Тъй като при нас идват доста клиенти, които в свободното си време спортуват усилено навън, в парка, в двора си, на близката площадка с лостове, ние се замислихме, че процентът на хора, които тренират навън е много по-голям, когато го сравним с процента на хората, които се затварят в залите. Знаехме си, че тук има някакво логично обяснение.

На теб отговорът сигурно ти хрумва веднага и ако е така, то най-вероятно имаш същия проблем - притеснението от останалите. Всъщност, днешният текст изцяло ще бъде фокусиран върху това да реши уравнението, свързано с притесняващите се хора във фитнес залите.

Да обясним първо на какво се дължи едно подобно притеснение и защо хората масово се притесняват да потренират пред други, които дори не ги познават. Ако те е срам от хората, които не те познават, то тогава за какво развитие мечтаеш?

Добре постави приоритетите си на масата пред теб и виж какво си готов да дадеш от себе си, за да не си в позиция да изискваш от тялото си. Ако можеш да си позволиш да стиснеш зъби и да си кажеш, че нищо няма значение и не се притеснявай да направиш тренировка пред хората.

В следващата част от текста ще поговорим за това дали ти реално имаш проблем и как можеш да се справиш с това да преодолееш един подобен епизод от живота си и да започнеш отново да чувстваш радостта от движението във фитнес залата. Спомни си, че спортът е здраве и единственото, което трябва да те движи напред е целта да промениш себе си.

Изпитваш ли притеснение от останалите

Притеснението в една такава посока е нещо напълно нормално, така че не се тревожи, ако се появи. Ако твоята ситуация, обаче е по-различна, то най-вероятно ти и не подозираш, че имаш нещо подобно.

Това означава, че трябва да преминеш през една от най-сложните фази, а именно диагностицирането на състоянието ти. Всъщност, под диагностициране нямаме предвид валидирането му от медицинско лице, а просто осъзнаването му от теб самия.

Идеята е в това, че откритият проблем е половин проблем, защото вече ще знаеш срещу какво се изправяш и можеш да се въоръжиш напълно адекватно. Проблемът тук идва от това, че трудно човек открива някаква симптоматика.

В следващата част на настоящото четиво ще ти покажем какви точно са симптомите, които ще усещаш, ако имаш проблеми със самочувствието или някакъв друг проблем, върху който е добре да се работи напълно съзнателно.

Причини да усещаш подобен дискомфорт

Причините или симптомите на едно подобно състояние са няколко и могат да се причислят към тип психично разстройство, ако ги гледаме малко по-сериозно, а не като нещо, което се проявява от време на време. Всъщност, повечето интроверти имат такива симптоми не само в залата, а и навън, когато са сред хора.

Този тип личности имат недостиг на самочувствие дори и да са облечени с най-хубавите дрехи, дори и да са с най-модерния телефон, дори и да са най-умните в една компания. Тези хора нямат абсолютно никакво оправдание за това да се чувстват подтиснати или недостатъчно оценени от останалите.

Те реално имат всички необходими качества за това да са напълно уверени в себе си, а понякога всичко стига до много по-голямо развитие и тези хора са едни от най-харесваните и въпреки това нещата опират до ниско самочувствие. А това е при външна среда, когато всички са на открито, в неформална обстановка и т.н.

Представи си сега тези хора да бъдат затворени във фитнес зала, където всички се стремят да изваят тела, разхождат се красиви хора, понякога мъжете с оформени мускули ходят голи до кръста и това допълнително смазва самочувствието на тези хора, които просто се срамуват да покажат себе си дори и да са близо до перфектна спортна форма.

Най-вероятно в момента те интересува единствено и само как да успееш да се справиш с проблема. Ето ти няколко решения, които се опитахме да ти подадем тайно, за да не се притесняваш от това, че някой ти дава съвети за твоята собствена персоналност.

Как да се справиш с проблема си

Проблемите, свързани със самочувствието са напълно нормални и ние знаем, че на теб ти е сравнително трудно да се справиш с тях, но съветите, които сме готови да ти дадем още сега, са изключително добре систематизирани. Едно със сигурност знаем - всичко е в главата ти.

Ако имаш нужда от истинско решение, единственото, което можем да ти кажем е да си спомниш във всеки път, в който получиш някакво смущение, че тези хора около теб в залата също се притесняват от това, че ти си там. Т.е., ти също си причина за нечие притеснение.

Това най-вероятно ще ти помогне да си представиш по-лесно възстановяването ти от този масов проблем. Както казахме и в началото - нормално е да получаваш различни по интензитет и интервали притеснения, но въпросът е как се справяш с тях.

Както видя вече се справихме и с това - поеми по пътя на промяната с подкрепата на Workout.bg.