Yandex
МЕНЮ
Кошница

Бойни спортове

Показва 1 до 18 от 18 (1 страници)

Все повече и повече хора се отправят към спортове, които освен силно, закалено тяло, изискват и силен дух. Няма как да останем безучастни и да не се нагодим спрямо изискванията на хората.

Нещо повече – опитваме се да им дадем онова, от което имат нужда, а именно – стабилна спортна екипировка. Приоритет в спортовете, които изпитват най-вече до каква степен, е това да развиете духа си същевременно с всичко останало.

Именно заради това, на вас ще ви е необходимо самочувствие, когато се изправяте срещу поредния си съперник. Тези неща са напълно нормални и вие като практикуващ бойни спортове, ще разберете нуждата от увереност.

Каква екипировка ни е необходима за бойните спортове

Единият от минусите на бойните спортове е лошата им репутация. Всеки средностатистически човек, който най-вероятно не се е сблъсквал с тях, не знае всъщност колко полезни са те.

Истината е заровена под факта, че всеки си мисли, че този вид дисциплини се практикуват само от агресивни млади хора, които не признават граници и просто се опитват да намерят варианта, в който изпразват агресията си навсякъде, но по „правилния“ начин. Каква е същността на тези спортове?

Повечето експерти в този вид дисциплини заявяват категорично, че спортовете от рода на муай-тай или смесени бойни изкуства (ММА) учат на едно единствено нещо – смиреност и самодисциплина.

Според резултатите от последни проучвания по темата хората, които професионално се занимават с бойни изкуства са в пъти по-уравновесени от онези, които просто са надарени с мускули и вродени знания как точно да използват силата си.

Бойните изкуства са създадени и развити до такава степен, че да могат да управляват нашите изблици на агресия. Ако не успеят да ги редуцират максимално, те поне ни помагат да се защитим в случай, че не успеем да избегнем физическа саморазправа където и да е било – в бара, в нощното заведение или дори на улицата.

Веднага можете да разпознаете човек, който се занимава професионални с бойни изкуства сред масата от хора, които не са влизали в залата. Движенията са някак си доста по-изчистени, по-премерени и най-важното – те знаят кога да спрат да нанасят физически удари.

С какво ще ни помогне качественото оборудване

За да можем да се превърнем в истински спортни, бойни машини, ние се нуждаем от едно много важно нещо – правилна екипировка за бойни спортове. Тя, от своя страна, ще ни помогне да прогресираме изключително бързо в заниманията си в любимата дисциплина.

Нужно е търпение, отдаденост и много часове труд, за да постигнем желаните резултати, но с правилната екипировка ние някак си си ги осигуряваме. В настоящия текст ще разберете повече за нещата, които можете да намерите в онлайн магазина за спортни стоки, аксесоари и хранителни добавки – Workout.bg.

При нас ще откриете цялата гама от екипировка за бойни спортове – като започнем от бинтове, минем през лапи и стигнем до протектори за цялото тяло. Естествено, няма как да се разминем без боксови чували, каски и бързи круши, които са много добър метод за сутрешно разгряване за всеки боец.

Да започнем с бинтовете – едно от най-необходимите неща за всеки човек, занимаващ се с бойни спортове. Бинтовете са неразделна част още от първата тренировка.

Те се поставят под ръкавиците, за да няма плъзгане, триене или изхлузване. Ако сте въоръжени с бинтове за бойни спортове, вие ще чувствате постоянен контрол над ръкавиците докато са на ръцете ви и по този начин ще повишите значително качеството на удара.

Бойните спортове превръщат тялото в оръжие. Какво оръжие ще бъдете ако ръцете ви просто не изпълняват ролята, която им предвижда контролирания бой в залата?

Ето защо бинтовете са толкова важни. Не правете компромис с качеството на вашите бинтове и няма да усетите проблеми по време и след поредната изтощителна тренировка в залата.

Каската е друга една силно препоръчителна част от сета на трениращия бойни спортове човек. Няма спор, че всеки малко или много се срамува от това да носи каска, но не забравяйте, че ако на тренировка можете да направите някакъв компромис, то по състезания нещата стоят твърде различно.

Тамошните стандарти по никакъв начин не позволяват какъвто и да е компромис с безопасността на състезателите и именно заради това ваше задължение е да уважите спорта, който практикувате спазвайки правилата. Носейки каска, вие значително понижавате шанса от ненужно нараняване на най-важната част от тялото ви – главата.

Прекалено много станаха случаите, в които състезатели от средна и тежка категория припадат, губят тотално състезание, гълтат езици и т.н. – неща, които ги принуждават да завършат състезанието в болнично заведение. Естествено, тези смели момчета и момичета са на ринга за всичко друго, но не и да приключат кариерата си заради контузия.

Като сме отворили темата за безопасност, протекторите са друга огромна част от нашето море от продукти и аксесоари. Няма спор, че всеки човек иска да види разнообразие в онлайн магазина, в който се намира и в Workout.bg вие несъмнено ще го забележите.

Протекторите да крака, за устата (тук влизат и назъбниците) протекторите за слабини и за ръце са отново едни от задължителните изисквания, които трябва да се спазват по състезателни форуми. Бъдете подготвени адекватно, за да бъдете допуснати до възможността да жънете успехи в професионалната си кариера на боец.

Протекторите за зъби и уста (т.нар. назъбници) са и задължителна част от тренировъчния процес. Добре е да защитавате зъбите си от избиване или вдлъбване докато тренирате.

Защо да пазаруваме от Workout.bg

Дългогодишният ни опит ни е развил до такава степен, че да знаем от какво точно имат нужда нашите потребители. Това, според нас, стои в основата на доверието между нас и клиентите ни.

Опитваме се ден след ден да сме все по-добри и да правим нещата да изглеждат лесни. Стараем се клиентът освен удовлетворение от самата покупка, да изпитва и спокойствие по време на пазаруване.

Няма спор, че е все по-трудно да се създаде най-сигурния онлайн магазин. Не е лесно за всеки търговец на спортни стоки, но както разбрахте от настоящия текст – колкото по-качествена е една стока, толкова по-сигурни може да ви направи тя в спорта, който практикувате.

Нещо повече – колкото по-добре сте екипирани по време на спорт, толкова по-успешни ще бъдете. В Workout.bg ще намерите всякакъв вид спортно оборудване (потърсете в търсачката фитнес уреди цени) и без съмнение ще останете доволни – престрашете се и нека изградим едно стабилно доверие.

Ако сега започвате да се занимават с бойни спортове ви препоръчваме първо да попитате вашият инструктор, какво точно ще ви бъде необходимо, тъй като повечето школи имат свои специфични изисквания. Аксесоарите варират според бойният спорт, който се избрали, като най-вероятно ще имате нужда от кимоно, колан, обувки, ръкавици и предпазители.

Има доста различни ръкавици и избирането на най-подходящите може да бъде доста трудно. Изборът им е много важен, тъй като той ще се отрази на качеството на тренировката ви. За да намерите най-подходящите за вас ръкавици, трябва да определите правилния размер. Размерът и видът на боксовите ръкавици, които използвате, ще зависят от телесното ви тегло и предназначението. Трябва да измерите обиколката на ръката си и вашето телесно тегло.

Обувките за бокс и борба изглеждат много подобни. Основаната разлика между тях е, че обувките за бокс имат повече сцепление от обувките за борба, за да не се подхлъзвате. Всъщност можете да носите обувки за борба, докато тренирате бокс. Важното е да са ви удобни, за да можете да маневрирате.

Протекторите за гърди са много важна част от екипировката за бойни спортове и защитават жизненоважни зони на тялото, като ребрата, бъбреците, стомаха и раменете от удари и ритници. Когато избирате протектор за гърди е важно той да бъде достатъчно плътен и лек. Предпазителят трябва да ви позволява да се движите свободно.

Когато избирате обувки за бокс ви препоръчваме да купите размер, какъвто са ви и другите обувки. Ако не пасват, винаги може да ги заменим с друг размер. Важното е стоката да не е употребявана и да бъде върната в търговски вид.

4.47 / 165