Все повече и повече хора започват да тренират в близката фитнес зала, но още при първото си посещение във фитнеса те поглеждат към хората, които имат лична компания от професионален инструктор, който се грижи за акуратното изпълнение на упражненията от програмата.

Инструкторът е и човекът, който изготвя програмата, за да може тя да е напълно съобразена.

Трениращият изпълнява всичко така, както е заръчано и инструкторът следи за всеки прогрес, застой или пък регрес на човекът, поверил тялото си на неговия опит. Ето защо инструкторът е важен фактор при хората, които имат нужда от бърз мускулен растеж или пък от редуциране на подкожните мазнини.

Ако и ти си готов да повериш своето фитнес развитие на човек, който има достатъчно много опит, за да го направи така, както трябва, то потърси професионална помощ във фитнеса, в който трениращ всеки път.

Там със сигурност има човек, който да се отзове на желанието ти да получиш пълен контрол върху това, което правиш в залата.

Ще различиш истинските професионалисти от псевдо инструкторите като забележиш до каква степен този човек се грижи за твоето израстване и извън залата. Той трябва да властва над всяко твое ястие и да ти напомня, че за прогрес се работи и денем, и нощем, без значение от интензитета.

Бъди сигурен, че си изпълнил всичко, което той ти е казал и повярвай, че съвсем скоро ще видиш и добрата му страна - ще те поощри с някое "чийт"-меню, което все пак да ти напомни, че си човек и можеш от време на време да си позволяваш неща, които съвсем до скоро са били малко или много забранени или силно непрепоръчителни.

Ние от онлайн магазин за добавки Workout.bg знаем колко е важно човек като теб да чувства опората в някого и същият този да дава всичко от себе си, за да те окуражава в онези моменти, когато ти е най-трудно и си най-близо то това да се откажеш.

Готов ли си да положиш всички усилия, които са по възможностите ти, за да получиш насреща онова, което ти наричаш "мечтано тяло"?

Ако отговорът е да, то просто се впусни в предизвикателството и ако е необходимо, вземи със себе си и доверен партньор в лицето на професионален фитнес инструктор.

 

Имаш ли реална нужда от инструктор при първи стъпки в залата

Сега, съвсем друга тема е дали е необходимо човек задължително да разчита на професионална помощ по пътя към нещо, което рано или късно ще постигне и сам. Всъщност, темата е силно засегната в почти всеки онлайн фитнес форум и по нея мнения дават много изявени фитнес атлети в България.

Нека бъдем реалисти - да си наемеш професионален фитнес инструктор, който да разполага с куп знания, които да приложи само и единствено върху теб, струва скъпо. Ако е съмнително ниска цената на услугата, която той предлага, то най-вероятно съмнението не е безпочвено.

Добре е в такъв случай да преразгледаш достатъчно обстойно как вървят цените на пазара за фитнес инструктори. Това ще ти даде по-ясна перспектива за нещата, които ще получиш срещу парите, които се искат от теб.

Ако все пак си решен да заложиш на професионална помощ в залата, то като клиент имаш право да видиш кой е човекът, който ще се храни от това, че ти помага. Не е никак лоша идея да препиташ и конкретни въпроси онзи, който е готов да ти предложи помощта си.

Естествено, снабди се и с правилните отговори на онова, което го питаш, за да можеш да сравниш поне няколко инструктори и по тях да избереш и залата си. Инструктор трудно ще смени залата, в която работи и заради това е добре ти да се нагодиш към най-добрия.

Хубавото в случая е, че добрите инструктори работят и в пълни с разнообразни зали, така че изборът едва ли ще е труден. По темата можем да ти кажем, че съществува и закачката във фитнес средите, че инструкторът и партньорът се избират еднакво - всичко е въпрос на взаимно допадане в характерите.

Защо да не търсиш услугите на инструктор в залата

Някои хора са твърдо против някой да им задава рамки, когато спортуват и не търпят препоръки и съвети, когато тренират за здраве. Заради това са против и идеята да си наемат инструктор, който да следи за прогрес и проблеми в тяхното спортно развитие.

Ако и ти си от тях, спокойно - не си първият на света и едва ли ще си последен. Много преди теб са отказвали професионална помощ в залата, защото според тях това е лукс, а и не е нужно, ако тренираш за здраве, да ангажираш професионалист.

Всичко в крайна сметка си е строго индивидуално и можеш спокойно сам да стигнеш до извода дали искаш, или не някой професионалист да се навърта около теб докато тренираш в залата след работа. Ако искаш още много полезни текстове като този, заповядай в нашата стая за знания в Workout.bg, където постоянно се стремим да даваме още и още информация на читателя!