Тренировките, които повечето от вас предпочитат, са доста странни. За да се създаде подобно впечатление трябва да се съсредоточим върху няколко фактора.

Истината е, че повечето от вас заемат своите тренировъчни програми от любими бодибилдъри, което обуславя странността, която се появява, когато вземете да я изпълнявате.

Имай предвид, че всяка програма е направена точно по нуждите и възможностите на всеки трениращ.

Нашата работа, като хора, които подпомагат атлетите като теб, е да подбираме точно онова, което е необходимо като аксесоари и хранителни добавки. Е, след като тренировъчната програма не е подбрана правилно, каквото и да е пиеш за подпомагане, каквито и аксесоари да използваш, ефектите няма да са от най-завидните.

Именно заради това е необходимо да подбереш съвкупността от упражнения по възможно най-мъдрия начин.

Това ще спомогне за постигане на цялостно по-добре изглеждаща визия, както и за възпитаването на тялото да се възстановява по най-бързия начин, на който е способно. Скоростта ти на тренировка в залата не е важна.

Да, 5-часова тренировка е неприемлива, но дори да се забавиш около час и половина в първите десетина посещения в залата, не е никакъв проблем.

Подготви се да прекарваш повече време докато полагаш основите на приятелството между тялото и програмата, която си избрал за него.

Това е много важно, за да можеш да си сигурен, че тялото ти привиква адекватно и постепенно.

Нататъшните ти резултати бързо ще ти покажат дали изборът ти е правилен или пък си пообъркал някъде по трасето. Разбира се, болезнените сигнали по пътя също трябва да бъдат внимателно разгледани.

Ако изпитваш прекалено силни, остри и регулярни болки в ставите и те останат с времето, то тогава трябва да се погрижиш да намалиш тежестите или пък да намалиш повторенията. Не изпитвай тялото си колко е неговият максимум, защото това ще ти изиграе лоша шега – организмът е злопаметен и понякога може да е причина за сериозни главоболия.

Разбира се, ние от магазин за добавки онлайн Workout.bg можем да ти дадем достатъчно силни хранителни добавки, които да ти помогнат да забравиш болките в ставите, както и силната и продължителна мускулна треска.

Ако ти е трудно да го направиш самостоятелно, то довери ни се, за да изпълниш основното си задължение към организма си – да му помагаш с каквото можеш в трудните ситуации.

Не се притеснявай да задаваш дори наглед глупави въпроси – ние сме тук заради това. В следващата част от днешния текст, който в момента четеш, ще засегнем темата с един от най-важните фактори, които могат да ти подскажат дали една програма е точната за теб.

Фитнес програма, която стимулира протеиновия синтез

Протеиновият синтез е нещо много интересно и преди да продължим с обясненията няма как да не засегнем именно него.

Мускулно-протеиновия синтез (МПС) е нещото, което се появява като явление след всяка тренировка или пълноценно ядене.

Хипертрофията (навярно си го чувал) е явление, чийто показател е МПС. Т.е., МПС е показател за силата и продължителността на хипертрофията (изграждането на мускулна маса).

Имай предвид, че както всяко друго нещо, всичко при МПС е обратно. Ако един начинаещ човек в залата има сумарно 2 дни в седмицата продължителност на синтез на протеини в мускула и е достатъчно да тренира по 3 пъти седмично, за да ги постигне, то един напреднал ще има само 8-12 часа МПС-прозорец след тренировка.

Един елитен атлет в залата ще има само около 6 часа МПС-прозорец в дадена мускулна група след тренирането ѝ. Ето защо всеки атлет, който има сериозен опит в залата, тренира по 2, та дори и по 3 пъти дневно.

Естествено, триразовите тренировки със сигурност не са твоето нещо, ако си започнал миналата седмица. Защо, обаче всичко тук е напълно обратното на онова, което сме свикнали да чуваме?

С добавки или без - каква е разликата

Натуралното трениране само по себе си разчита на естествените способности на организма ни и при натуралното трениране имаме огромна нужда от прогресивното натоварване (постепенно покачване на тежестите и интензитета на тренировките).

Ако един състезател, използващ суплементи тренира цяло тяло всеки път, то при натуралните спортисти рядко ще видите „full body split“. Обратното също е в сила – един състезател на анаболни стероиди рядко ще бъде видян да тренира зона по зона в своето тяло.

Една силна тактика която ще ти дадем, е да пробваш с т.нар. „дроп серии“ или познати по друг начин – серии до отказ. Тези серии, които буквално изцеждат тялото реално го докарват до състояние да излезе от комфортната си зона и така се получава още по-голямо разкъсване на мускулните тъкани, а оттам и по-високо МПС.

Ето защо някои от натурално трениращите в залата викат изключително силно и дават вид на тотално преуморени след тренировка. Следващия път не се стряскай, а просто знай, че са естествени и ако имат добър прогрес, просто се мотивирай, че и ти някой ден ще стигнеш до това ниво без в кръвта ти да има наличие на различни химични синтетики.

Поддържай високи обороти в залата и почивай адекватно – това е напълно достатъчно, защото останалото може да бъде поето само и единствено от тялото ти.