МЕНЮ
Кошница

Витамини и Минерали

37.00 лв.
Купи
8.95 лв.
Купи
22.99 лв.
Купи
29.49 лв.
Купи
29.00 лв.
Купи
46.00 лв.
Купи
28.42 лв.
Купи
99.95 лв.
Купи
80.00 лв.
Купи
120.00 лв.
Купи
17.99 лв.
Купи
68.49 лв.
Купи
8.40 лв.
Купи
11.95 лв.
Купи
8.45 лв.
Купи
Показва 1 до 24 от 232 (10 страници)

Витамините и минералите са незаменими помощници за здравето. Те подпомагат постигането на балансирано здравословно състояние и също така имат важна роля в изграждането на мускулна маса. Поради тази причина хранителните добавки със съдържание на витамини и минерали са задължително допълнение към хранителния режим на активно спортуващите.

Въпреки това е важно да стане ясно, че техният прием трябва да е съобразен с индивидуалните нужди на всеки човек. Пиенето на витамини просто така без да се взема предвид тяхното предназначение няма да доведе до желаният ефект от тези полезни помощници за здравето.

Разбира се, че най-добрият начин за набавяне на витамини и минерали винаги ще си бъдат пресните хранителни продукти, които съдържат определено количество витамини и минерали. Истината е, че приетите, чрез храната вещества понякога не могат да се усвоят на 100% от организма.

Приемът на витамини и минерали чрез хранително добавки осигурява по-висок процент на усвояване на тези полезни вещества и снабдява организма с нужното количество.

В нашето богато портфолио от суплементи, които подпомагат резултатите в залата и здравето, сме подбрали витамини и минерали под формата на качествени хранителни добавки представени от световно известни производители в бранша.

Значение на витамините и минералите за поддържане на спортна форма

Всички атлети и активно спортуващи трябва да знаят, че витамините и минералите имат много ключова роля за поддържането на спортна форма и оптимално физическо здраве.

Тези вещества взимат участие в много биохимични процеси в организма и действат в посока подобряване на физическата издръжливост, по-бързото възстановяване след тренировка и общото здравословно състояние.

И двете групи вещества подпомагат различни процеси в тялото, а ефектът се изразява в подобряване на цялостното здравословно състояние. Витамините са напълно органични вещества, които са необходими на тялото, за да може то да поддържа нормална жизнена дейност.

Витамините имат изключително важно значение за растежа, обмяната на веществата, функционирането на важни органи и образуването на кръвни клетки. Тези елементи също така допринасят за усвояването на всички хранителни вещества приети с храната.

Минералите се срещат в голямо разнообразие и се набавят чрез храната или чрез приема на хранителни добавки. Една от основните им роля е в поддържането на здрава костна система, което е изключително важно при активните атлети.

Минералите също осигуряват баланс на течностите в тялото и електролитите. Това равновесие е нужно за поддържане на нормалното кръвно налягане и функцията на нервната система.

Workou.bg – видове витамини и минерали

Нашата богата селекция от хранителни добавки включва продукти в много разновидности, които предлагат лесен и бързиусвояем прием на витамини и минерали. Сред суплементите, които предлагаме може да намерите витамини за енергия и други видове витамини, които са подходящи за допълнение на хранителния режим на спортуващи хора.

В нашия асортимент ще намерите течни витамини и минерали или продукти, които се предлагат под формата на таблетки и капсули. Така предлагаме голямо видово разнообразие на суплементи, които носят логото на известни марки в бранша на хранителните добавки.

Сред богатия избор от хранителни добавки ще намерите продукти в различни разфасовки и съдържание. Ние предлагаме както суплементи съдържащи определен витамин или минерал, така и продукти, които представляват богата комбинация елементи за обща подкрепа на здравето.

Портфолиото на Workout.bg предлага хранителни добавки със съдържание на витамини и минерали за различни целеви групи. Съсредоточаваме се главно върху продукти, които подпомагат активните атлети, но от нас може да поръчате и суплементи за деца, възрастни хора и бременно жени.

Много от нашите клиенти се интересуват колко време се пият витамини. Няма категоричен отговор на този въпрос, защото това зависи от индивидуалните нужди и цели на всеки човек. Най-добре е да приемате вода с витамини ако те са под формата на таблетки или капсули за по-приятен и лесен прием.

Ако се интересувате за най-добрите витамини мнения винаги може да се обърнете към екипа на Workout.bg. Освен професионално отношение ние гарантираме и бърза и качествена доставка на територията на цялата страна.

Витамините и минералите изпълняват стотици роли в организма ни. Здравословното хранене е най-добрият начин да получите витамини и минерали. Често обаче тялото не може да ги произвежда самостоятелно в количествата, от които се нуждае, за да поддържа функциите си. Приемайки витамини и минерали, ние му помагаме да расте и да работи по начина, по който трябва и да не боледува.

Витамините и минералите са доста различни. Витамините изпълняват различни задачи- те ни помагат да се борим с инфекциите, да поддържаме нервите си здрави, да получаваме енергия от храната и други. Минералите са неорганични елементи, които също подпомагат процесите в тялото ни. От някои минерали имаме нужда в много малки количества, от други в по-големи.

Ако не сте сигурни какви витамини и минерали ви липсват и дали ви липсват, ви препоръчваме да се консултирате с вашия лекар. Той ще ви препоръча добавки, които отговарят на нуждите ви. Често хората приемат витамини, които всъщност не са им необходими, а те за съжаление могат да бъдат вредни ако не се приемат в правилните дози.

Ако сте на възраст над 50 години вероятно имате нужда от витамин D, витамин В12, калций, калий и магнезий. Всички те могат да бъдат добавени и чрез балансирано хранене, което включва риба, млечни продукти, зърнени храни, зеленчуци, бобови растения и сушени плодове.

Водоразтворимите витамини имат много задачи в организма, една от най-важните е помощта им за освобождаване на енергията, която се намира в храната, която приемаме. Други помагат да се поддържат тъканите здрави. Водоразтворими са В витамините и витамин С.

4.50 / 329