Yandex
МЕНЮ
Кошница

Триптофан

15.16 лв. 18.95 лв.
Купи
30.36 лв. 37.95 лв.
Купи
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)

Може би никога не сте отдавали нужното значение на аминокиселините, защото не сте запознати с ползите за организма и здравето, които те имат. Аминокиселините са на 20 и някои от тях се срещат в тялото ни, а други трябва да бъдат допълнително набавяни чрез храната или хранителни добавки.

В тази категория ще наблегнем на суплементите със съдържание на триптофан. Това е есенциална аминокиселина с ключова роля за производството на сератонин и мелатонин и други важни невротрансмитери, контролиращи настроението и регулиращи цикъла на сън и будене.

Аминокиселината е важна балансира хормоните и подобрява психическото благосъстояние. Поради тази причина приемът и е много важен за поддържането на физическото състояние и борбата със стреса и напрежението.

Допълнителният прием на триптофан чрез хранителни добавки може да помогне в управлението на стреса и да подобри химическия баланс в мозъка. По този триптофан участва в производството на релаксиращи хормони.

Как триптофанът ще ви помогне за справяне със стреса и напрежението

Едва ли има човек, който да не търси начин за по-лесното преминаване през стресови и напрегнати периоди в живота. Истината е, че сами можем да подкрепим организма си и защитата срещу негативното влияние на забързания начин на живот.

Премът на суплементи, които съдържат аминокиселини, сред които и триптофан подпомага справянето със стреса и тревожността. Как се случва това? Важно е да знаете какви са функциите на триптофана, за да оцените неговото значение за физическото и психическото здраве.

Триптофанът е предшественик на мелатонина. Хранителните добавки със състав на триптофан могат да подпомогнат за поддържане на здравословния цикъл на съня и будуването. По този начин аминокиселината допринася за подобряване на качеството на съня.

Друга функция на триптофана е да подпомага умствените способности и когнитивните функции на мозъка. Суплементите със съдържание на аминокиселината могат да подпомогнат когнитивните процеси, включително паметта и фокуса.

Допълнителният прием на аминокиселината има важно значение за физическата издръжливост. Ако сте посветени на активния начин на живот, трябва да знаете, че триптофанът подпомага издръжливостта и забърза възстановяването след физическо натоварване.

Какви хранителни добавки препоръчваме от Workout.bg

Нашите експерти подбраха специално портфолио от продукти със съдържание на триптофан. При нас винаги ще намерите най-актуалните хранителни добавки на пазара. Тези суплементи ще осигурят ценна подкрепа за вашето психическо и физическо здраве.

В категорията на аминокиселините ви предлагаме следните продукти със съдържание на триптофан:

  • Amix nutrition monster beef protein;

Продуктът съдържа чист протеин и ценни аминокиселини. Консумацията му ще подпомогне вашия тренировъчен процес и ще ви осигури повече сила и издръжливост.

  • Ostrovit tryptophan 300 mg / vege

Хранителната добавка предлага чист състав от аминокиселината триптофан. Това е изцяло веган формула, с която ще подобрите настроението си и фокуса и концентрацията.

  • Ostrovit tryptophan powder

Специална хранителна добавка в прахообразна формула, която значително ще подобри качеството на съня ви.

Ние сме отговорни за здравето си и поради тази причина трябва да сме сигурни, че приемаме най-добрите хранителни добавки. Именно такива суплементи ще намерите в нашето портфолио от продукти със съдържание на аминокиселини.

Набавете си нужната подкрепа с лесна поръчка от онлайн магазина на Workout.bg. Ние ви гарантираме качествена и бърза доставка на територията на цялата страна.

Триптофанът е аминокиселина, градивен елемент на протеините. Той не може да се произвежда от тялото и трябва да се набавя с храна. Важен е за развитието и функционирането на много органи в тялото.

Триптофанът се използва при безсъние, сънна апнея, депресия, тревожност, предменструален синдром и за подобряване на спортните постижения.

Дозата, която трябва да приемате зависи от няколко фактора. Тя се определя в зависимост от вашето здравословно състояние и възраст. Винаги следвайте указанията на етикета на продукта и се консултирайте с лекар преди да използвате добавките.

Има изследвания, които показват, че увеличаването на триптофана в кръвта, увеличава серотонина и мелатонина. Мелатонинът влияе върху съня и подобрява качеството му. Триптофанът също намалява симптомите на тревожност и депресия, което също подобрява съня.

Храните, които са богати на триптофан имат високо съдържание на протеини. Те са пиле, яйца, сирене, риба, фъстъци, тиква, сусам, мляко, соя и шоколад. За да усвоявате триптофанът, трябва да приемате и достатъчно желязо, витамин В6 и витамин В2.

4.47 / 228