Всеки "знае" да се храни здравословно, нали? Всеки "може" да брои калории "на око", всеки "е разбрал" как да комбинира макроси така, че тялото му да се чувства добре.

Дотук всичко звучи прекрасно, но истината е там, че не всеки наистина е усвоил достатъчно добре това да се храни наистина здравословно по начин, по който ще си позволи да се чувства балансирано, свежо и най-вече жизнен, за да се радва на всеки миг от живота си.

В повечето случаи дори се случва нещо по-лошо - хората преминават в режим на мъчителни диети, от които се превръщат в едни сприхави и неприятни персони. След това идва ред на агресията, на лесното ядосване, огромната и осезаема раздразнителност и т.н.

Тези явления са все неща, заради които човек лесно може да поразвали отношенията си с останалите. Това по никакъв начин не е добре за тях и тяхното здраве, та нашата работа в Workout.bg е да ги караме да се чувстват не просто по-различно, а по-добре.

Ако и ти желаеш да промениш живота си, довери ни се и ние ще ти помогнем като те снабдим с всички необходими хранителни добавки с доказани произход и ефект.

Нататък в четивото ще ти представим 5 вида храни, които се водят като здравословни, но всъщност крият рискове за фигурата ти.

Готов ли си да разбереш повече за това как да опазиш тялото си възможно най-изчистено без да се подлъгваш по "безспорните ефекти" на някои супер храни? Действай още от днес!

 

1. Полезните барчета

Ние от онлайн магазин Workout.bg осъзнаваме идеално какво ти пишем в момента и колко неадекватно изглежда това да пишем, че нещо, което предлагаме, не е до там здравословно. Истината е, че протеиновите или нутри барчетата са различни видове.

Всъщност, работата е там, че има както такива, които са просто и само за вкусен, но недотам полезен снакс (междинки в храненията), но съществуват и такива (тези, които ще намериш при нас), които реално ще ти помогнат да успееш в отслабването и стягането на организма.

Повечето хора правят грешка с това, че си мислят, че щом едно нещо има здравословни съставки, то тези 150-200 ккал, затворени в 30-35 гр. барче няма да им се залепят - е, ще ви разочароваме, защото въпреки добрата им слава, барчетата могат да се лепят.

Изборът, който ще направиш, зависи изцяло от теб, така че избери си какво точно искаш да постигнеш - вкус в изобилие, или добра форма, изваяна като с чук и длето.

 

2. Оризови храни - оризов чипс, оризови плочици и др.

Всички знаем, че пазарът бе залят с тези оризови продукти през последните години. В действителност те са една нелоша алтернатива и да си намажеш оризовка с извара и сьомга, например, не е никак лоша идея за междинно хранене.

Проблемите за фигурата ти идват тогава, когато към този тип продукти производителите започнат да добавят различни белгийски шоколади, разни подсладители и куп други неща, които няма как да бъдат възприети добре от организма и той просто ще ги складира.

Въпросните оризови продукти дори имат също толкова калории, колкото и картофените чипсове.

Нещо повече - някои картофени чипсове, които имат по-малко добавена мазнина са с по-ниски показатели в графата срещу калориите, което не бива да те изненадва. Не се заблуждавай, мисли и чети опаковката преди да похапваш лакомо на дивана.

 

3. Готовите мюслита

Ако искаш устойчиво покачване на килограми - това е щандът в магазина, на който можеш да отидеш и да си сигурен, че винаги ще има някоя калорийка, която да ти влезе в тялото.

Дори оризовият маркетинг не е толкова добър в сравнение с "вталяващите" готови мюслита, които директно идват при теб и само се нуждаеш от вода/мляко (кисело или прясно).

Ако имаш нужда от отслабване, не търси тези продукти, пълни със захари, въглехидрати и мазнини. Сушените плодове са с абсолютно никаква хранителна стойност, а сладкото, което усещаш като вкус, наистина... не е от плодовете.

И ако все пак си върл поддръжник или любител на овесените ядки и плодовете, то направи си ги сам. Шепа обикновени ядки, плюс малко СВЕЖИ плодове, нарязани вътре на парчета, биха ти свършили доста по-добра работа.

Действай!

 

4. Фрешове

Детокс, детокс, детокс! Ама детокс ли е всъщност?

Добър маркетинг, прекрасен вкус и много наивни хора, смятащи, че могат да си набавят всичко полезно в един плод без да изядат неговата месеста част. Много по-добре е да изядеш плода, отколкото да го цедиш на сок, който и без това ще е пълен само със захар, нищо, че идва от плод.

По-добрият вариант в случая, това е смутито. Там, за разлика от фреша, имаме смелен плод/зеленчук, а не направен на сок.

 

5. Семейство "Пълнозърнести"

Всичко пълнозърнесто е пълновъглехидратно, пълномазнинно и ще те направи хем пълен, хем объл като зърно. Добре, стига шеги, защото положението не е розово.

Все повече и повече хора се хващат на този умел маркетингов подход на компаниите, произвеждащи "пълнозърнести" хранителни продукти, че видиш ли има ли зърна и по-тъмно ли е на цвят - 100% здравословно е. Истината е, че нещата не са точно така.