Yandex
МЕНЮ
Кошница

L аргинин

27.96 лв. 34.95 лв.
Купи
22.36 лв. 27.95 лв.
Купи
21.16 лв. 26.45 лв.
Купи
20.76 лв. 25.95 лв.
Купи
Endugen
Endugen
-20 %
20.00 лв. 25.00 лв.
Купи
3.20 лв. 4.00 лв.
Купи
52.00 лв. 65.00 лв.
Купи
21.95 лв.
Купи
79.00 лв.
Купи
2.92 лв. 3.65 лв.
Купи
32.00 лв.
Купи
2.40 лв. 3.00 лв.
Купи
20.72 лв. 25.90 лв.
Купи
34.49 лв.
Купи
3.18 лв.
Купи
69.00 лв.
Купи
60.00 лв.
Купи
44.95 лв.
Купи
28.80 лв. 36.00 лв.
Купи
Показва 1 до 24 от 24 (1 страници)

Аргининът е следващият отличник в класа „аминокиселини“, който има доста какво да допринесе за повдигането на нивото на твоите тренировки. Той е пряко включен в синтеза на протеин и е директно свързван с освобождаването на азотен оксид в тялото.

Ако си виждал здрави фитнесджии в залата, които изпълняват завидни мускулни помпи, нека ти разкрием една тайна – най-вероятно именно L arginin е в основата на техния суплементен успех, подкрепящ тази видна мощ. А в Workout.bg може да откриеш най-добрия Л аргинин, според твоите нужди и набелязаните фитнес цели… С допълнителна екстра – изключително достъпна цена.

Действие на Л аргинин – какъв е потенциалът на аминокиселината

Л аргининът е компонент, който помага на тялото да изгражда протеин. Освен това способства за увеличаване на производството на азотен оксид – това е молекулата, която отпуска и разширява кръвоносните съдове и по този начин насърчава отличния кръвоток към мускулите. Повечето кръв, достигаща до мускулите, благодарение на подобрената циркулация има потенциала да увеличи издръжливостта и да максимизира мускулното напомпване по време на силово блъскане в залата.

Това въздействие осигурява и по-добра доставка на кислород и ценни хранителни вещества към мускулите и от там да повлияе продължителността на натоварването. Как? Просто ще имате повече сила да продължите да действате умело, издържайки на по-дълги и по-интензивни тренировъчни сесии.

А л аргинин ползите не се заключават само до тук. Както вече беше споменато, съставката е ключова за синтезирането на протеини в организма. Протеиновият синтез е критичен за възстановяването на мускулите и техния растеж. Затова често компонентът се среща в добавки за възстановяване и изграждане на чиста мускулна маса.

В допълнителен плюс към тези страхотни фитнес ползи, аргининът повлиява благоприятно и имунната функция.

Друго предимство е, че при приема на Л аргинин странични ефекти се забелязват много рядко. При някои организми употребата може да доведе до стомашен дискомфорт, болки в корема, подуване или диария. Имайте предвид, че той има лекарствени взаимодействия с медикаменти, които понижават кръвното налягане.

Аминокиселината не е ограничена от пола на консумиращия. Това, което обикновено се различава е дозировката на компонента. Добавките с Л аргинин за мъже предлагат ускорен тласък на кръвната циркулация, подкрепа на мускулния растеж и подобряване на производителността в залата. Добавките с Л аргинин за жени също могат да повлияят за ускоряване на кръвотока и повишаване на либидото.

Кога се приема Л аргинин

За най-добри резултати, специалистите препоръчват прием преди тренировка, около половин час преди да започнете със засилената физическа активност.

В Workout.bg се предлагат различни форми на L-аргинин, включително AAKG или аргинин алфа-кетоглутарат, който е известен със страхотните си ползи за бодибилдинг тренировки, целящи мощно напомпване на мускулите чрез изпълването им с повече кръв и сила и акцентиране производството на протеин в тях.

Аргининът участва в редица функции на тялото. Той подпомага заздравяването на рани, поддържа имунната и хормоналната функция и подпомага работата на бъбреците. Хранителните добавки с аргинин са много полезни за сърцето, тъй като помагат на кръвоносните съдове да се отпуснат и подобряват циркулацията на кръвта.

Нашето тяло произвежда аргинин и в допълнение към това си го набавяме чрез храна. Дефицитите са редки, но въпреки това има моменти, когато се налага допълнителен прием. Недостиг се получава по време на стрес и бърз растеж, когато организмът не успява да произведе необходимите количества.

L-аргининът се превръща в организма в химикал, наречен азотен оксид. Азотният оксид кара кръвоносните съдове да се отварят по-широко и това подобрява притока на кръв. L-аргининът също стимулира отделянето на хормона на растежа, инсулина и други вещества в тялото.

Изследванията направени с аргинин показват, че възможните странични ефекти са подуване и болки в корема, диария, ниско кръвно налягане, алергии и възпаления на дихателните пътища. Аргининът може да взаимодейства с определени лекарства, затова се консултирайте с лекар, преди да започнете добавки с аргинин.

Най-добрите естествени източници са храните с високо съдържание на протеини като червеното месо, пилешкото и пуешкото, млечните продукти, фъстъците, лещата и соята.

4.45 / 199