Yandex
МЕНЮ
Кошница

Калций добавка

Показва 1 до 17 от 17 (1 страници)

Все по-голям и по-глобален проблем става недостигът на основни хранителни вещества в организмите на съвременния човек. Дали заради динамично ежедневие, дали заради многото разностранни ангажименти, хората честичко забравят храненето.

Понякога основно хранене (закуска, обяд или вечеря) се забавят, смесват (така се появи и изразът „закуско-обядвам“). Този разбит начин на хранене прави организмите ни много по-лесно податливи на някои болести като сезонните вируси и грипове.

Естествено, ако този начин на живот продължи повече от допустимото, организмът ни става много благоприятно място за развитието на някои доста неприятни и сериозни заболявания. Рак, Алцхаймер, диабет от всякакъв тип, както и всички видове артрити.

За да нямаме тежък, челен сблъсък с тези неприятности, който понякога може да бъде и фатален, е добре да следваме някакъв елементарен хранителен режим (забележете, че не споменаваме думата „диета“). Това следване ще ни помогне да си набавяме всички необходими видове хранителни вещества, които от своя страна ще направят тялото ни доста по-готово за ударите.

Под удари нямаме предвид физически такива, а по-скоро ударите, които животът може да ни причини заради това, че сами не сме се пазили. Както преди малко споменахме (държим да върнем вниманието ви към това), никъде в настоящото четиво не говорим за диети.

Става въпрос за добрия стар хранителен режим, който в никакъв случай не включва тежки лишения от някои групи вещества, чиято липса може да ни доведе до неприятно, а дори и болезнено състояние.

С какво ще ни помогне приемът на калций

Калцият е може би едно от най-разпространените вещества сред тялото ви. Най-голям процент (99%) от веществото се съдържат в зъбите и костите ви, което може би не ви изненадва като факт.

Калцият е и онова вещество, което се използва най-много в реклами, различни кампании за насърчаване на хората да водят по-здравословен начин на живот и други такива инициативи. Помните ли как преди години по всяка телевизионна програма вървеше рекламата за зърнената закуска, от която само една порция съдържала нужния дневен калций за едно дете.

Естествено, дали това е истина или не е не може да се каже с абсолютна сигурност, но едно е ясно – захарта във въпросната закуска превъзхождаше калция по грамаж. Кое, обаче е най-лошото в цялата картинка?

Човешкото тяло не е програмирано да произвежда калций само. Това означава, че тук идва моментът, в който ние като негови водачи, трябва да му помогнем да си набави необходимите количества от веществото (според експерти това количество е между (1000-1300 мг. дневно).

Логично е след като 99% от калцият в организма ви се намира в зъби и кости той да е необходим най-много за тях. Веществото, заедно с фосфора участват в съединение, наречено калциев фосфат.

Това съединение от своя страна е основен участник в минералния комплекс, носещ името хидроксиапатит, който пък е съставката, която дава структурата и състава на човешките кости. След като вече знаете това, може би си давате сметка какво ще стане ако забраним калция на тялото си.

Освен, че костите ви ще станат доста по-податливи на счупвания и спуквания, вие трудно ще се възстановявате след тежки силови тренировки, защото ставите ви ще изпитват непосилни болки. Именно заради това ако сте активно трениращ не забравяйте чашата мляко някъде през деня си.

Workout.bg – защо да изберете нас

Изборът на търговец винаги е било предизвикателство дори и за онези потребители, които са инвестирали часове в това да проучват пазара. Няма спор, че хората, които четат преди да купуват, правят по-съзнателен избор.

Информираният избор, обаче е онова нещо, което отделя качествените и надеждни търговци от ненадеждните такива. Защо?

Белегът, по който можете да разберете дали един търговец наистина има интерес от това да се погрижи за вас, е моментът, в който той сам ви дава адекватна информация за нещата, които продава. Естествено, информацията е добре да бъде достатъчно обективна, напълно безпристрастна и продуктът, за който се говори, да бъде детайлно разгледан.

Е, ако това са основните характеристики, то ние от Workout.bg явно се справяме достатъчно добре. Винаги, откакто сме скочили в българския пазар за хранителни добавки и спортни аксесоари, сме се стремели да даваме на клиента правото да хареса или да не хареса даден продукт, който предлагаме.

Това е в основата на изграждането на достатъчно здраво доверие между търговец и потребител. Ако отношенията на базово ниво са ясни и подредени, то това автоматично означава, че спокойствието ще е напълно гарантирано и пазаруването ще бъде спокойно.

Ако трябва да сме напълно точни, останалите участници на пазара за хранителни добавки не могат или не искат да предложат достатъчно добри здравословни алтернативи на обикновената хранителна добавка. Ние ви показваме и секцията ни с продукти, които са първи приятели на вегани и вегетарианци.

Напълно наясно сме, че тези хора с в пъти по-взискателни към храната, която приемат, така че сме подбрали достатъчно добри продукти, които да ги накарат да се върнат при нас след първото пазаруване. Обичаме моментите, когато след направена поръчка и пристигнали продукти клиентите ни връщат обратна връзка с лесно отчетливо задоволство.

Те обичат магазина ни заради именно тази сигурност, която им даваме, когато пазаруват. Отворят ли интернет страницата ни, знаят, че ще намерят най-доброто като качество на най-изгодното като цена.

Калцият е добре известен с ролята си в изграждането на здрави кости и зъби. Освен това той има важна роля за съсирването на кръвта, проводимостта на нервите и свиването на мускулите.

Нуждите на всеки човек са различни в зависимост от възрастта му и дали сте бременна или кърмите. Милиграмите, които трябва да приемате са записани на опаковките на добавките, които съдържат калции. Най-добрият вариант е ако можете да си осигурите калции от хранителни източници, но ако се налага допълнителен прием на добавки, го приемайте само в препоръчителните дози.

Много богати на калций са млечните продукти, соевите продукти, бобовите растения и пълнозърнестите храни.

Калцият е изключително важен за здравето и според повечето проучвания, много хора не получават достатъчно. Симптомите на лек дефицит включват мускулни крампи, изтръпване на пръстите, чупливи нокти, липса на апетит. При по-голям недостиг може да имате проблеми със съсирването на кръвта, фрактури на костите, остеопороза и кариеси.

Дефицитът на калции се получава ако дълго време не сте приемали достатъчно калции. Хората, които имат алергии към млечни продукти обикновено не приемат достатъчно калции. Често пъти недостиг може да се получи ако приемате лекарства, които пречат на абсорбирането на хранителни вещества.

4.45 / 227