Факт е, че едно от основните неща, нужни за това да започнем да тренираме, това безспорно е желанието за подобряване както на физическото състояние, така и на менталното ни здраве.

Всеки вид спорт, обаче е нов свят, в който има различни правила, различни закони и най-вече различни и уникални изисквания към всеки, който иска да го практикува.

Ето защо трябва да проявиш адаптивност, за да можеш да очакваш възможно най-бързи резултати от това, което практикуваш. Добре е да обмислиш хубаво с какво точно ти се занимава по залите и съответно да си набавиш нужното, за да ти е лесно да правиш това, което харесваш.

Ако точно сега си в подобна ситуация и ти е важно да имаш необходимото още днес, ние от Workout.bg се поставяме идеално на мястото ти, така че довери ни се – знаем какво ти трябва.

Остана единствено да се информираш, а след това да направиш избора си.

Действай с нас – ние сме тук, за да ти подадем ръка.

Не може ли с раничка на тренировка

То хубаво може, ама трябва ли?

Искаме да ти покажем, че може и да ти е по-лесно, отколкото да се мъчиш с малки ранички.

Искаме също да ти дадем и възможността визията ти да бъде ъпдейтната, а сакът е достатъчно голям аксесоар за спорт, за да се забелязва лесно.

Ето защо е важно спортният ти сак да бъде адекватно избран, а тук идваме ние – можещите да ти дадат съвет.

Придържай се към основните белези, които е добре да гледаш. Посочили сме ти ги надолу в четивото, така че – чети и действай още днес!

Какви екстри да търсим в новия си тренировъчен сак

Рядко ли ходиш на фитнес?

Ако отговърт е „Да!“, то най-вероятно не познаваш различните неща, чието присъствие в сака ти за тренировки са важни.

Добре е да можеш вътре да сложиш всичко, което може да ти потрябва в тренировката, така че нека започнем с размера, а и да не забравяме, че размерът е от значение.

Размерът на сака

Големината е от ключово значевие. Най-често саковете се водят с номерация като при дрехите: S, M и L.

Добре е да купим чанта, която може да побере чифт маратонки, хавлиена кърпа поне в среден размер. Според това какъв спорт практикувате, съобразете литрите на своя нов спортен сак.

Мястото за захват

Дръжката също е важна. Има модели, които разполагат с регулируемо място за захващане и носене.

В зависимост от това, което носиш, то може да е с различна тежест, така че е добре да има и прикрепено омекотяващо място, за да не ви болят или да „ви реже“ по пръстите, когато носите чантата преди и след залата.

Ширината на дръжката също е от значение. Тук се старайте да закупите сак с по-широка дръжка, за да имате повече удобство при носене.

От какво е изработен

Материалът вече е едно от най-важните неща – мислим, че едва ли има спор в това отношение.

Дали ще носите сакът в автобус, в кола, дали ще го слагате в багажника си, дали в някое багажно отделение на по-голямо превозно средство – няма значение, защото материалът трябва да е едновременно недразнещ кожата ви, но едновременно и здрав, за да пази съдържанието, което носите.

За предпочитане, според специалистите, е да изберете по-дебел и качествен полиестер.

Цветът не е маловажен

Тук вече говорим главно за козметични детайли, така че всичко е по изцяло ваше предпочитание за това дали сакът ви ще отива на аутфитите.

Главното разделение на цветовете е с оглед дали мъж, или жена ще използва новата спортна чанта.

Марката също е от значение

Марката на сака е важна, за да знаете горе-долу какво да очаквате като качество от новата си придобивка. Спортните марки са много – наистина изборът е огромен, повярвайте ни.

Ние също разполагаме с някои известни брандове в нашия онлайн магазин за хранителни добавки и професионални фитнес уреди Workout.bg. Заради това не е лоша идея да проверите първо при нас.

Модел спрямо спорта, който тренираме

Ако тренирате боен спорт, например, няма да е зле сакът ви да е по-обемист като литри, за да не се притеснявате дали ще имате място за маратонки, за хавлия, за ръкавици (а те си заемат място), за шлем, за назъбници и всичко останало.

Ако тренирате тенис, там чантите са в съвсем различна категория, пригодени за цялостно затваряне на тенис ракетата.

Екипировката е важно да бъде релевантна спрямо спорта, така че доверете се на експертите на Workout.bg – те знаят какво могат да ви предложат, за да удовлетворят изискванията ви.

В заключение

Дали ще си купите най-актуалната и модерна марка, предлагаща се на пазара, или ще заложите на по-неизвестен бранд, важно е да съобразите модел, вид, размер със спорта, на който сте се посветили.

Ето защо професионален съвет може да се иска и не е срамно да поискате помощ за едно подобно начинание като избора на сак за тренировки. Доверете се на нас, ако не можете да се справите сами – нашите експерти ще ти помогнат.