МЕНЮ
Кошница

Хром

8.95 лв.
Купи
9.95 лв.
Купи
17.99 лв.
Купи
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)

В 21-ви век нещата с набавянето на достатъчно и различни хранителни вещества е все по-голям проблем в много части от света. Това е причинено главно заради неволите в работата, в образователен план, а и в семейната среда.

Ясно е, че много хора, които живеят със семействата си понякога се отпускат доста драстично, спират да спортуват редовно и това рано или късно започва да им личи. Дали ще ги удари в настроението, дали ще ги направи по-податливи на болести, дали просто няма да изглеждат толкова привлекателни, колкото са изглеждали преди.

Където и да се поеме след края на активния начин на живот, изходът със сигурност няма да бъде позитивен и именно заради това трябва да се взимат адекватни мерки навреме. Повечето хора грешат и тук – чакат нещата да станат вече на практика непоправими и чак тогава започват да търсят варианти да излязат от положението, в което се намират.

Радваме се, когато се намесим в живота на хората точно в мига преди да стане късно, за да посочим правилния път, по който трябва да поемат и по който със сигурност ще успеят да редуцират тегло и да напреднат в изграждането на добри нива на мускулната си маса.

В настоящия текст ще ви разкрием някои факти за един елемент, който иначе е обгърнат в доста въпросителни. Учените гонят целта да изучат това вещество, за да докажат някакви реални негови ползи върху тялото на хората.

С какво ще ни помогне хромът

Едно от основните неща, които прави хромът при засилен прием от страна на човека, е това да превръща тялото ни буквално в ковчеже за макронутриенти. Какво имаме предвид?

Когато приемаме въглехидрати, мазнини и белтъчини посредством храната, която ядем, ние рано или късно започваме да изразходваме всичко. Обществото битува в свят, в който е прието, че винаги е по-полезно да изразходваш повече калории, отколкото приемаме.

Ние от Workout.bg се противопоставяме на това твърдение и можем да поспорим. Да, от гледна точка на калориен баланс е по-добре да изразходваме повече, отколкото приемаме, но това не важи и за трите макронутриента.

Истината е там, че те са ни напълно необходими, за да превърнат тялото в онази, машина, за която всеки скрито мечтае. Ако тренирате редовно и увеличите дневния си прием на хром, нещата за вас ще се променят много сериозно.

Ще започвате да поддържате нормални нива на трите макронутриента в тялото си и това ще ви поддържа по-свежи, по-позитивни и по-енергични преди, по време и след тренировка. Тук веднага изниква въпросът от кои храни можем да си набавяме този елемент.

Е, много от храните са бедни на това вещество, но все пак ако държите винаги този елемент да е близо до тялото ви, то месото, пълнозърнестите продукти, някои конкретни плодове и зеленчуци са перфектни източници на хром.

Защо Workout.bg е по-добрият избор

Още от времената, когато тепърва замисляхме този проект, ние си давахме ясната сметка, че в един момент нещата ще станат доста по-трудно отколкото ще бъдат в началото. Е, станаха, но някак си не ни затрудниха толкова, за колкото се бяхме подготвили.

Истината е, че ефектът на отвесния баир не ни застигна, защото изобщо се бяхме подготвили. Бързо ни стана ясно, че това не бива да ни отпуска, а напротив – трябва да ни вдъхнови да продължаваме да даряваме клиентите си с невероятно качество и достъпни цени.

Това и правим – основните ни ресурси винаги са били насочени в това да подобряваме знанията си в аспект познаване на човека и неговото здраве. Както, обаче всички знаем – човек се учи от грешките си, а умният – от грешките на останалите.

Заради това просто стоим и наблюдаваме за това какви грешки най-често допускат хората, които идват при нас с определени оплаквания. Не можем да допуснем да ги оставим да си идат без да им кажем какво точно е следващото необходимо решение, нито пък да ги оставим да блъскат главите си в неприятната прегръдка на нездравословния начин на живот.

Приемете, че ние винаги сме били заинтересовани за това клиентът да се чувства добре и да знае защо някои неща му се случват по този начин. Защо напълняваме, защо отслабваме неконтролируемо, губейки мускулна маса, защо, защо, защо?

Въпросите са много, но онези, които наистина могат да дадат качествен, научно подкрепен и мотивиран отговор някак си се скриват в сянката на некомпетентните източници на „информация“. Да сме честни, знаем, че не винаги сме първи избор на хората, търсещи някаква помощ.

Знаем, че не сме първи, но и не се стремим да сме в челото. Знаем, обаче, че дойдат ли хората в нужда при нас, повече не търсят друг източник след това.

Именно тук е нашата магия заради това живеем – да правим живота ви удобен и здравословен. На ясно сме, че живеещият здравословно човек е в пъти по-уверен в ежедневието си, а не само в залата.

Трениращите хора са по-решителни, по-лесно се справят с неволите в работа, училище или университет. Това ги прави и по-успешни в по-удължен период от време.

Хромът е минерал, който подпомага превръщането на храната в енергия, тъй като усилва действието на инсулина. Той е изключително важен, защото участва пряко в метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините.

Има твърдения, според които добавките с хром намаляват апетита и съответно намалявайки храната, която приемате започвате да отслабвате. Като цяло обаче, не са много ефективни при отслабване. Добавките с хром по-често се приемат от спортисти, които искат да увеличат мускулната маса.

Едни от най-богатите на хром храни са броколи, черен дроб, картофи, пълнозърнести храни, морски дарове и месо. Тъй като хромът е минерал, от който се нуждаете в малки количества, най-здравословният вариант е да си доставяте хром чрез храна. Ако се налага прием на добавки, не надвишавайте препоръчителните дози.

Недостигът на хром е рядко срещан. Дефицитът може да бъде причина за проблеми с холестерола, сърдечни заболявания и проблеми с кръвната захар при хора с диабет.

Всички добавки, включително и тези, които съдържат хром могат да взаимодействат с лекарства и да бъдат вредни. Добавките с хром не бива да се приемат с лекарства за щитовидната жлеза и лекарства за диабет. Ако приемате лекарства се консултирайте с вашия лекар, за да сте сигурни, че добавките няма да повлияят на действието им.

4.49 / 221