Yandex
МЕНЮ
Кошница

GABA

16.10 лв.
Купи
21.99 лв.
Купи
30.99 лв.
Купи
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)

Гама-аминомаслена киселина или още известна като GABA е невротрансмитер в централната нервна система, който има жизненоважна роля в регулацията на мозъчната активност и стимулира релаксацията. Важно е всеки посветен фитнес ентусиаст да разбира добре ролята на ГАБА, тъй като тя може да покаже както директно, така и непряко въздействие върху физиката и фитнеса.

Ако си достатъчно запознат с компонента и знаеш много добре какво прави той и защо е необходим на тялото ти, Workout.bg е твоето място, защото тук можеш с лекота да откриеш и поръчаш перфектната габа добавка на наистина атрактивна цена. Представяме ти внимателно подбраната ни селекция, в която да се запознаеш с най-добрите марки, произвеждащи такива суплементи.

Ролята на GABA в човешкото тяло

Габа не е аминокиселина, както много хора се заблуждават. Ние все пак я поставихме в раздела с аминокиселини, тъй като е свързана с тях заради своя прекурсор – глутамата. Тя се синтезира в тялото именно от тази аминокиселина.

Компонентът има невротрансмитерна функция, което означава, че помага за регулиране на нервната активност чрез инхибиране или намаляване на подвижността на невроните в мозъка и централната нервна система. Играе ролята на балансьор на възбуждащи невротрансмитери като глутамат и така контролира цялостната активност на нервните клетки.

Всеки, който е търсил GABA добавка знае, че съставката е известна със своите успокояващи свойства и ефект анти-тревога. Тя допринася за намаляване на чувството на стрес и безпокойство и насърчава релаксацията след интензивни тренировки.

Също така взема роля в регулацията на съня като помага за успокояване на ума. Адекватният сън е от съществено значение за възстановяването на мускулите и цялостната физическа производителност.

Това, което обаче интересува най-много нас, фитнес ентусиастите, е, че съставката може да въздейства върху растежния хормон като всъщност стимулира неговото освобождаване от хипофизната жлеза. Всички ние знаем колко важен е той за растежа и възстановяването на мускулите, което прави качествената ГАБА хранителна добавка индиректно повлияваща развитието на мускулатурата.

Workout.bg – твоят магазин за висококачествени GABA добавки

Предлагаме ти чудесен избор от добавки с GABA цената на които няма да те спре, а още повече ще те изкуши да изпробваш ефекта на аминомаслената киселина. Разгледай каталога ни и заложи на най-доброто.

Имай предвид, че прием на GABA се предписва от лекари на лица, за които е установено, че имат ниски нива на киселината в тялото си имат нужда да подобрят и заменят естествения химикал в мозъка си.

Немалко бодибилдъри и трениращи избират този тип добавки, с цел да увеличат мускулната маса и да намалят процента на телесни мазнини, но трябва да знаеш, че за добавките с GABA мненията на специалистите сочат, че те не са толкова ефективни, колкото естествения химикал. Въпреки това обаче те работят с периферната нервна система и предлагат добра ефективност.

Нашето психично състояние се управлява до голяма степен от уникален коктейл от невротрансмитерни химикали в мозъка - един от които е GABA (гама-аминомаслена киселина). GABA е по същество сигналът за успокояване на вашето тяло, изпомпвайки спирачките на превъзбудените неврони и допринасяйки за цялостен релаксиращ ефект.

Начинът ни на живот и различни генетични фактори водят до промени в нивата на GABA и това е причина при много хора за безсъние, тревожност и депресии. Поддържайки нивата на GABA балансирани ние сме много по-спокойни и концентрирани.

Храненето е от решаващо значение. Ако се храним нездравословно, ние натоварваме тялото си и често нарушаваме способността му да произвежда и използва GABA. Избягвайте преработените храни и хапвайте повече зеленчуци като броколи, карфиол, брюкселско зеле, спанак и сладки картофи.

Добавките GABA са безопасни когато се приемат в препоръчителните дози. Не се препоръчват за бременни или кърмещи жени, както и за деца на възраст под 6 години. Ако приемете по-високи дози може да имате храносмилателни проблеми и да сте по-сънливи. Добавките могат да взаимодействат и с лекарства, затова говорете с лекар ако са ви предписани.

Дозата зависи от целите, които сте си поставили. Ако търсеният от вас ефект е мускулен растеж се препоръчва доза между 3 и 5 грама на ден. Ако приемате добавките, за да подобрите качеството на съня си е най-добре да пиете около 2 грама 30 минути преди лягане.

4.56 / 165