Yandex
МЕНЮ
Кошница

Щитовидна жлеза

29.49 лв.
Купи
25.56 лв. 31.95 лв.
Купи
14.36 лв. 17.95 лв.
Купи
9.23 лв.
Купи
27.96 лв. 34.95 лв.
Купи
29.95 лв.
Купи
20.08 лв. 25.10 лв.
Купи
52.80 лв. 66.00 лв.
Купи
28.00 лв.
Купи
21.56 лв. 26.95 лв.
Купи
19.95 лв.
Купи
11.75 лв.
Купи
13.19 лв.
Купи
Показва 1 до 14 от 14 (1 страници)

Рядко се срещат вече хора, които да разбират сериозно от даден проблем. Медицинското образование не е за всеки и повечето хора дори се страхуват от него.

Начинът, обаче, който повечето хора предпочитат, е да се самообразоват в различни сфери на тялото. Обикновено, тези аспекти се избират поради проблеми със същите в някакъв момент от живота на тези хора.

Щитовидната жлеза, например, е част от човешкото тяло, с която проблеми имат адски голяма част от хората. Най-важното нещо, което трябва да се знае за нея, е това, че ако бъде уголемена под влиянието на някакви проблеми, тя може съвсем сериозно да затисне функцията на гълтане, а това вече е проблем, от който дори ни хваща страх.

Човекът разполага в тялото си с ендокринна система, от която най-важните функции се заемат именно от жлезата. Ролята ѝ е абсолютно ключова за процеси като метаболизъм, консумация на кислород, баланс на физическите сили или пък производството на топлина.

Ако само за няколко дни тази жлеза се влоши по някакъв начин, това може да окаже толкова „страхотен“ проблем върху развитието на цялото тяло. Дори растежът на косата и здравето на кожата на човек също могат да бъдат повлияни сериозно ако щитовидната жлеза е извън строя.

За щастие на всички, обаче, тази жлеза доста рядко може да бъде изкарана сериозно от строя и да причини всички тези изброени по-горе щети. Проблемите на човек с неговата щитовидна жлеза започват точно в мига, в който тя произвежда прекалено много или прекалено малко хормони.

Ако се намирате в едната граница, в която жлезата ви произвежда прекалено големи количества хормони, то вие чрез медикаменти (задължително изписани от лекар, никога самолечение) трябва да свалите тези граници. Това ще ви позволи да постигнете големи успехи срещу проблемите, които иначе биха застрашили живота ви.

Кои са добавките за помощ на щитовидната жлеза

Много хора, обаче, не чакат да се случат най-големите проблеми в тялото им и чак тогава отчаяно да търсят някакви варианти, чрез които да ги борят. Някои се опитват да ограничат пътя на разстройствата на тялото максимално.

Те искат отговори на въпросите за това какви хранителни добавки са необходими, за да поддържат нивата на хормоналния си секрет наистина в норми. Е, кои сме ние от Workout.bg, че да ги спрем да стигнат до истината.

Единственото, което можем да направим, е да им дадем наистина онези отговори, които искат да открият. Заради това, в настоящото четиво сме се опитали да ви дадем реално съществуващи предложения в нашия онлайн магазин за хранителни добавки, които ще ви предпазят от проблеми с щитовидната жлеза.

Много са болестите, които биха могли да се получат заради проблеми с щитовидната жлеза. Именно заради това не е никак зле да се направят едни предварителни изследвания, които да уточнят към кой вид заболяване сте предразположени.

Това ще помогне адски много в това да не налучквате кое е добре за вас и кое – не, а да инвестирате времето си правилно. Например, ако имате недостиг на йод, идващ от храната, която приемате през деня, то съвсем логично е да си закупите хранителна добавка, която да допринася за йодния баланс в тялото.

Всичко, що се отнася до щитовидната жлеза, зависи от състоянието на кръвта. Ако имате кръв с показатели, които са в нормата, то вие на практика нямате от какво да се притеснявате.

Единственото нещо, което трябва да правите, е да се стремите да приемате и храни или хранителни добавки, които са богати на желязо. Това е вещество, от чийто недостиг на практика е почти невъзможно да страдате.

Все пак, обаче, не е никак зле да се консултирате и с лекар, който да ви препоръча хранителни добавки, които са годни за прием във вашето състояние. Поради това, че щитовидната жлеза контролира и метаболизма, са твърде възможни някакви грешки, свързани с разграждането на суплементите в кръвта, а оттам с достигането им до всяка точка, на която са необходими.

Ето защо е много добре да уточните точното заболяване само и единствено под наблюдението на лекар. Естествено, такива текстове нямат за цел да изтичате веднага притеснени при медицинско лице.

Наблюдавайте тялото си и помнете, че вие сте единственият човек на планетата, който има наистина реален поглед върху телесното си състояние. Вие най-добре чувствате, че има някакви проблеми.

Бъдете възможно най-съсредоточени върху себе си и знаците, които ви дава организмът. Те са нещото, което утре може да ви избави от по-сериозните проблеми.

Workout.bg – успешни всеки ден

В какво точно се измерва успехът в наши дни? В баланс в банковата сметка или в красотата на прическата?

Дрехите ли са най-важното нещо или пък може би колата? Не, най-важното нещо е да бъдем здрави.

Няма кой друг да изгради успеха вместо нас ако ние самите не започнем да бягаме напред в името на това да успяваме да постигаме целите, които сме си поставили предварително. Бъдете истински здрави и ще усетите кое е нещото, за което си заслужава да живеете на пълни обороти.

Как да успеем, обаче, да поддържаме здравето си във висотите, в които трябва да бъдем здрави, за да живеем нормално? Трябва ли да влагаме безбожни ресурси в това нещо или е достатъчно просто да бъдем стриктни към храната, която приемаме, местата, на които ходим (разбирайте, че за предпочитане е гората пред шумното заведение)?

Трябва ли да сме достатъчно откачени, за да вложим хиляди левове в накупуването на нечувани и невиждани хранителни добавки от търговец, за който си нямаме и най-малка представа кой е и с какъв опит разполага? Разбира се, че тези екшън стъпки не са необходими и далеч по-лесно е просто да бъдем максимално внимателни какви добавки купуваме.

Всъщност, важно е освен производителя, да се вглеждаме и в търговеца, който ни ги предлага. По този начин ще сме напълно наясно къде се намира продуктът ни от момента на поръчване до прага на вратата ни.

Ето защо няма нищо по-хубаво от това да правите изборите си максимално информирано. Заради това ние от Workout.bg сме приели мисията да бъдем винаги до вас – нашите клиенти и да се опитваме да правим вашите избори възможно най-информирани.

За целта, под всяка наша линия продукти ние ще поставяме дълго четиво, с което да се информирате какво се опитваме да ви продадем и какви ползи ще имате от него. Клиентът винаги трябва да има ясна представа какво купува и за какво дава парите си.

За здравето на щитовидната жлеза са много полезни добавките, които съдържат йод, витамин D, селен, пробиотици, тирозин, цинк, желязо и тиамин. Често хората не успяват да си доставят необходимите количества от тях и приема на добавки им помага да поддържат нивата на хормоните на щитовидната жлеза.

Ако имате проблеми с щитовидната жлеза е хубаво да се храните с повече ядки, морска храна, млечни продукти и яйца. Тези храни подпомагат нейните функции и ще ви помогнат да получите здравословни дози селен, омега 3 мастни киселини и йод.

Трябва да избягвате добавки, които съдържат желязо, калции, магнезий, алуминий и храни и добавки съдържащи соя. Препоръчваме ви да се консултирате с лекар, преди да приемате хранителни добавки, за да намалите риска от нездравословни взаимодействия.

Ако приемате добавки и започнете да се потите повече, да имате главоболие, задух и промени в настроението, информирайте вашият лекар. Тези симптоми се появяват много рядко, но ако ги получите или имате и други странични ефекти, трябва да спрете приема на добавките.

Има много витамини и добавки, които могат да помогнат на хората с проблеми със щитовидната жлеза, но и има и такива, които пречат. За да се избегне взаимодействие те не трябва да се приемат заедно, а няколко часа преди или след приема на лекарства. Обсъдете това с лекаря си, преди за започнете прием на лекарства и добавки.

4.48 / 248