МЕНЮ
Кошница

Добавки за енергия

Показва 1 до 24 от 147 (7 страници)

Добавките за енергия не само ни помагат да се справим с ежедневната умора, но имат и други ползи за здравето. Те подобряват нашата бдителност, паметта и мозъчната функция. Добавките намаляват нивата на стрес и подобряват спортните постижения на физически активните хора.

Ако приемате твърде големи количества кофеин или други стимуланти на енергия освен, че ще повишите енергийните си нива може да станете по-раздразнителни, да повишите кръвното си налягане, да получите главоболие и сърцебиене и да имате проблеми със заспиването.

Най-често стимулантите на енергия съдържат кофеин. Той ускорява метаболизма и ви дава физическа и психическа енергия. Може да получите кофеин и от билката гуарана, която може да ви помогне да се справите с умственото натоварване. Друг тип добавки, които подобряват нивата на енергия и настроението са азиатския женшен, витамин В12 и коензим Q10.

Много хора пренебрегват здравословния сън, но той е важен за здравето и енергията ни. Ние се нуждаем средно между 7 до 9 часа сън на нощ, за да бъдем активни и във добра форма. Друг проблем е заседналия начин на живот. Дори и малко физически упражнения ще ви накарат да се чувствате по-добре и ще намалят стреса. Важно е и да пием достатъчно вода – тя също ще ни направи по-енергични. И не на последно място – не бива да преяждаме. Това намалява жизнеността ни и се чувстваме много по-изморени.

Недостигът на желязо може да бъде причина да се чувствате по-изморени. Причините обаче могат да бъдат и други, затова преди да започнете да приемате хранителни добавки е добре да си направите изследвания и да потвърдите недостига. Може причината да не бъде недостиг на желязо, а ниски нива на коензим Q10 например.

4.50 / 315