МЕНЮ
Кошница

Цистеин

3.65 лв.
Купи
47.00 лв.
Купи
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)

Динамиката в нашето ежедневие ни кара да се „подхлъзнем“ към методи за намаляване на стреса, които от своя страна водят до много сериозни проблеми с черния дроб и други важни органи. Тези проблеми могат да ни направят доста уязвими за болести, които да допринесат дори и за приближаване към фатален изход от всичко.

Ето защо не е никак лоша идея да се заемем сериозно с диагностицирането на тези проблеми, за да можем съвсем адекватно да се справим с тях и това по никакъв начин да не ни причини излишни главоболия в бъдеще. За да нямате проблеми в бъдеще заради липсата на цистеин в организма, просто се отдайте на четенето на това четиво.

То ще ви помогне с изготвянето на една идея по-правилен хранителен режим, който да ви изправи на крака и да ви направи изключително податливи на благоприятни промени в тялото. Ето защо е добре да се замисляте повече над своя начин на живот – колко пиете, колко пушите и какво приемате под формата на хранителни вещества.

Приемът на разнообразни хранителни вещества ще ви направи изключително сериозен враг на всяка болест, която е на път да ви сполети. Ние знаем какво да ви препоръчваме, така че по никакъв начин да не се окажете жертва на някакви спонтанни проблеми, породени от фактори, чийто произход не познавате.

Защо да засилим приема на цистеин

Когато водим динамичен начин на живот, ние бързо осъзнаваме колко малко време имаме, в което наистина да можем да проверим какъв хранителен режим можем или не можем да спазваме. Важно е единствено да имаме сериозен източник на енергия (най-често въглехидрати) и останалото сякаш няма значение.

Ние си имаме нужди – организмът ни дава да правим неща, които не бихме могли ако нямаме достатъчен прилив на енергия, която идва именно от въглехидратите. Сложните от тях, обаче се приемат и обработват трудно от организма и това може да се окаже пагубно за запазване на нашата форма.

След много кратко време можем съвсем спокойно да се окажем с няколко килограма по-едри, а това в крайна сметка ще означава – тотална липса на представителност и увереност. Ето защо не е лошо да приемаме храни, които са едновременно чисти (ниско съдържание на мазнини и сложни въглехидрати), а заедно с това ни доставят нужните вещества, включително и цистеин.

Той се съдържа най-много в храни като свинско и пилешки месо, кафяв ориз, сол, кокоши яйца и т.н. Ето, забелязвате, че от всичко, което се каза дотук, акцент се слага върху чистотата на храната.

Разбира се, ако нямате време да приемате само и единствено готвена и питателна храна, вие можете да приемате цистеин и под формата на хранителна добавка. Ще я намерите в Workout.bg на изключително достъпна цена!

Workout.bg – къде да намерим истинското качество

Във всяка една наша категория вие ще успеете да намерите само онова, което ви интересува най-много! Ние ви очакваме с нашите стриктно селектирани продукти, които да влязат в помощ на всеки.

Единственото, което ви е необходимо, е да се доверите на нашите истински намерения – а именно, да пазим вашето здраве непокътнато и все така крепко. Доверете ни се, защото ние знаем какво правим!

Цистеинът е аминокиселина, която тялото ни може да произвежда от серин и метионин. Той има много ползи за здравето и се използва за лечение на редица болести като ангина, сърдечно-съдови заболявания, възпаления, грип и бронхит.

Изследвания показват, че цистеинът помага при лечението на диабет, като понижава кръвната захар, намалява инсулиновата резистентност и предотвратява увреждане на кръвоносните съдове. Тъй като добавките могат да взаимодействат с лекарства, ако имате диабет задължително се консултирайте първо с лекар.

Рядко се наблюдават странични ефекти. Приемът на добавки с цистеин може да доведе до различни кожни проблеми, гадене, умора и повръщане. Ако получите нежелани реакции трябва да спрете приема на добавките и да се консултирате с лекар.

Цистеинът е градивен елемент на протеини, като кератин. Затова е от съществено значение, за здравето на косата и кожата. Добавките с цистеин са много полезни за защита на косата и корените от оксидативен стрес. Те подпомагат растежа на косата при хора, които имат здравословни проблеми и не усвояват добре цистеинът.

Цистеинът се съдържа в храни, които имат високо съдържание на протеини като млечните продукти, яйцата, бобовите растения, слънчогледовите семки и месото.

4.48 / 295