Изолатите на суроватъчен протеин се получават чрез намаляване на съдържанието на мазнини и въглехидрати в суроватката. Този процес води до съдържание на протеин най-малко 90%. Благодарение на него, суроватъчните изолати имат по-ниско съдържание на лактоза от концентратите на суроватъчен протеин. Това го прави привлекателен избор за хора, които имат непоносимост към лактоза. Поради своя състав, изолатите на суроватъчен протеин са особено подходящи за продукти за спортно хранене.
Основната разлика се състои в метода на обработка. За да се получи сурватъчен изолат се използват различни методи на преработка и в резултат продуктите имат по-високо съдържание на протеини и по-малко мазнини. И двата продукта осигуряват идентични аминокиселини и се препоръчват за активни хора, които искат да увеличават мускулната си маса и сила.
Консумацията на протеин изолат ще ви помогне да останете сити по-дълго време и по този начин да консумирате по-малко калории. Сурватъчният протеин ви помага да изграждате чиста мускулатура и да губите мазнини. Трябва и да тренирате, защото самостоятелният прием на протеин, без усилия от ваша страна, няма да даде желаните ефекти.
Сурватъчният протеин изолат е най-чистата форма на сурватка и съдържа всички основни аминокиселини, от които тялото ви се нуждае, за да се възстанови. Той има много ниско съдържание на лактоза и често дори се консумира от хора, които имат непоносимост към лактоза. Изолатът се усвоява много лесно от тялото и се преработва лесно.
Препоръчваме ви да следвате инструкциите, които производителят е дал за прием. Най-често приеманата доза между 25 и 50 грама на ден, обикновено след тренировки. Ако не спазвате препоръчителните дози може да имате храносмилателни проблеми като гадене, болки, спазми и диария.