МЕНЮ
Кошница

Мултивитамини

100% Vit&Min
100% Vit&Min
НАЙ-ПРОДАВАН
8.95 лв.
Купи
28.42 лв.
Купи
99.95 лв.
Купи
80.00 лв.
Купи
95.00 лв.
Купи
105.00 лв.
Купи
42.00 лв.
Купи
79.00 лв.
Купи
31.90 лв.
Купи
39.00 лв.
Купи
21.95 лв.
Купи
36.00 лв.
Купи
40.00 лв.
Купи
59.95 лв.
Купи
35.00 лв.
Купи
49.95 лв.
Купи
120.00 лв.
Купи
105.00 лв.
Купи
43.00 лв.
Купи
73.99 лв.
Купи
Показва 1 до 24 от 64 (3 страници)

Тренировките винаги са били сериозна част от ежедневието на хората, но лошото е, че физическите упражнения сякаш са в основата на дефиницията на думата „тренировка“. Тренирането е толкова всестранен процес, че рядко сме наистина способни да си представим тежестта на всички фактори на тренировките.

За информация, тренировките са съвкупност от правилен и достатъчен сън, балансирано хранене, редовно физическо натоварване и най-вече търпение. Естествено, все повече хора залагат на сериозното приемане на хранителни добавки и различни витамини и мултивитамини.

В настоящия текст ще разберете повече за разликата между мултивитамини и простите единични витамини. Това ще ви помогне в следващия път, когато отново посетите Workout.bg и се нуждаете от експертни знания преди да закупите какъвто и да е хранителен продукт от нашия онлайн спортен магазин.

Защо да приемаме мултивитамини

Мултивитамините са едно от нещата, които едновременно са и прекалено известни, но и изключително непознати за широката аудитория. Проблемът е в това, че всеки се вълнува от хранителните добавки, които водят до стимулиране на огромен мускулен растеж и все по-малка част от трениращите се интересуват от добавките, засилващи здравето.

Имунната система е едно от най-важните неща за трениращия, колкото и той да не го осъзнава. Ако човек, който тренира над средното ниво (над 3 пъти седмично, например) и няма стабилна имунна система, той ще е болен или ще изпитва сериозни болки през голяма част от времето.

Научно доказано е, че хората със слаба имунна система по-често страдат от сериозни контузии за разлика от онези хора, приемащи суплементи, които по своята същност са коктейл от витамини. Е, ако това не е достатъчен аргумент за вас, за да започнете да приемате мултивитамини още от утре.

Повечето експерти в бранша с хранителни добавки споделят, че мултивитамините са толкова рядко срещана част от суплементарния сет на трениращите, че е трудно да си представим как изобщо има покупателност на тези продукти.

Целта на всеки, който се занимава с продажба на мултивитамини, е да покаже на хората, че те са полезни и от приемът им няма опасност за здравето.

Кое, обаче, прави мултивитаминът едновременно и известен, и лесно пренебрегнат? Как така една хранителна добавка има толкова хубава слава, но за жалост някои хора забравят да я приемат сериозно?

Мултивитамините влизат в невероятна помощ на организма в моменти, когато сме натоварили значително тялото си в залата и се нуждаем от сериозна регенерация. Повечето спортуващи, които приемат мултивитамини, споделят, че в тези моменти забелязват ефекта от тяхното старание, че не забравят да добавят тези суплементи в своята дневна диета.

Най-естественото нещо на света е човек да търси спасение в моменти, когато трудно намира изход от дадена ситуация. Е, когато ни боли цялото тяло след тренировка, съвсем нормално е да търсим ефективни методи да облекчим болката си.

Заедно с болката, по-рано захванахме темата за подсилване на имунната система с приема на мултивитамини. Диетите са полезно нещо, но повечето хора възприемат диетата като еднообразно хранене и ограничение.

Еднообразното хранене е вредно за храносмилателната система на човека и няма спор, че за да сме здрави и силни ние трябва да приемаме възможно най-разнообразната храна, до която имаме някакъв достъп. Ако приемате мултивитамини, никога няма да страдате от проблеми с храносмилателната система или отделителната такава.

Мултивитамините оказват и много благоприятно действие върху съня и бодрото събуждане, от което има нужда всеки, който сериозно се занимава с тренировки.

Има всякакви видове мултивитамини – на прах, на таблетки, а все повече се разпространяват и течните форми на мултивитамините. Всяка една от формите на този вид хранителна добавка има своите плюсове и минуси.

За прахообразната форма на мултивитамините е важно да се знае, че е доста удобна за прием. Най-вече, удобството идва за хора, които водят динамичен начин на живот.

Прахчетата са с приятен аромат и вкус, приемът няма нужда от вода, за да стигне до стомаха, където да се стартира процес по усвояване. Нещо повече, вие можете да приемете прахообразен мултивитамин в задръстване, докато се возите в градския транспорт, докато пътувате към тренировка или докато сте на работа в офиса.

Все по-голяма популярност придобиват желираните, гумените и дъвчащите мултивитамини, които също се характеризират с удобство на прием. Хубаво е да се знае това, че дъвчащите витамини имат славата на най-концентрирано съдържание на витамини спрямо гумените.

Разликата идва от желатиновия продукт и неговия химичен състав, който понякога не приема някои от витамините.

Вредни ли са мултивитамините

Един от основните, а според някои експерти и единствен недостатък на мултивитамините, е това, че ако се приемат на празен стомах, могат да предизвикат и неразположение. Това е се случва изключително рядко и най-често става при хора с особено чувствителен стомах.

За да нямате неприятни болки в стомаха, най-добре е да се консултирате с лекарско лице, което да ви каже дали можете или не можете да приемате даден продукт. Според някои проучвания времето от деня, в което се извършва приемът, също е доста важен за това дали ще получим стомашно смущение или не.

Все още, обаче, няма кой знае колко твърди аргументи, които да защитават това изказване.

Защо да купуваме мултивитамини от Workout.bg

Дългогодишният опит, който сме черпили с времето докато сме се занимавали с продажбата на различни спортни стоки, (супер храни, уреди, аксесоари и дрехи) ни е помогнал неимоверно много в това да разбираме от какво точно имат нужда нашите клиенти. Едно от основните неща, които винаги са се търсили еднакво много, това е мултивитаминът в различните си форми.

След като вече сте наясно с това какво представлява той, за какво се използва, какви ефекти има и какви вреди би могъл да нанесе, можете да си направите ясна равносметка за това дали си заслужава да инвестирате в подобен продукт.

Нещо повече – хората все повече и повече искат да разбират за вредите на един продукт, отколкото за неговите ползи. Да, това за някои би могло да е логично, но няма спор, че много хора се вслушват в грешните източници на информация.

Не искаме да звучим прекалено сериозно, защото спортът в крайна сметка трябва да е забавление за онези, които го практикуват, но бъдете сигурни, че мястото, от което черпите информация, е наистина надеждно. Не правете грешката да се лишавате от ползите на един продукт само защото ваш приятел, който дори не го е и ползвал, споделя, че е скептичен.

Да, понякога, хората имат непоносимост към дадени продукти, но именно тук идва навременното откриване на това явление. Ние от Workout.bg ви съветваме преди да употребявате каквито и да са суплементи, винаги да се съветвате с лекар.

Мултивитамините са комбинация от много различни витамини. Когато купувате мултивитамини прегледайте внимателно съдържанието на опаковката, за да се ориентирате какво точно ще приемате.

Мултивитамините ще ви помогнат да осигурите на тялото си витамините и минералите, от които то се нуждае, но не успява да получи чрез храненето. Те не могат да заменят здравословното хранене, но ако ги приемате като добавка, те ще повлияят положително върху вашето здраве.

Мултивитамините трябва да се приемат когато имаме дефицит на витамини, причинени от болести, бременност, храносмилателни разтройства, неправилно хранене или по други причини.

Винаги приемайте витамините според указанията на етикета на продукта или както вашият лекар ви е казал. За да усетите максимално ползата от тях, ги използвайте редовно. Не бива да надвишавате препоръчителните дози, защото може да получите сериозни странични ефекти.

Симптомите могат да включват болка в стомаха, повръщане, диария, загуба на апетит, косопад, главоболие, болки в мускулите и ставите и други.

4.52 / 244