МЕНЮ
Количка

Витамини и Минерали

Производител: Bioherba
Бенфотиаминът представлява синтетично производно на Витамин В1 (още известен като Тиамин). Научно доказано е, че Бенфотиаминът се абсорбира много по-добре от тялото, посредством храносмилателния процес. Ензимите в червата модифицират съставката, която след това се разгражда до Тиамин от черния дроб ..
24.00 лв.
без ДДС:24.00 лв.
Производител: Holland And Barrett
Биотин е другото наименование на витамин В7. Името на витамина се свързва със същественото му значение за поддържане на голяма част от функциите в организма, тъй като произтича от „biotos”, което на гръцки означава подхранващ, даващ живот. Една от ключовите роли на биотина в човешкия организъм е за..
9.45 лв.
без ДДС:9.45 лв.
Производител: FA Nutrition
Витамин B7 или Биотин е витамин от групата B, чиято основна роля е да помогне на организма за разграждането на храната до полезна енергия. Наименованието на коензима идва от гръцката дума “biotos”, която означава „даващ живот“ или „подхранващ“. Биотинът е есенциален витамин и тялото ни се нуждае от..
8.45 лв.
без ДДС:8.45 лв.
Производител: Holland And Barrett
Brewers Yeast (бирена мая) се извлича от едноклетъчна гъба, наречена Saccharomyces cerevisiae и се използва за приготвяне на бира. От години тази гъба се отглежда с цел извличането на веществото и включването му в хранителни добавки с полезно действие за човешкия организъм. Бирената мая има богато ..
23.45 лв.
без ДДС:23.45 лв.
Производител: Holland And Barrett
Интересувате ли се от поддържане на здраво тяло? Желаете ли грижата за най-добрата Ви спортна форма да представлява и грижа за цялостното Ви добро здравословно състояние? Има продукти с естествени съставки, които се насочват право в тези цели – помагат за едновременно поддържане на активен спортен д..
21.45 лв.
без ДДС:21.45 лв.
Производител: Holland And Barrett
Калцият е петият най-разпространен химичен елемент в човешкото тяло, а извън него е най-разпространеният минерал. Той е може би един от най-подценяваните биологични компоненти в нашия организъм, тъй като важността му далеч не се изчерпва с функцията му да изгражда здрави кости и зъби. Снабдяването ..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Производител: Holland And Barrett
Витамини от крупа Б? Добре, звучи като нещо здравословно, нали? Тук говорим а такъв вид хранителна добавка, която отговаря за крепкото състояние на мозък, гръбначен мозък и нервна система. Нашата работа е да ви осигурим всички необходими съставки, които да ви поддържат здрави, независимо от това, к..
25.95 лв.
без ДДС:25.95 лв.
Производител: FA Nutrition
Храните ли се достатъчно редовно и разнообразно? Възможно ли е в забързаното ни ежедневие да намерим лесен начин за набавяне на всички необходими хранителни вещества, без да се налага да прекарваме часове в кухнята (а преди това и в хранителния магазин)? Ние от Workout.bg сме добре запознати със ст..
34.95 лв.
без ДДС:34.95 лв.
Производител: Holland And Barrett
Един от най-подценяваните, но същевременно жизненоважен витамин, е витамин D. За тялото той носи безкраен набор от ползи като някои от тях са описвани още от древността, когато хората са имали подобни проблеми, каквито изпитват някои сред нас и до днес. Защо, обаче с годините сме си позволили да не..
24.45 лв.
без ДДС:24.45 лв.
Производител: Bioherba
Folic Acid (Фолиева Киселина) е форма на витамин B9. Приема се при дефицит и да предотврати усложнения при бременност. Витамин B9 се съдържа и в много от храните, които консумираме в днешно време, една от които е именно продуктът Bioherba Folic Acid 400 mcg. За кого е предназначен продуктът Фолиев..
8.40 лв.
без ДДС:8.40 лв.
Производител: Holland And Barrett
Въпреки това, че е една от най-известните съставки, срещаана почти навсякъде, малко хора познават фолиевата киселина като отделно вещество. Тя е позната като витамин B9, който може да бъде приет и чрез храната, но и под формата на хранителна добавка. Това, което е необходимо да направите, за да се ..
5.95 лв.
без ДДС:5.95 лв.
Производител: Holland And Barrett
Скоро планирате семейството ви да се увеличи с още поне един член? Преди беремнността не сте пропускали тренировка, хранили сте се здравословно, но изведнъж ви е сполетял страхът, че всичко това може да спре? Не се страхувайте, защото всичко зависи от вас... и от хранителната добавка, която ще ви п..
6.45 лв.
без ДДС:6.45 лв.
Производител: Cvetita Herbal
Витамин C е сред най-познатите средства за естествено подпомагане на имунитета. Едва ли има много хора, които при настинка или грип не се насочват към долапа, за да извадят от там витамин С под някаква форма. Освен мощно имуностимулиращо действие обаче, L-аскорбатът или още аскорбиновата киселина им..
20.00 лв.
без ДДС:20.00 лв.
Производител: FA Nutrition
Магнезият е минерал, който е част от състава на повечето клетки в човешкия организъм и има съществено значение за жизнените му функции. Той е активен участник в процеса на синтезиране на аденозин трифосфат, който е основна единица енергия за клетките. Този минерал взема участие в над 300 ензимни ре..
12.95 лв.
без ДДС:12.95 лв.
Производител: Bioherba
Чували ли сте за Витамин К2? Най-вероятно не. Не особено популярният витамин обаче има съществено значение за процесите в човешкия организъм, затова е важно да знаем какви са неговите функции и при какви медицински състояния се препоръчва приемът му. Витамин К има ключовата роля на основен хранител..
12.00 лв.
без ДДС:12.00 лв.
Производител: Holland And Barrett
Ниацинът е водоразтворим витамин от групата B (витамин B3), който играе ключова роля за активиране на процесите, благодарение на които ензимите преобразуват храната в енергия. Той подпомага функцията на над двеста ензима в тялото, което го прави от съществено значение за поддържане на метаболитните ..
18.95 лв.
без ДДС:18.95 лв.
Производител: DY Nutrition (Dorian Yates Nutrition)
В 100гр сок от лимон се съдържат около 53 мг витамин С. Защо ние в Workout.bg смятаме, че това е крайно недостатъчно за снабдяване на тялото с така необходимия витамин, който има мощно укрепващо действие за съпротивителните сили на организма? Витамин С или още аскорбинова киселина/L-аскорбат е есен..
19.95 лв.
без ДДС:19.95 лв.
Производител: Cvetita Herbal
Яденето на лимони не е най-сигурният източник на така необходимия за множество процеси в човешкия организъм витамин С. А защо въобще е нужно да си го набавяме? Той не е от нутриентите, които нашето тяло може да произведе самостоятелно и тъй като организмът ни не е способен сам да го синтезира, трябв..
19.00 лв.
без ДДС:19.00 лв.
Производител: Bioherba
Витамин В12 е един от осемте витамини от група В, които имат съществено значение за здравето и нормалното функциониране на човешкия организъм, тъй като участват в множество от процесите, които протичат в него и поддържат жизнените му функции. За разлика от други витамини, като например витамин D и ..
12.00 лв.
без ДДС:12.00 лв.
Производител: Holland And Barrett
Витамините от група B играят важна роля за поддържане на определени жизнени процеси, протичащи в човешкия организъм. Тяхното действие е свързано с поддържане на клетъчните метаболитни процеси и подпомагане на ензимните функции за усвояване на хранителните вещества. Всеки един от тези витамини играе ..
13.45 лв.
без ДДС:13.45 лв.
Производител: Holland And Barrett
Витамините от група B имат жизненоважни свойства, които подкрепят поддържането на жизнената активност на човешкото тяло. Витамин B12 заема важно място сред тях, тъй като отговаря за поддръжката на функции на организма, които са ни ежедневно необходими. Балансираната и богата диета снабдява тялото н..
9.45 лв.
без ДДС:9.45 лв.
Vitamin B12 Cyanocobalamin 1000 mcg / Timed Release
Ново
Производител: Holland And Barrett
Възможно ли е недостатъчният прием на един конкретен витамин да предизвика екстремна умора и отпадналост, загуба на физическата сила и издръжливост, влошаване на настроението, нездравословно понижаване на апетита и дори анемия? За съжаление, когато не практикуваме балансиран хранителен режим и лишав..
18.00 лв.
без ДДС:18.00 лв.
Vitamin B12 Cyanocobalamin 500 mcg
Ново
Производител: Holland And Barrett
Витамин B12 се съдържа в по-наситени количества в млякото и различните млечни продукти, яйцата и различните видове меса. Този жизненоважен незаменим витамин от група B може да бъде открит и в различни зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни, но в недостатъчни количества за поддържането на оптимален..
13.00 лв.
без ДДС:13.00 лв.
Vitamin B6 / Pyridoxine 50 mg
Ново
Производител: Holland And Barrett
Витамините от група B играят жизненоважна роля за поддържане на нормалното ни здраве. Те имат пряко влияние върху енергийните нива в човешкия организъм, поддържане мозъчните му функции и протичането на клетъчния метаболизъм. Пиридоксинът е форма на витамин B6, който има съществено значение за прера..
11.00 лв.
без ДДС:11.00 лв.
Показва 1 до 24 от 28 (2 страници)

Все повече хора по света страдат от липса на витамини и минерали в своя организъм. Всеки знае, че те са изключително полезни за поддържане на добро общо здраве, но много малко хора са наистина наясно с какво подобни хранителни добавки допринасят за нашето състояние.

Как да ги ползваме, какво ни правят, има ли странични ефекти от редовния им и засилен прием, има ли разлика между витамин и минерал, кое за какво се използва и защо трябва да го приемаме? Какъв е произходът на витамините и минералите, кой ги произвежда и какво прави, за да съкрати периода на усвояване на тези вещества от страна на организма?

Отговорите на всички тези въпроси, които зададохме току-що, са изключително важни, за да може човек да си направи ясната сметка, че приемът на витамини и минерали е изключително важен за всеки един организъм. Естествено, преди да започнете да четете настоящия текст, бъдете напълно наясно, че най-добрият източник за набавяне на необходимите хранителни вещества, са натуралните храни, които човек приготвя сам и приема докато още са пресни.

С какво ще ми помогнат витамините и минералите

За да стане наистина ясно кое е витамин и кое е минерал, каква е разликата между тях и кой откъде наистина произлиза, най-добре е да разделим днешния преглед на две части, съответно на витамини и на минерали.

Няма значение човек дали е наистина е решен да достигне до високите спортни постижения, за които всеки човек тайничко си мечтае или иска просто да подобри физическото и психическото си състояние. Дали човек иска просто да приема витамини профилактично, или има точно определена цел/болест, която иска да прогони от себе си.

Винаги е добре да се приемат витамини и минерали от хранителни добавки, които да помагат на онези, приети от храната, а не да я заместват. Все пак, това нещо зависи от вас, а не от производителите на хранителни добавки – бъдете отговорни към здравето си и не правете излишни рискове с него само и единствено заради това, че най-вероятно ви е домързяло днес следобед да се наядете качествено.

Защо да изберем витамините и минералите

Първо, ще започнем с по-подробния преглед на витамините, за да разберем техните истински възможности и пълния потенциал. Витамините са напълно органични вещества, които са изключително необходими на тялото ни, за да може то да поддържа нормалната жизнена дейност на организма.

Да, под „жизнена дейност“ се има предвид всичко онова, което поддържа тялото ни живо – всеки процес, всяка прозявка, всяка крачка на тялото ни, всяка мисъл, която ни идва на ум. Тялото е една страшно сложна система, на която са ѝ нужни простички вещества, за да съществува нормално и адекватно да извършва своите задължения.

Витамините са изключително полезни за редица процеси, които са толкова основни, че реално почти никога не се замисляме върху тях. Растеж, обмяна на веществата, развитие на организма, функциониране на черния дроб, образуване на кръвни клетки и на обикновени телесни клетки.

Витамините са страшно необходими на тялото ни да усвоява всички други хранителни вещества, приети с храната. Т.е. от това твърдение излиза вярно и това, че тялото ни има също толкова голяма нужда от витамини, колкото има и от храната.

Някои експерти съветват хората да си набавят периодично липсващите витамини чрез хранителни добавки. Това ще спомогне за по-бързото развитие на организма и ще ни направи по-устойчиви на стареенето през годините.

Най-често, основният спад на витамини е свързван със спазването на тежки диети и сериозни ограничения в тялото ни. Не всеки витамин може да бъде синтезиран от тялото ни напълно самостоятелно – тогава отново са ни необходими хранителни добавки, които можете да си набавите тук, от Workout.bg.

Витамините се разделят на две основни групи – мастноразтворими и водоразтворими витамини. Двата вида, както почти всяко нещо в природата, комбинирано правят най-доброто, което можем да направим за себе си.

Разликата между мастноразтворими и водоразтворими е главно в това, че се свързват с различни вещества в организма – съответно първите се свързват с мазнините в стомаха, а вторите не се натрупват в организма, защото почти веднага биват изхвърлени от него. Много по-вероятно е човек да изпита недостиг на втория тип заради лесното изхвърляне и краткото време, което той прекарва в тялото на човека.

Минералите са много известни на хората още от зараждането на човечеството. Според някои открития, хората са познавали минералите още преди витамините. За разлика от витамините, минералите са неорганични съединения, които се делят на макроелементи.

Прилика с витамините е това, че и минералите нямат никаква калорийна стойност, което ги прави само полезни, без да носят никаква вреда на приемащия ги. Макроелементите се подреждат по важност предвид това колко голяма нужда има организмът от тях.

Ако в момента се замисляте кое е минерал, то това са вещества като калций, желязо, фосфор, хлор, калий, йод и т.н. Само се сетете, че постоянно сте чували колко са полезни и колко е безкраен списъкът с благоприятните влияния на тези елементи за вас.

Как да приемаме витамини и минерали

Важен въпрос е това, че витамините и минералите е добре да се приемат без да се прекалява с тях. Това не означава, че трябва да се съобразявате колко вода с лимон пиете на ден, но все пак не е добре да прекалявате с количеството витамини и минерали.

Най-малко, може да се получат различни странични ефекти ако системно прекалявате с препоръчителната горна граница. Най-добре е да се консултирате с лекар или фармацевт преди да правите някакви сериозни засилвания на приема на различни витамини и минерали.

Преди да закупите даден продукт, най-добре е да се информирате подробно за възможните странични ефекти дори при прием на препоръчителни дози.

Защо да пазаруваме от Workout.bg

Когато говорим за хранителни добавки, които ще навлязат в тялото ви и ще имат пряк достъп до най-важните ви органи, то възможно най-отговорната постъпка от ваша страна би била да купите суплементите от проверен и сигурен търговец. Все повече зачестяват проблемите с пазаруването в Интернет и заради това направете всичко необходимо, за да се информирате максимално подробно за всеки един продукт, който искате да закупите.

Многогодишния ни опит с хранителните добавки и останалите ни спортни стоки ни е превърнал в максимално знаещи и можещи що се отнася до това да познаваме продуктите, които продаваме.

Витамините и минералите изпълняват стотици роли в организма ни. Здравословното хранене е най-добрият начин да получите витамини и минерали. Често обаче тялото не може да ги произвежда самостоятелно в количествата, от които се нуждае, за да поддържа функциите си. Приемайки витамини и минерали, ние му помагаме да расте и да работи по начина, по който трябва и да не боледува.

Витамините и минералите са доста различни. Витамините изпълняват различни задачи- те ни помагат да се борим с инфекциите, да поддържаме нервите си здрави, да получаваме енергия от храната и други. Минералите са неорганични елементи, които също подпомагат процесите в тялото ни. От някои минерали имаме нужда в много малки количества, от други в по-големи.

Ако не сте сигурни какви витамини и минерали ви липсват и дали ви липсват, ви препоръчваме да се консултирате с вашия лекар. Той ще ви препоръча добавки, които отговарят на нуждите ви. Често хората приемат витамини, които всъщност не са им необходими, а те за съжаление могат да бъдат вредни ако не се приемат в правилните дози.

Ако сте на възраст над 50 години вероятно имате нужда от витамин D, витамин В12, калций, калий и магнезий. Всички те могат да бъдат добавени и чрез балансирано хранене, което включва риба, млечни продукти, зърнени храни, зеленчуци, бобови растения и сушени плодове.

Водоразтворимите витамини имат много задачи в организма, една от най-важните е помощта им за освобождаване на енергията, която се намира в храната, която приемаме. Други помагат да се поддържат тъканите здрави. Водоразтворими са В витамините и витамин С.

4.50 / 328