МЕНЮ
Кошница

Витамини и Минерали

37.00 лв.
Купи
8.95 лв.
Купи
29.00 лв.
Купи
46.00 лв.
Купи
24.35 лв.
Купи
99.95 лв.
Купи
80.00 лв.
Купи
57.00 лв.
Купи
Animal Pak
Animal Pak
НАЙ-ПРОДАВАН
95.00 лв.
Купи
105.00 лв.
Купи
68.49 лв.
Купи
24.00 лв.
Купи
8.40 лв.
Купи
10.80 лв.
Купи
10.95 лв.
Купи
12.00 лв.
Купи
9.00 лв.
Купи
Показва 1 до 24 от 167 (7 страници)

Все повече хора по света страдат от липса на витамини и минерали в своя организъм. Всеки знае, че те са изключително полезни за поддържане на добро общо здраве, но много малко хора са наистина наясно с какво подобни хранителни добавки допринасят за нашето състояние.

Как да ги ползваме, какво ни правят, има ли странични ефекти от редовния им и засилен прием, има ли разлика между витамин и минерал, кое за какво се използва и защо трябва да го приемаме? Какъв е произходът на витамините и минералите, кой ги произвежда и какво прави, за да съкрати периода на усвояване на тези вещества от страна на организма?

Отговорите на всички тези въпроси, които зададохме току-що, са изключително важни, за да може човек да си направи ясната сметка, че приемът на витамини и минерали е изключително важен за всеки един организъм. Естествено, преди да започнете да четете настоящия текст, бъдете напълно наясно, че най-добрият източник за набавяне на необходимите хранителни вещества, са натуралните храни, които човек приготвя сам и приема докато още са пресни.

С какво ще ми помогнат витамините и минералите

За да стане наистина ясно кое е витамин и кое е минерал, каква е разликата между тях и кой откъде наистина произлиза, най-добре е да разделим днешния преглед на две части, съответно на витамини и на минерали.

Няма значение човек дали е наистина е решен да достигне до високите спортни постижения, за които всеки човек тайничко си мечтае или иска просто да подобри физическото и психическото си състояние. Дали човек иска просто да приема витамини профилактично, или има точно определена цел/болест, която иска да прогони от себе си.

Винаги е добре да се приемат витамини и минерали от хранителни добавки, които да помагат на онези, приети от храната, а не да я заместват. Все пак, това нещо зависи от вас, а не от производителите на хранителни добавки – бъдете отговорни към здравето си и не правете излишни рискове с него само и единствено заради това, че най-вероятно ви е домързяло днес следобед да се наядете качествено.

Защо да изберем витамините и минералите

Първо, ще започнем с по-подробния преглед на витамините, за да разберем техните истински възможности и пълния потенциал. Витамините са напълно органични вещества, които са изключително необходими на тялото ни, за да може то да поддържа нормалната жизнена дейност на организма.

Да, под „жизнена дейност“ се има предвид всичко онова, което поддържа тялото ни живо – всеки процес, всяка прозявка, всяка крачка на тялото ни, всяка мисъл, която ни идва на ум. Тялото е една страшно сложна система, на която са ѝ нужни простички вещества, за да съществува нормално и адекватно да извършва своите задължения.

Витамините са изключително полезни за редица процеси, които са толкова основни, че реално почти никога не се замисляме върху тях. Растеж, обмяна на веществата, развитие на организма, функциониране на черния дроб, образуване на кръвни клетки и на обикновени телесни клетки.

Витамините са страшно необходими на тялото ни да усвоява всички други хранителни вещества, приети с храната. Т.е. от това твърдение излиза вярно и това, че тялото ни има също толкова голяма нужда от витамини, колкото има и от храната.

Някои експерти съветват хората да си набавят периодично липсващите витамини чрез хранителни добавки. Това ще спомогне за по-бързото развитие на организма и ще ни направи по-устойчиви на стареенето през годините.

Най-често, основният спад на витамини е свързван със спазването на тежки диети и сериозни ограничения в тялото ни. Не всеки витамин може да бъде синтезиран от тялото ни напълно самостоятелно – тогава отново са ни необходими хранителни добавки, които можете да си набавите тук, от Workout.bg.

Витамините се разделят на две основни групи – мастноразтворими и водоразтворими витамини. Двата вида, както почти всяко нещо в природата, комбинирано правят най-доброто, което можем да направим за себе си.

Разликата между мастноразтворими и водоразтворими е главно в това, че се свързват с различни вещества в организма – съответно първите се свързват с мазнините в стомаха, а вторите не се натрупват в организма, защото почти веднага биват изхвърлени от него. Много по-вероятно е човек да изпита недостиг на втория тип заради лесното изхвърляне и краткото време, което той прекарва в тялото на човека.

Минералите са много известни на хората още от зараждането на човечеството. Според някои открития, хората са познавали минералите още преди витамините. За разлика от витамините, минералите са неорганични съединения, които се делят на макроелементи.

Прилика с витамините е това, че и минералите нямат никаква калорийна стойност, което ги прави само полезни, без да носят никаква вреда на приемащия ги. Макроелементите се подреждат по важност предвид това колко голяма нужда има организмът от тях.

Ако в момента се замисляте кое е минерал, то това са вещества като калций, желязо, фосфор, хлор, калий, йод и т.н. Само се сетете, че постоянно сте чували колко са полезни и колко е безкраен списъкът с благоприятните влияния на тези елементи за вас.

Как да приемаме витамини и минерали

Важен въпрос е това, че витамините и минералите е добре да се приемат без да се прекалява с тях. Това не означава, че трябва да се съобразявате колко вода с лимон пиете на ден, но все пак не е добре да прекалявате с количеството витамини и минерали.

Най-малко, може да се получат различни странични ефекти ако системно прекалявате с препоръчителната горна граница. Най-добре е да се консултирате с лекар или фармацевт преди да правите някакви сериозни засилвания на приема на различни витамини и минерали.

Преди да закупите даден продукт, най-добре е да се информирате подробно за възможните странични ефекти дори при прием на препоръчителни дози.

Защо да пазаруваме от Workout.bg

Когато говорим за хранителни добавки, които ще навлязат в тялото ви и ще имат пряк достъп до най-важните ви органи, то възможно най-отговорната постъпка от ваша страна би била да купите суплементите от проверен и сигурен търговец. Все повече зачестяват проблемите с пазаруването в Интернет и заради това направете всичко необходимо, за да се информирате максимално подробно за всеки един продукт, който искате да закупите.

Многогодишния ни опит с хранителните добавки и останалите ни спортни стоки ни е превърнал в максимално знаещи и можещи що се отнася до това да познаваме продуктите, които продаваме.

Витамините и минералите изпълняват стотици роли в организма ни. Здравословното хранене е най-добрият начин да получите витамини и минерали. Често обаче тялото не може да ги произвежда самостоятелно в количествата, от които се нуждае, за да поддържа функциите си. Приемайки витамини и минерали, ние му помагаме да расте и да работи по начина, по който трябва и да не боледува.

Витамините и минералите са доста различни. Витамините изпълняват различни задачи- те ни помагат да се борим с инфекциите, да поддържаме нервите си здрави, да получаваме енергия от храната и други. Минералите са неорганични елементи, които също подпомагат процесите в тялото ни. От някои минерали имаме нужда в много малки количества, от други в по-големи.

Ако не сте сигурни какви витамини и минерали ви липсват и дали ви липсват, ви препоръчваме да се консултирате с вашия лекар. Той ще ви препоръча добавки, които отговарят на нуждите ви. Често хората приемат витамини, които всъщност не са им необходими, а те за съжаление могат да бъдат вредни ако не се приемат в правилните дози.

Ако сте на възраст над 50 години вероятно имате нужда от витамин D, витамин В12, калций, калий и магнезий. Всички те могат да бъдат добавени и чрез балансирано хранене, което включва риба, млечни продукти, зърнени храни, зеленчуци, бобови растения и сушени плодове.

Водоразтворимите витамини имат много задачи в организма, една от най-важните е помощта им за освобождаване на енергията, която се намира в храната, която приемаме. Други помагат да се поддържат тъканите здрави. Водоразтворими са В витамините и витамин С.

4.50 / 328