Yandex
МЕНЮ
Кошница

Лостове, Тежести & Дискове за Дъмбели

Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)

За щастие, все повече и повече хора се престрашават да поемат по пътя към извайването на стегнато тяло. Ако преди се е смятало, че стройната фигура е била мечта, присъща само за жените, то в днешно време половете са силно уравновесени в това.

Нещо повече – някои мъже дори са доста по-суетни от жените до себе си, например. В това, обаче, няма лошо.

Няма по-приятно нещо от това да видиш стегнат мъж със стегната мускулатура, който ежедневно с това успява и да се труди достатъчно много, за да зарадва семейството си и спокойно да се грижи за тях. Удовлетворяването на желанията на такива мъже не е никак лесна задача и дори напротив – те стават все по-взискателни с времето.

Онлайн магазините за спортни стоки, обаче, все повече и повече се усъвършенстват в това да предложат възможно най-доброто на своите клиенти. Няма значение за какъв продукт говорим – дали хранителна добавка или спортни артикули като екипировка, аксесоари, дрехи и т.н., качеството винаги трябва да е водещо.

Така и става – магазините за спорт бързо разбраха, че няма да стане с простички спортни стоки, които да не притежават качеството, което е необходимо и най-вече да нямат онази изискана красота. Вместо това, за щастие, производителите се насочиха към създаването на високотехнологични системи, които вградиха в наглед обикновени тениски, обувки и т.н.

Това беше и започването на новата ера от спортни стоки, предназначени за обикновения потребител. Има, обаче, един проблем – все повече хора не знаят как да различават качествените, оригинални стоки от онези, които просто не отговарят на нужните изисквания.

По какво личи, че едни тежести и лостове са качествени

Заради този проблем, който все повече се проявява по различни ширини и в Европа, и на американския пазар – в настоящия текст ще обсъдим това как да различаваме оригиналните спортни стоки. За пример ще вземем един от най-разпространените уреди в спортния свят, а именно класическия лост и суровите тежести.

Практиката е доказала – колкото по-търсен е един продукт, толкова повече разни мними търговци си позволяват да продават неоригинални стоки. Лошо е да сме мнителни към всеки, който се опитва да ни продаде нещо, представено за оригинално, но ние сме клиенти и в крайна сметка от нас се очаква да заплатим.

Лостовете и тежестите са използвани от човека още преди стотици и дори хиляди години. Има данни, че дори прачовекът е използвал лостове, за да повдига по-тежки предмети, които не може да помести с голи ръце.

По-късно, когато хората са станали доста по-суетни, лостът е започнал да се използва и като средство за изграждане на силни, изваяни тела. В древна Гърция спартанците са се набирали на лостове, за да подсилят мускулатурата си и да постигнат експлозивна сила, която да използват в битка, когато е необходимо.

Нещо повече, следващата стъпка на лоста е преминала и през това, че се е превърнал в своеобразна закачалка за тежести. Хората започнали да закачат тежести от двете страни на лоста, за да се пази неговия баланс и вдигали лоста като сгъвали ръцете си в лактите и опирали лоста до брадата си.

След това започнали да добавят и тежести в клековете. Клекът, от своя страна, дори е едно от най-старите упражнения. Мъртвата тяга, пък, е царицата на всички упражнения, което сочи, че човек ползва услугите на лоста и тежестите доста по-отдавна , отколкото си мислим.

Защо по-качественото е по-безопасно

Всички тези упражнения, за които говорехме по-горе, са доста опасни ако не използваме правилни и безопасни професионални фитнес уреди (лостове и тежести) можем доста сериозно да се нараним. Заради това нещо е необходимо да се поръчват уреди само и единствено от адекватни магазини за спортни стоки.

Качествените стоки винаги са били малко по-скъпи и заради това не всеки клиент предпочита безопасността. Заради цената доста хора страдат от болки в кръста заради неточни мерки на килограмите, дадени от производителя.

Това може сериозно да навреди на изключително важни части от костната структура на тялото. Няма как да не обърнем внимание и на гайките и тяхното затягане по време на тренировка.

Проблемът идва тогава, когато гайките не се затягат плътно към дисковете с тежести и това би могло да доведе до евентуално падане по време на тренировка. Това, от своя страна, непременно би донесло тежки контузии на трениращия.

Естествено, никой не е подготвен за изхлузване на тежестите докато тренира. Когато това стане, не трябва да се пренебрегва.

Важно е да се знае, че подобни случки не трябва да се пренебрегват, а напротив – да се вземе решение, от което зависи нашата безопасност. Едно от най-важните неща за трениращите, е именно здравето на организма.

Няма как да постигате сериозни резултати в спорта ако вашето тяло не е подпомогнато с качествени аксесоари, приспособления и продукти от надежден онлайн магазин за спортни стоки какъвто е Workout.bg.

Защо да пазаруваме от Workout.bg

Дългогодишният ни опит винаги е играл сериозна опора в нашето представяне пред клиентите. Няма по-сладко чувство от това да ти се обади един объркан клиент, който иска да разбере повече за дадено нещо.

Да, няма как винаги да знаем всичко и си го признаваме, но когато се случи така, че да ни хванат недостатъчно компетентни, винаги предупреждаваме, че ще върнем обаждането. Когато се свържем с вас, вече искаме да ви предадем своята експертиза.

Никога няма да ви оставим в беда (разбирайте дезинформирани). Ако не знаете какво точно търсите, или знаете какво искате, но не знаете дали ще го намерите при нас – обадете ни се и нещата ще се наредят.

Съвсем скоро след поръчката си от нашия онлайн магазин за спортни стоки, продуктът или продуктите ще са при вас и ще са готови за ползване. Всичко това се случва, за да сме сигурни, че нашите клиенти ще успеят да постигнат всички свои предварително зададени спортни цели.

Няма човек, който да не желае да постига повече и повече, особено в случаите, в които говорим за спорт. Сериозната активност винаги е била значителна част от живота на човечеството, но за жалост динамичността не винаги ни позволява да сме на 100% отдадени в името на успеха.

Не всяка вечер можем да се отдадем на сериозни занимания във фитнес залата. За сметка на това – имате Workout.bg. Ние сме тук, до вас, за да ви помогнем в направата на правилния избор.

Трябва да избирате внимателно дъмбелите и гиричките, защото ако не тренирате с правилните тежести, шансовете да се нараните се увеличават. Най-подходящите гирички за вас са тези, с които завършвате тренировката си в добра форма. Ако се изморявате още на половината тренировка, изберете по-леки.

Начинаещите трябва да използват леки дъмбели, за да няма напрежение на мускулите, ставите и сухожилията. Можете да започнете с дъмбели от около 2-3 килограма във всяка ръка.

Това зависи от типа тренировки, които правите и дали тренирате за сила и издръжливост. За да виждате резултати, трябва да продължите да принуждавате мускулите си да се адаптират и един от начините да направите това е с принцип, наречен прогресивно претоварване, където с течение на времето увеличавате теглото и / или повторенията за даден ход. Ако тренирате за тонус, не е необходимо да увеличавате килограмите.

Всеки човек е уникален по отношение на силата и издръжливостта, които има (особено при конкретни мускулни групи), така че дори да вземете двама души, които изглеждат идентични по височина, тегло, пол и физическа способност, все още може да има големи разлики в силата на една мускулна група. Изберете тежест, която е достатъчно предизвикателна. Също така имайте предвид, че трябва да правите всички повторения бавно и под контрол, за да не използвате инерция, подскачане или люлеене.

Препоръчваме ви дъмбелите с шестоъгълна форма. При тях няма опасност да се търкалят из стаята, след като спрете да тренирате с тях.

4.51 / 248