Yandex
МЕНЮ
Кошница

Тежести за крака и ръце

Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)

Всеки човек, който тренира активно и се занимава с това стриктно да налага дисциплина върху себе си (правилно хранене, достатъчен нощен сън и т.н.) може да стигне до там, че да постигне максимален моментен потенциал.

Съвсем нормално е рано или късно да стигнете до такъв момент, в който да се чувствате прекалено силни за тренировките, които правите. За да се чувствате още по-добре, обаче вие ще усетите, че се нуждаете от повече натоварване.

Ето как се стига и до нашето решение, с което ще ви позанимаваме днес – тежести за крака и ръце. Те са нещото, което спасяват много хора от това да останат на едно място в развитието си.

С времето и резултатите ще спаднат ако изтървете момента, в който трябва да вдигнете натоварването. Съвсем нормално, мускулната маса спира своя растеж и стимулът си отива безвъзвратно.

Защо да тренираме с тежести за крака и ръце

Едно от важните неща в живота на човек, е да се чувства, че се развива правилно и съобразно това да покачва своето натоварване. Това твърдение важи за всеки един аспект на живота.

При тренирането можете да увеличите натоварването по два начина. Единият е с повече тежести, а вторият с увеличаване на тренировъчния обем.

И двата начина са напълно адекватни и носят големи ползи за здравето и довеждат организма до невероятно развитие. Тежестите за крака и ръце ще ви донесат неочаквани ползи за тялото и мускулатурата ви.

Workout.bg – знаем какво искате

Всеки човек има непреодолимото желание да бъде в центъра на светлината на прожекторите. Там, където е съсредоточен всеки поглед.

Ние много добре знаем, че и ти искаш да си там – при хората с развитата физика и със здравия дух, който придружава тялото им. Няма спор, че всеки би искал да направи нещата, които се изискват, за да стигне до момента, в който ще може съвсем спокойно да се съблече до кръста лятото.

За да си наистина добър в това, което правиш, обаче трябва да си готов да извадиш такъв потенциал от себе си, че нещата да изглеждат лесни, когато ги изпълняваш ти. За да постигнеш този момент, трудът, който трябва да инвестираш в собственото си развитие, е наистина в много големи размери, а един от начините е с допълнителни тежести за крака и ръце.

Истината е, че не всеки е готов да води този начин на живот. За жалост, всеки казва, че може да прави правилните неща, но всъщност просто не е способен да си го позволи.

Ако вие се чувствате напълно готови да поемете по този път – да тренирате, да се храните правилно, да спите достатъчно и да изпълнявате всеки аспект от живота си стриктно, то тогава резултатите със сигурност няма да закъснеят.

Нещо повече – резултатите дори ще ви изненадат. По начина, по който се чувствате ще определите дали да продължите по този начин или пък да намалите темпото – това е нещо, от което не бива да се притеснявате.

Съвсем нормално е човек да не се чувства в кондиция понякога и със сигурност не трябва да се плашите от подобен развой на събитията. Все пак, помнете, че не сте напълно професионален атлет – това оказва сериозно влияние.

Основната цел на носенето на тежести на ръцете и краката е подобряване на издръжливостта. Добавянето на допълнителна тежест прави по-трудно изпълнението на упражненията и увеличава енергийният разход. В резултат на това изгаряте повече калории.

За да не се нараните трябва да поставите тежестите правилно и да изпълнявате определени упражнения. Ако имате наранявания на глезените, колената или китките не бива да използвате тежестите, тъй като това може да влоши състоянието ви. За да избегнете травми е добре да се консултирате с фитнес треньор, който да ви даде насоки за правилна употреба.

Тежестите не се препоръчват за честа употреба от хора с наднормено тегло. Не бива да се употребяват от хора, които имат проблеми със ставите, тъй като тежестите увеличават натоварването върху тях.

Не бива да използвате тежестите непрекъснато. Вашите мускули, стави и сухожилия се нуждаят от почивка и постоянното носене на тежести може да бъде причина за претоварване. Те са чудесен начин да разнообразите тренировките си, но го правете умерено, за да бъде безопасно.

Разпространено е мнението, че колкото по-голяма е тежестта, толкова по-ефективни ще бъдете в тренировките. Това обаче не е точно така и както при теглото на всички гирички, дъмбели, топки и други аксесоари, които използвате, трябва да се прави внимателен подбор. Изборът на теглото на тежестите зависи от вида на упражненията и ако е твърде голямо, може да бъде причина за наранявания и мускулно напрежение.

4.50 / 283