Yandex
МЕНЮ
Кошница

Протеини на прах за мускулна маса на топ цени

100% Isolate Gold Standard
100% Isolate Gold Standard
НАЙ-ПРОДАВАН -20 %
116.00 лв. 145.00 лв.
Купи
57.60 лв. 72.00 лв.
Купи
51.20 лв. 64.00 лв.
Купи
3.40 лв.
Купи
42.40 лв. 53.00 лв.
Купи
61.60 лв. 77.00 лв.
Купи
28.00 лв. 35.00 лв.
Купи
60.00 лв. 75.00 лв.
Купи
3.19 лв.
Купи
28.99 лв.
Купи
66.49 лв.
Купи
126.40 лв. 158.00 лв.
Купи
66.40 лв. 83.00 лв.
Купи
38.40 лв. 48.00 лв.
Купи
68.00 лв. 85.00 лв.
Купи
128.00 лв. 160.00 лв.
Купи
12.80 лв. 16.00 лв.
Купи
44.00 лв.
Купи
62.97 лв. 89.95 лв.
Купи
118.97 лв. 169.95 лв.
Купи
Показва 1 до 24 от 156 (7 страници)

Суплементите са все по-важна част от живота на всеки фитнес ентусиаст. С най-голямо значение се открояват онези хранителни добавки, които подпомагат натрупването на мускулна маса и възстановяването на мускулите след тренировка. Сетихте ли се вече кои са те?

Разбира се, че говорим за продуктите със съдържание на протеин – нещо, без което атлетите не биха могли да поддържат толкова стабилна мускулна маса. Протеинът на прах е отличен начин да осигурите на тялото си необходимото количество белтъчини, които имат ключова роля за растежа и възстановяването на мускулите.

Всеки фитнес ентусиаст, професионален спортист или човек, който води активен начин на живот може да се подкрепи с приема на протеини. Тези вещества могат да се набавят под различни форми. Дали с храната или с приема на хранителни добавки протеина е задължителна част от диетата на активно спортуващите.

В тази категория ви представяме подбрани суплементи със съдържание на протеин на прах, които могат да влязат в ролята на вашите помощници в изграждането на мускулна маса.

Какво е протеина – основен строителен блок на мускулите

Протеинът е основен макрохранителен компонент, който играе ключова роля във всеки жив организъм. Той се състои от аминокиселини, които са строителните блокове на мускулите, тъканите и органите в нашето тяло.

Приемът на протеин чрез храната или хранителни добавки доставя на организма нужните аминокиселини и така подпомага растежа на мускулите и тяхното възстановяване след интензивно физическо натоварване.

Хранителните добавки с протеин на прах съдържат вещества извлечени от различни животински и растителни продукти, които са богати на белтъчини.

Протеинът на прах е една от най-предпочитаните форми на протеин, защото по този начин той се приема много лесно и бързо се усвоява от организма. Това гарантира почти мигновени резултати от приема. Сами може да усетите действието на протеина, което се изразява в по-бързо възстановяване на мускулите след тежко физическо натоварване.

Протеините имат още едно важно свойство. Благодарение на тях се създава чувството за ситост, което е много важно при контрол на апетита и поддържането на здравословна телесна маса.

Видове протеини, които предлагаме

В асортимента на нашия онлайн магазин ще намерите голямо разнообразие от протеини. Така ние се стараем да задоволим желанието на всеки наш клиент, който посещава Workout.bg в търсенето на най-подходящите хранителни добавки.

Представяме ви някои от видовете протеини, които може да поръчате от нас:

Какви са ползите от ежедневния прием на протеин

Протеините имат основна роля за изграждането на мускулна маса. Това е особено осезаемо след тренировка, когато на тялото е нужно да си набави допълнително протеин, за да възстанови мускулната тъкан. Приемът на протеин също оказва положително действие върху намаляването на мускулните болки след физическо натоварване.

Допълнителната консумация на протеин чрез хранителни добавки забързва метаболизма и помага при изгарянето на излишните мазнини. Друг положителен ефект, който протеинът носи за тялото е укрепването на костите.

Тук е мястото да обсъдим кога се пие протеин и колко грама протеин на ден е подходящо да се приема. Протеинът на прах най-често се консумира след като се разтвори в течност – вода или друга напитка по ваш избор. Всеки вид протеин се приема според инструкциите на производителя.

Повечето инструкции определят 300-400 мл течност като напълно достатъчна за разтварянето на една мерителна лъжичка от продукта.

През тренировъчните дни е подходящо да приемате протеина на прах след тренировка до 1-2 часа след приключване на физическата активност. В дните, в които не сте в залата може да консумирате протеина между храненията. Подходящо е да употребявате суплементите със състав на протеин за допълнителна ситост, когато не може да консумирате храна за дълъг период от време.

Направете поръчка от Workout.bg и си осигурете си приема на най-качествените протеини на пазара.

Какво е протеин?

Протеинът е основен макрохранителен компонент, съставен от аминокиселини, които играят ключова роля в изграждането и възстановяването на мускулите. Протеина участва в много биологични процеси и има значение за поддържането на функциите на имунната система и поддържането на здравословно тегло.

Протеините се съдържат в храни от животински произход като месо, яйца, риба, мляко и растителни продукти като соя и грах. За по-бързото му усвояване се препоръчва приема на протеин чрез хранителни добавки.

За какво се използва протеин на прах?

Протеина на прах подпомага изграждането на мускулна маса, бързото възстановяване след тренировка и контролирането на апетита. Тази хранителна добавка се приема с цел по-бързото усвояване на организма на протеина и гарантира положителният му ефект върху растежа на мускулна маса.

Колко грама протеин трябва да приемаме на ден?

Дневната доза протеин зависи от физическата активност, възрастта и индивидуалните нужди. Общата препоръка за възрастни с умерена активност е около 0.8 до 1.2 грама протеин на килограм телесна маса. Например, човек с тегло от 70 кг може да има нужда от 56 до 84 грама протеин на ден.

Това може да не важи за спортистите и хората, които водят активен начин на живот, които се нуждаят от по-големи количества протеин на ден.

Как се приема протеин на прах?

Протеинът на прах се разтваря във вода или друга течност и се консумира след тренировка, като част от закуската или за междинно хранене. Дозирането зависи от целите и индивидуалните нужди на всеки. Може да измерите нужното за вас количество с помощта на мерителна лъжичка.

За растежа на мускулите и тяхното възстановяване при спортуващите хора е необходим повече протеин, отколкото при тези, които не тренират. Дозата зависи от интензивността на тренировките и килограмите на човека, който ги приема.

Непосредствено след тренировка тялото изпитва най-голяма нужда от протеини, за да подпомогне процеса на възстановяване. Затова и най-подходящото време е след като приключите с тренировката.

Няма добавки, които могат напълно да заменят здравословното хранене. Ако се храните пълноценно ще получите много повече хранителни вещества, освен протеините. С тях може да заместите междини закуски.

Един от митовете за протеините е, че при приема им съществува риск от дехидратация. Ако приемате ежедневните препоръчителни дози вода, няма риск от никакви бъбречни или други здравословни проблеми.

Да, приемането на протеини подпомага отслабването. Протеинът се разгражда трудно от организма и тялото трябва да изразходи повече калории, за да го обработи. Съществуват протеинови шейкове, които имат високо съдържание на протеини и съдържат въглехидрати и мазнини. Те могат да заместят хранене, като с тях ще приемете много по-малко калории.

4.47 / 242