Все по-често забелязваме, че масово става схващането, че хората са склонни да прекратят цялостно тренировки, ако получат съвсем лека болка или пък друга травма, която да ги изкара от залата за известно време.

Разбира се, това означава, че инерцията, която са набрали, ще си отиде безвъзвратно.

Тук идва и основният момент, заради който ние от Workout.bg решихме да напишем тази статия, а именно, че не трябва да спираш заради просто една лека болка. Причината е в това, че е добре да започнеш да различаваш болка от травма, защото това умение ще те направи доста по-вещ във фитнеса.

Нашата работа е обвързана с това да можем да ти предоставим необходимите продукти, които да ти помагат достатъчно адекватно в преодоляването на подобни състояния, които застрашават твоята спортна форма.

Целта ни е да ти помагаме да правиш правилните ходове всеки път в името на това да продължаваш отново и отново да задминаваш цел след цел.

В днешната статия, част от стаята със знания на нашия онлайн магазин, ще засегнем основните 5 неща, които можеш да направиш, за да заобиколиш болката, породена от упражнения в залата, изпълнени неправилно, или пък с прекалена тежест.

Помни, че каквато и да е причината, твоята цел е утре да се върнеш отново в залата, а това понякога може да ти се стори невъзможно.

За да не ти се налага да плащаш прекалено висока цена за това, че те понаболява тук и там, ние имаме топ начини, изпитани във времето, които със сигурност ще те накарат да се чувстваш доста по-добре. Връщането в залата, сред уредите ще бъде много по-бързо, отколкото си мислиш.

Готов ли си да опиташ от нашите невероятно добри методики, с които ще победиш всяка болка във всяка мускулна група или всяка става. Ние сме готови да ти дадем безбожно ценни съвети, ами ти?

 

1. Мажи с охлаждащ гел веднага след болка

Ето го и първият вариант, при който от теб се иска дисциплина, за да нанасяш редовно за средно дълъг период от време мазило, специално предназначено за твоето състояние. Нашата идея е просто да ти дадем правилния продукт, а от теб зависи той да бъде ефективен.

Редовното мазане е нещото, което със сигурност ще облекчи болката и останалите симптоми на развитие на някакво по-голямо напрежение в проблемната област.

Заповядай в нашия онлайн магазин за добавки и открий десетките оферти, които ти предлагаме!

 

2. При спешна нужда от активност използвай кинезио ленти

Ако си получил контузията си наскоро, но още утре се налага да си супер физически активен (имаш състезание или пък някакъв друг ангажимент със спортна насоченост, то единственият вариант е да се възползваш от моментно, но ефективно облекчение. Повечето хора в подобни ситуации използват кинези-ленти.

Те не предотвратяват възпалението в проблемната зона, но със сигурност ще успокоят симптомите, което всъщност е основната им задача и те я изпълняват прекрасно.

Ако твоята цел е да постигнеш моментно успокоение, то кинезио лентите са твоето спасение за следващия път, в който трябва да си на линия в залата или на терена!

 

3. Намали тежестите

Тежестите, които вдигаш в залата са една от основните ти метрики, по които можеш да изчислиш точно колко е напредъкът ти във всеки един момент. Ето защо твоята задача е постоянно да се стремиш да ги увеличаваш постепенно, но е и прекалено бавно.

Тук идва и основната грешка на повечето фитнес ентусиасти, а именно прекалено бързо покачват тежестите, тъй като си мислят, че цифрите върху тежестите са по-важни от здравето.

Е, не е така - здравето трябва да е твоя единствена цел, а неговото запазване възможно най-крепко да бъде нещо, за което да се бориш със зъби и нокти.

 

4. Намали броя на повторенията

Броят на повторенията е нещото, което ще те доближава все повече и повече до мечтаното тяло. Правопропорционално на натоварването е и скоростта на развитие на мускулатурата.

Ето защо повечето от фитнес ентусиастите, които тренират натурално, правят всичко по силите си, за да изпълнят тренировката си с дроп серии, които да изтощят мускула, да го изкарат от комфортната му зона и най-вече да го направят достатъчно издръжлив на по-нататъшни натоварвания.

Нашата работа е освен знанията, които са ти необходими, да ти дадем и достатъчно голям ресурс от хранителни добавки, които да съхранят мускулатурата ти и да я направят колкото се може по-здрава.

 

5. Почивката си остава най-добър вариант

Колкото и промени да правиш по тренировъчната си програма, колкото и ленти да си лепиш по проблемните зони, няма по-добър начин да се възстановиш от пълната почивка и на тяло, и на ум.

Нашата работа е да бъдем достатъчно стриктни по отношение на подбора на хранителни добавки, с които да подобрим начина, по който се представяш в моментите, когато не си почиваш.

Именно почивката е онова, което те прави по-работоспособен от какъвто и да е друг метод за справяне с контузиите.

Да, хроничните травми едва ли ще се оправят само с почивка, но все пак е добре да забравиш за болката посредством няколко масажа месечно на проблемните зони, характерни със своето възпаление.