие се дължи на антитромбоцитния му ефект и антиоксидантните му свойства.

Не бива да приемате добавки с чесън ако имате проблеми с храносмилането, язва на стомаха или проблеми с кръвосъсирването. Чесънът приеман в големи дози може да бъде вреден за децата и бременните жени. Не бива да приемате добавките едновременно с чесън под други форми като олио например, тъй като съществува риск от предозиране.

Избягвайте да приемате рибено масло или витамин Е, докато приемате чесън. Също така избягвайте да използвате чесън заедно с други билкови / здравословни добавки, които могат да повлияят на съсирването на кръвта. Това включва ангелика, карамфил, джинджифил, гинко, конски кестен, панакс женшен, топола, червена детелина, куркума и върба.

Алицинът, който се съдържа в чесъна е естествен противогъбичен агент. Той може да помогне за лечение на различни гъбични инфекции.

4.48 / 192