Yandex
МЕНЮ
Кошница

Соев протеин

28.99 лв.
Купи
30.36 лв. 37.95 лв.
Купи
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)

Искате да приемате протеин, но диетата ви на хранене не включва животински продукти? Има решение на тази ситуация. Представяме ви висококачествен соев протеин, който има изцяло растителен състав.

Продуктите със съдържание на соев протеин са подходящи за прием от вегани и вегетарианци, които искат да подпомогнат тялото си в физическите натоварвания. Този вид растителен протеин се добива от обезсмислени соеви зърна, чиято обвивка е предварително отстранена.

Следва преработката на соевите зърна, за да се получат три вида продукти: соев изолат, соев концентрат и соя на прах.

Получен от соевите зърна, този протеин за мускулна маса предоставя качествени нутриенти, които могат да бъдат полезни за спортисти, вегани и вегетарианци, които се грижат за своята мускулна маса.

Соев протеин изолат – предимства от приема

Всички сме запознати с функциите на протеина и всички предимства, които приемът му носи за тялото и особено за покачване на мускулната маса. Нещата седят по същия начин и при соевия протеин изолат. Единствената разлика е в начина на добиването му.

Соевият протеин е известен с богатото си съдържание на аминокиселини. Както знаем те имат основна роля за изграждането на мускулите и поддържането на тяхната здравословна функция. Също така соевият протеин съдържа фитоестрогени, които могат да имат благоприятен ефект върху здравето на сърцето и хормоналния баланс.

В соевият протеин изолат се съдържат основно аминокиселините левцин и изолевцин, чиято основна функция е да поддържат растежа на мускулна маса. Растителният протеин направен от соя също има ключово значение за забързването на метаболизма, което го прави важна хранителна добавка при отслабване и изгаряне на мазнини.

Друго предимство на соевия протеин, което понякога остава пренебрегнато е участието му в укрепването на костите, особено при жените след настъпване на менопауза.

Соев протеин изолат мнения – доверете се на Workout.bg

Доверете се на нашата експертна преценка в избора на хранителни добавки, които ще ви помогнат за по-бързото и ефективно постигане на спортните ви цели. В категорията, която ви представяме сме подбрали селекция от висококачествени продукти със съдържание на соев протеин. Ние се доверяваме на лидери в бранша на хранителните добавки и ви предлагаме суплементи с доказано качество и ефект.

Мнението на експертите относно соевия протеин е единодушно. Този вид растителен протеин представлява ценен източник на растителни протеини и аминокиселини, които са важни за здравето и физическата форма.

Соевият протеин може да бъде полезен както за спортисти, така и за хора, които следват вегетарианския начин на живот или се грижат за своето здраве. Тази хранителна добавка се предлага на прах, което я прави лесна за прием и бързоусвояема. Това гарантира резултати, които никога не закъсняват.

Соевият протеинов изолат на прах е направен от обезмаслени соеви люспи, които са измити или в алкохол, или във вода, за да се отстранят захарите и диетичните фибри. След това те се дехидратират и се превръщат в прах. Този продукт съдържа много малко мазнини и никакъв холестерол. Соевият протеин на прах се използва за приготвяне на соеви храни за кърмачета, както и разнообразни алтернативи за месо и млечни продукти.

Може да се комбинира приема и дори е препоръчително да се приемат заедно. По този начин се синтезират повече мускулни протеини, отколкото когато се консумира само сурватъчен или само соев протеин.

Няма категорични доказателства, че соевият протеин стимулира загубата на тегло повече от останалите. Контролът на апетита и отслабването при диетите със соев протеин са приблизително същите като при консумацията на казеин и сурватъчен протеин.

Соевите храни имат много положителен ефект върху здравето на сърцето. Те понижават нивата на лошия холестерол и повишават добрия. Соевият протеин е растителен, което го прави много предпочитан от вегетарианци и вегани, които ограничават приема на животински протеини.

Соевите продукти имат някои потенциални недостатъци, но няма достатъчно изследвания, които категорично да потвърдят, влиянието на соята върху здравето ни. Смята се, че соята може да повлияе на функцията на щетовидната жлеза и производството на хормони, но според повечето изследвания този ефект е много лек и не е причина за тревоги.

4.47 / 207