Yandex
МЕНЮ
Кошница

Витамин A

Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)

Витамин А остава в сянката на някои по известни витамини като C,D и B, но това не значи, че носи по-малко ползи за здравето. Това е един от основните елементи, които играе ключова роля за подпомагането на здравословното благосъстояние. Витамин А е познат на хората, които имат проблеми със зрението, защото основната му функция се изразява в подобряването му.

Този витамин е известен още и като ретинол. Много дами познават това вещество и са наясно с изключително полезното му влияние във връзка със здравето и състоянието на кожата. Поради тази причина, много жени го включват в дневната си рутина и грижа за кожата.

Интересен факт за витамин А е, че е първият открит витамин в историята на човечеството. През 1920 г. след много продължителни изследвания се доказва, че в маслото и яйчения жълтък можем да открием Витамин А. Това преобърнало представите на науката и от този момент нататък хората активно започнали да търсят подобен вид вещества с активна функция. Така се стигало до постепенно откриване на всички познати ни до днес витамини.

Как приема на витамин А допринася за здравето на спортистите

Витаминът А има ключова роля в поддържането на здравето и общата издръжливост на спортистите. Този елемент се характеризира с няколко важни функции, които доставят много ползи за активните атлети.

Сигурни сме, че сред нашите клиенти има много хора, които са се посветили на активния начин на живот. Ако сте един от тях е време да се запознаете с ползите от приема на витамин А, които ще допринесат за по-доброто представяне в спорта:

Действа в посока подобряване на зрението

Витамин А има съществено значение за здравето на очите и подобряване на зрението. С приема на хранителни добавки, които имат съдържание на витамин А вие може да подпомогнете възможността за нощно виждане. Това е от изключително значение за спортистите, които тренират или се състезават през вечерта или в условия на намалена видимост.

Подпомагане на имунната система

Този витамин допринася за функционирането на имунната система като укрепва защитните механизми на организма срещу инфекции и болести. Това е особено полезно за спортистите, които са изложени на интензивни тренировки. Подпомагането на имунната система също е много важно за увеличаване на издръжливостта на тялото.

Витамин А за лице

Витамин А е още познат като ретинол – вещество, което се включва в състава на много козметични продукти за лице. Ретинолът има важна роля за осигуряване на защита на кожата при излагането ѝ на вредни фактори.

Това е от огромно значение за активно спортуващите, които често се излагат на слънчева светлина. За тях е от съществена важност да предпазват лицето си от вредното влияние на UV лъчите.

За по-бързо възстановяване на мускулите

Витамин А участва в образуването и възстановяването на мускулите след тренировка. Този процес е особено важен за спортистите, които стремят към постигането на мускулна маса и по-добра издръжливост.

Как се пие витамин А

В нашия онлайн магазин за хранителни добавки ви предлагаме разнообразие от суплементи, които предлагат лесен прием на витамин А под различна форма. Може да избирате от витамин А ампули, течен витамин А, комбинация от витамин А и Е и още много продукти, които се усвояват бързо от организма.

Подкрепете здравето си с витамин А

Експертите на Workout.bg ви съветват да не подценявате приема на нито един витамин. Тези елементи са ключови за постигането на цялостно здравословно състояние и затова техния прием трябва да е част от хранителния ви режим.

Ако търсите най-добрите суплементи на пазара, с които да си набавите витамини, разгледайте нашето портфолио. Ние предлагаме богата селекция от продукти под различни форми, които предлагат лесен и приятен прием.

Специално избрахме хранителни добавки за здраве, които са разработени от лидери в бранша. Доверете се на нашия избор. Направете поръчка още сега.

Витамин А, известен още като ретинол, е много важен за растежа, деленето на клетките, зрението, имунната система и репродукцията. Той има антиоксидантни свойства и защитава клетките от въздействието на свободните радикали.

Приемането на прекалено много витамин А от добавки може да причини главоболие, гадене, повръщане, световъртеж и замайване. Освен това добавките с витамин А могат да взаимодействат с лекарства. Винаги уведомявайте вашият лекар, ако приемате лекарства и добавки с витамин А.

Ако не страдате от дефицит на витамин А, причинен от някакво заболяване, можете да получите достатъчно от витамин само от храна. Богати на витамин А са сиренето, яйцата, рибата, киселото мляко, черния дроб, зеленолистните зеленчуци и жълтите плодове.

Ако сте бременна или планувате да имате бебе трябва да избягвате добавки, съдържащи витамин А, както и черен дроб и продукти от него. Може да ги приемате само ако са ви предписани от лекар. Големи количества витамин А може да навредят на бебето ви.

ОБлагодарение на антиоксидантните си свойства плодовете и зеленчуците, богати на витамин А, могат да ви предпазят от някои видове рак. Изследвания показват, че ретиноидите могат да потискат растежа на определени ракови клетки, като рак на пикочния мехур, гърдата и яйчниците.

4.58 / 219