Мускулна маса и Workout.bg всъщност са нещо доста сходно. Защо?

Защото всичко, което ти е необходимо, за да достигнеш нужното ниво на покачване на мускулна маса, се намира тук, в нашия онлайн магазин за професионални хранителни добавки на топ цени!

Готов ли си да се впуснеш в приключението, свързано с покачването на правилната от двата вида маса - мускулната.

Това, което следва да разбереш от настоящото четиво, е свързано с нашата идея как е най-правилно да се случи това, към което всички се стремят, а именно изваяни мускули и много нисък процент подкожни мазнини - на практика колкото се може по-нисък.

Ти също имаш коремни мускули, просто може да са по-скрити, заради това не се отчайвай.

Всичко е възможно - стига да го поискаш истински. Заради това нека започваме с разясненията!

 

Как да направим хранителен режим и защо да се стремим към персонален

Сега, преди да започнем да обсъждаме големите и тежки хранителни режими мислим, че е по-удачно да започнем с неговите съставни части. Така ще ти е далеч по-лесно да проследиш къде грешиш и ако се наложи да внимаваш повече някъде в режима, да фокусираш усилията си именно там.

Едно от най-важните неща, с които трябва да се справиш в едно подобно предизвикателство е да не се разпиляваш с усилията си навсякъде (нито готвенето да е прекалено изтощаващо, нито тялото ти да се подлага на зверски тренировки, нито пък и възстановяването ти да е и много голямо, и много малко).

Хубаво е да си мислиш за баланса постоянно и как да се придържаш възможно най-близо до него, независимо от трудностите, но това са по-скоро общи приказки, от които се стремим да избягаме.

Хранителният режим е добре да бъде балансиран и най-вече да е предназначен специално за теб, твоите предпочитания и най-вече да е съобразен с твоя начин на живот и навици в ежедневието.

Само така спазването му няма да е... на практика ти дори няма да го спазваш в чистия смисъл на думата "спазвам". Ти просто ще се съобразиш кое е по-добро за теб и кой вид храна ще ти даде всички нужни хранителни вещества - това е и общото между режим Х и режим Y.

Важно е те да са съобразени с теб като човек (тук сложи дори и характера ти в сметката). По този начин имаш право да очакваш успех.

Питателната храна и редовният ѝ прием е основното и най-важно нещо, така че стреми се да ядеш колкото се може повече от този вид. Преработените и пълни с празни калории храни е добре да останат в рафта непокътнати за колкото се може по-дълго.

 

От кое зависи да не горим мускули в момент на калориен дефицит

Калориен дефицит? Първо, нека обясним - това е, когато приемаш по-малко енергия от изразходваната. Това е най-сигурният и едновременно здравословен начин да сваляш равномерно, адекватно и безопазно.

Защо горенето на мускули се случва при подобни етапи? Защото мускулните тъкани в човешкото тяло имат много ценни хранителни вещества в себе си.

Тези вещества организмът извлича и използва като резерва, когато намалиш рязко дневния си калориен прием. Ето така, когато не отслабваш бавно и равномерно, а изгладуваш слаботата си, тялото ти буквално се изсушава и скоро ще усетиш, че не само видът на мускула (неговата визия) е нарушена, а заедно с това неговата сила е силно променена - ти не искаш това.

Ето защо е добра идея да не загърбваш белтъчините в храната, когато си в процес на намалени калории. Така трудно ще успееш да вкараш тялото си в шокова ситуация и да го принудиш да решава експресно кои процеси са прекалено ресурсоемки и да започва да търси варианти как да ги спре, за да не харчат "гориво".

Белтъчините са основното вещество, подхранващо мускулатурата ти и ако спреш тотално приемът, то това със сигурност означава смърт за мускула и неговата жизненост, а в дългосрочен план това би означавало и проблеми с хормоните.

Ето защо е важно да си винаги сигурен, че си набавяш, ако не максимум, то поне нужен минимум грамове от съответен вид макрос и вещества.

Ние от Workout.bg не можем да ти изготвим хранителен режим, но можем да ти помогнем за уплътняването му с хранителни добавки. Но нека се разберем - хранителни ДОБАВКИ, а не алтернативен начин на хранене посредством шейкове, барчета, прахове и т.н.

 

Какви храни за мускулна маса да хапваме

Като заговорихме за храни, нека отворим темата като за заключение на настоящото четиво. Хората често споменават, че знаят какво да пият за по-бърз и осезаем мускулен растеж, но истината е, че това не е точно така, че дори грешките, които се допускат, могат да бъдат дори и опасни.

Желаем да те информираме, че протеинът (не е нужно да е на хранителна добавка) в храната ни засища повече от всеки друг макрос или вещество в нея. Това автоматично означава, че ти ще ядеш по-малко, ако хапваш възможно най-питателното.

Мускулната маса се поддържа сравнително лесно дори и тренировките да не са спартански, ако горивото (храната) ти е качествено. Ето заради това ние от Workout.bg те съветваме да подходиш уважително към храната.

Очакваме те в нашето спортно семейство!