МЕНЮ
Кошница

Куркумин

Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)

С този текст нямаме за цел да пресолим манджата на развитието си в тренировъчен аспект – напротив. Днес, с това четиво ние единствено ще надградим своите знания по отношение на правилното хранене и по-конкретно – овкусяването на храната.

То се прави с цел подобряване на вкуса и с цел обогатяване. Тази подправка, която ще ви представим днес, е създадена, за да може да направи и двете.

Тя ще промени представите ви за това, че подправките и билките нямат хранителни качества и други ползи за здравето. Задачите им далеч не се изчерпват само и единствено с това да бъдат подобрители, стабилизатори и т.н.

Днес ще видим как науката се е вселила в едно вещество, което наистина може да ви изненада, дори шокира с многобройните си положителни качества. Става въпрос за куркумата и по-скоро за активното свойство в нея – куркумин.

Защо да увеличим приема на куркумин

Лечебните ползи, които идват от куркумата са цял куп с брой, равен на неизброимото. Всъщност, активното свойство в подправката – куркумин, е онова, което изиграва сериозна роля в прочуването на продукта.

Куркумата е нещо, което притежава противовъзпалителни, антиоксидантни, противоракови, детоксикиращи и диуретични свойства. Това я прави интересна и за науката, което пък от своя страна я превръща в супер храна.

Всъщност, куркуминът е първото съвсем изолирано вещество от цялата подправка и тогава става ясно, че той е нещото, което причинява жълтия цвят на подправката. Това си е жива революция за веществото и така получава приза за основна активна съставка в куркумата.

Много експерти препоръчват куркума да бъде сериозно консумирана при откриване на ракови заболявания. Цялата терапия за преборване на болестта може да протече много по-лесно ако просто леко подправяме ястията си с нея.

 

Workout.bg – от здраве до мускули, тук е мястото за вас

Да си най-добрият в дадена сфера изисква денонощни усилия и концентрация върху едно единствено нещо – твоят собствен успех. Няма начин в нито една ситуация ти да пожелаеш да се откажеш, нямаш право дори да си го помисляш – защо?

Нито един магазин или личност, които твърдят за себе си, че са най-добрите в дадено нещо, нямат правото да предадат онези, които по някакъв начин са им дали своето доверие в даден момент. Не е особено приятно да си последна надежда на някого и този един фактор просто да изчезне без да се замисля.

Ние, разбира се, никога не сме си отивали просто така от някой, който разчита на нас – това е най-непрофесионалното нещо, което можем да направим спрямо който и да е от нашите потребители. Всъщност, причината да сме тук, на този етап в нашата история, с всички успехи зад гърба си, ни накара да се замислим.

Стигнахме до заключението, че нямаме нищо против да се развиваме заедно с вас – това бе и замисълът още от времената, когато прохождахме в продажбата на спортни аксесоари, хранителни добавки и други. Винаги сме искали една голяма общност, с която взаимно да се подкрепяме и да вървим само и единствено напред.

Знаем, че днес ви говорихме за една подправка, която освен да подобри вкусово ястието ви, ще го направи и много по-полезно. Повече, отколкото очаквате.

За да сте напълно сигурни, че знаем какво правим, ние ще апелираме да посетите нашия онлайн магазин, в който ще намерите и всичко останало, с което да подсилите организма си по време на тренировъчни периоди в живота си.

Останалото, което можем да ви кажем, е, че ви очакваме в нашето семейство, за да подобрите както физическото си състояние, така и да надградите сериозни знания относно тренировките си като цяло.

За нас е от изключителна важност хората, които тренират, да знаят за какво им служи всяко едно упражнение, всяко едно шишенце, което си купуват, пълно с каквато и да е хранителна добавка.

Заповядайте, ние ви очакваме!

Куркуминът е пигмент, който се извлича от куркумата. Той има противовъзпалителни свойства и способността да увеличава количество антиоксиданти, които тялото произвежда.

Куркуминът има няколко различни ползи за здравето. Той намалява симптомите на депресия и тревожност, болките при артрит, намалява кръвното налягане и нивата на холестерола. Той има антибактериално и противогъбично действие.

И двата вида добавки имат своите ползи за здравето и не би могло да се каже, кои са по-добрият избор. И двете се приемат добре от организма и ще ви бъдат от полза за лечение на възпаления, бактериални инфекции и храносмилателни проблеми.

Добавките с куркумин за безопасни, но ако се приемат в дози, които не превишават препоръчителните. Високите дози могат да причинят проблеми със стомаха, бъбреците и да понижат нивата на кръвната захар.

Има изследвания, които сочат, че приемът на куркума помага за намаляване на холестерола при хора с наднормено тегло. Куркумата рядко причинява странични ефекти, но ако приемате лекарства за понижаване на холестерола, се консултирайте с лекар, за да не взаимодействат.

4.50 / 272