Yandex
МЕНЮ
Кошница

Бета-аланин

50.00 лв.
Купи
41.95 лв.
Купи
19.20 лв. 24.00 лв.
Купи
Endugen
Endugen
-20 %
20.00 лв. 25.00 лв.
Купи
19.96 лв. 24.95 лв.
Купи
37.56 лв. 46.95 лв.
Купи
11.16 лв. 13.95 лв.
Купи
22.36 лв. 27.95 лв.
Купи
60.00 лв.
Купи
11.96 лв. 14.95 лв.
Купи
Показва 1 до 11 от 11 (1 страници)

Това, което различава истински мотивираните фитнес ентусиасти от средностатистическия трениращ в залата е онази допълнителна серия, която отива отвъд очакваното и разширява границите на предполагаемото… Допълнителното повторение, което отключва звяра и казва „чао“ на всичко обикновено. Е, бета-аланинът е съставка, която се свързва именно с осигуряване на необходимото за продължаване на тренировката отвъд границите на средната статистика.

Поставил си си за цел да прескочиш обикновения лимит и да превърнеш силовата си тренировка в истинско събитие? Workout.bg ти предлага широка гама добавки с бета-аланин под различни форми, които могат да ти помогнат да увеличиш своята силова издръжливост и да вземеш повече от времето в залата.

Какъв е потенциалът на бета-аланин за спортуващия

Ами ако имаше съставка, която може да даде такава подкрепа на тялото, че да си спечелиш още ефективно време във фитнеса? Популярността на бета-аланин експлодира именно заради потенциала му да помогне в борбата с мускулната умора и така да допринесе за удължаване на ефикасната тренировка.

Това е аминокиселина, която се използва в тялото за синтезиране на карнозин – една от съдържащите се в мускулите молекули, които имат принос в подобряването на производителността и представянето по време на тренировка. Той е една от най-широко изследваните аминокиселини, поради големия интерес на индустрията към потенциала му на предтренировъчен ингредиент, акцентиращ върху издръжливостта.

Той не се включва в изграждането на протеини, а на гореспоменатия дипептид. Последният се намира във високи концентрации в мускулната тъкан и се оказва ключов елемент за повишаване на силата в мускулите и ограничаване на състоянието на мускулна умора.

Изследвания показват, че неесенциалната аминокиселина има потенциала да поддържа мускулната издръжливост и сила за по-дълго време и за отлагане настъпването на мускулно изтощение. Освен това се оказва потенциално полезен и за упражнения, изискващи бързи съкращавания в мускулите по време на анаеробно натоварване, когато тренировката използва интензивни и кратки упражнения като вдигане на тежести или спринт.

Бета аланин прием и странични ефекти

Правилната дозировка е ключ към превенция появата на парестезия – страничен ефект, който се характеризира с проявление на неприятен, но безвреден сърбеж или чувство на изтръпване на кожата. Реакцията може да бъде задействана, в зависимост от индивидуалните характеристики на индивида, дали е приемал храна преди това и каква доза е консумирал.

За пълно възползване от предимствата на бета-аланина за целите на фитнес представянето се препоръчва зареждане на тялото с 90 грама в рамките на период от 28 дни. Абсолютният максимум за този период е 179 гр. Дневната доза при тези режими варира от средно 3,2 до 6,4 гр, които се разделят на равни части в деня за предотвратяване на мравучканията.

Може да се започне със зареждаща фаза от 4 до 6 гр. за 1-2 седмици и да се продължи с поддържаща от 2 до 5 гр.

Изследвания предполагат, че комбиниран с креатин, бета-аланинът показва засилена синергия за подобряване на спортните постижения, в сравнение с използването само на едната или другата съставка.

Бета-аланинът е аминокиселина, която подобрява мускулната издръжливост. Освен това той има антиоксидантни свойства и подобрява имунитета. Бета-аланинът спомага за производството на карнозин. По-високите нива на карнозин позволяват на мускулите да работят по-дълго, без да се изморявате.

Приемайте добавките, според инструкциите на производителя. Стандартната доза е между 2 и 5 грама дневно. При някои хора, приемът на големи дози може да доведе до изтръпване, което не е опасен страничен ефект. То може да бъде избегнато ако приемате по-малки дози, няколко пъти на ден.

Месото, птиците и рибата съдържат бета-аланин. Затова и при вегетарианците често има по-ниски нива на мускулен карнозин. Освен това той намалява естествено и с възрастта и добавките са препоръчителни както тези, които избягват месото, така и за по-възрастни хора.

Бета аланинът подобрява тренировките на спортистите, които се занимават с високоинтензивни упражнения и подобрява тяхната издръжливост. Той намалява умората и помага за увеличаване на мускулната маса. Бета-аланинът е от полза и за намаляване на тревожността и безпокойството.

И двете аминокиселини имат една и съща молекулна формула. Разликата между тях е, че бета-аланинът увеличава мускулния и мозъчния карнозин, докато l-аланинът повишава кръвната захар.

4.52 / 209